Dél-Afrika

14 napos körutazás Best of Dél-Afrika és Lesotho

Dél-Afrika az afrikai kontinens legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól a Kertek Útján (Garden Route) át vezet Port Elizabethig, ahonnan Durbant érintve meglátogathatjuk a különleges Lesothoi Királyságot, majd Johannesburgból a híres Krüger Nemzeti Parkba látogatunk.

Alapár tartalmazza

Transzferek, buszok a körutazás során, elhelyezés 3-4*-os szállodákban, reggelivel, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, fakultatív programot, egyéni kiadásokat, borravalókat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Fokváros
Utazás Fokvárosba délutáni indulással, átszállás Isztambulban.

2. nap: Fokváros
Megérkezés délben Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe, a Company Botanikus Kertbe és megtekintjük a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Továbbutazás a Signál-hegyhez, melynek tetejéről megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a városra, az Atlanti-óceánra és a Robben-szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Szállás: Fokváros (2 éj)

3. nap: Fokváros - Jóreménység-foka
Egész napos túra a Jóreménység Fokához. Először az Atlanti–óceán Camps Bay partszakasza mentén, a 12 Apostol hegyvonulat melletti panoráma úton haladva Hout Baybe utazunk, ahonnan kihajózunk a Fóka-szigetre. Majd a Jóreménység Nemzeti Parkba indulunk, és siklóval felmegyünk a világító torony lábáig, ahol megtekintjük az Indiai- és az Atlanti-óceán találkozását. Délután továbbutazunk a haditengerészeti bázis érintésével a Boulders Pingvin Öbölbe, ahol kb. 2500 pingvin él. Túránk befejezéseként visszautazunk a fokvárosi szállodába Muizenberg városon keresztül. Szállás: Fokváros

4. nap: Fokváros - Stellenbosch
Délelőtt látogatás a Victoria Alfred & Waterfront negyedben. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa. Délután félnapos Borvidék és Stellenbosch túrára indulunk,  borkóstolással. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás a JC Le Roux Borfarmon, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amibenszinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Szállás: Stellenbosch  (1 éj)

5. nap: Stellenbosch - Oudtshoorn
Ma egy hosszú autóbuszos utazásra indulunk (427 km, kb. 5-6 óra ) több megállóval és szép látnivalókkal. A Du Toitskloof hegyszoroson keresztül Worcesterbe érkezünk. Megállunk a hegyszoros kilátó pontjánál, majd az R62-es úton Montagu város érintéséve, a Little Karoo félsivatag mellett érkezünk Oudtshoorn városában, mely a világ strucctenyésztésének fővárosa. Struccfarm látogatás a Highgate Ostrich show farmon, ahol meg is etethetjük a madarakat. Szállás: Oudtshoorn (1 éj)

6. nap: Oudtshoorn - Knysna
Reggeli után a világhíres Cango Caves cseppkőbarlangot keressük fel, mely a Világörökség része. A természet egyik leglátványosabb képződménye a dél-afrikai Swartberg-hegylánc alatt bújik meg: a barlangokban mészkőalakzatok, varázsos tavacskák, mély üregek és összekötő alagutak vannak. Ezután továbbutazunk az Outeniqua Passon át, ahol a hágó tetejéről jó időjárás esetén csodás fényképeket készíthetünk. Majd George érintésével Knysnaiba érkezünk, mellyel félnapos városnézésen ismerkedünk meg. Szállás: Knysna (1 éj)

7. nap: Knysna - Tsitsikamma Park - Garden Route - Port Elizabeth
A mai nap első megállója a Monkyland and Birds of Eden. Túra a világ legnagyobb szabadon élő majom és madár parkjában, melynek érdekessége, hogy a fák koronáját függő hidak kötik össze, így szinte karnyújtásnyira láthatóak az afrikai majmok, csimpánzok és lemurok. A Birds of Eden Dél-Afrika legnagyobb kupolával fedett szabad repüléses madárháza, mely otthont ad több mint 3500 madárnak és mintegy 220 fajnak. Ezután a híres panoráma úton, a Garden Routon haladunk keresztül, amit Édenkertnek is hívnak páratlan természeti szépsége miatt. Megállunk a Tsitsikamma National Parkban, és könnyű túra keretében elmegyünk a Storm folyó torkolatához, amelyet egy szép ívű függőhíd köt össze. Szállás: Port Elizabeth (1 éj)

8. nap: Port Elizabeth - Durban - Umhlanga Rocks
Reggeli után transzfer Port Elizabeth repülőtérre, előtte rövid városnézés. Repülés Port Elizabetből Durbanbe, érkezés után városnézés.  Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart. Ezután Umhlanga Rocksba megyünk, mely Durbantöl 15 km-re fekvő elegáns nyaralóhely, homokos tengerparttal, pálmafákkal, éttermekkel és bárokkal. A nap hátralevő részében pihenés. Szállás: Umhlanga Rocks (2 éj)

9. nap: Durban - Sani Pass - Lesotho
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás: Egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel. Kora reggeli indulás  a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba. Szállás: Umhlanga Rocks

10. nap: Durban - Johannesburg - Krüger Nemzeti Park
Ma Johannesburgba repülünk, majd érkezés után városnézés Pretoriában, Dél-Afrika fővárosában: Union Building, városközpont, Church Square. Ezután a Krüger Nemzeti Parkba utazunk, mely az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Láthatóak fehér és fekete orrszarvúak, amelyek sajnos már a kihalás szélén, a veszélyeztetett fajok között vannak. Délután megérkezünk a lodge-ba. Szállás: Krüger Nemzeti Park (2 éj)

11. nap: Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari a Krüger Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú, csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is. Szállás: Krüger Nemzeti Park

12. nap: Krüger Nemzeti Park - Panoráma út - Johannesburg
Korai reggeli után utazás a híres Panoráma úton Johannesburga. Első állomás a  Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között fekvő festői városka, Graskop, ahol a 30 m magas Pinnacle Szikla található , egy érdekes őrtoronyra hasonlító szikla képződmény. Lisbon Falls, a környék egyik legszebb vízesése 90 m magasságból zuhan alá Folytatjuk utunkat a Bourkles Luck Potholes vízmosáshoz, amely régen arany lelőhely volt: a Blyde Folyó hordaléka a sziklákat lecsiszolva kerek mélyedéseket alakított ki. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A Three Rondavels kör alakú kunyhókra hajazó sziklái őrzik a Blyde River Canyont, mely 26 km hosszával  a világ 3. legnagyobb kanyonja. Legmagasabb pontján 1000 m mélység felett állhatunk.Innen egyenesen utazás tovább vissza Johannesburgra, mely kb. 4 óra autóút. Szállás: Johannesburg (1 éj)

13. nap: Johannesburg - Isztambul
Délelőtt szabadidő, majd kijelentkezés a hotelből, és a délután folyamán transzfer a repülőtérre.

14. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes.

10 fő esetén a felár: +70.000 Ft/fő

A programban feltüntetett árak 1 € = 315 Ft árfolyamig érvényesek.

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. május. 22
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. március. 17
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. augusztus. 25
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. augusztus. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Lesotho program: 69.000 Ft/fő
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Transzferek, buszok a körutazás során, elhelyezés 3-4*-os szállodákban, reggelivel, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, fakultatív programot, egyéni kiadásokat, borravalókat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, repülőtéri illetékek, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3-4*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Fokváros: Hotel Premier Hotel Cape Manor
https://www.premierhotels.co.za/hotels/western-cape/cape-town/sea-point/

Stellenbosch: Stellenbosch Hotel
http://www.stellenboschhotel.co.za

Oudtshoorn: Hlanga Lodge
http://www.hlangana.co.za

Knysna: The Graywood Hotel
http://www.graywood.co.za/

Port Elizabeth: City Lodge Port Elizabeth
https://clhg.com/hotels/160/City-Lodge-Hotel-Port-Elizabeth

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens déli szegletében található. Északon Botswana és Zimbabwe, északnyugaton Namíbia, északkeleten Mozambik és Szváziföld határolják, nyugaton az Atlanti-óceán, keleten az Indiai-óceán mossa partjait. Egy önálló királyság található az ország területén belül: Lesotho. Afrika egyik legfejlettebb állama.
Időjárás: 
Az ország a mérsékelten meleg szubtrópusi övezetben fekszik; a nyugati part előtt a hideg Benguela-áramlat, a déli, valamint a keleti partok előtt a meleg Agulhas-, illetve Mozambiki-áramlat azonban jelentős hatással van a hőmérsékletre és a csapadék mennyiségére. Ennek következtében Fokvárosban 12 °C, Durbanban 18 °C, a tengerparttól távolabbi Johannesburgban pedig 10 °C az átlagos téli, júniusi hőmérséklet; a nyári (januári) átlaghőmérséklet nyugaton 21 °C, a keleti tengerparton és a felföldön 25 °C. A felföldön jelentős a napi és az évi hőmérséklet-ingadozás (a fagyos napok száma elérheti az évi 150-et). A csapadék nyáron hullik, kivétel a Fokföld, melynek éghajlata mediterrán jellegű. Az évi csapadék mennyisége keletről nyugatra csökken. A délkeleti peremhegységben több mint 2000 mm, míg Bushmanlanden alig 50 mm; a felföld keleti részén 500–800 mm, a nyugati aszályos vidékeken és a két esőárnyékos Karroo-medencében 100–250 mm. A belső területeken gyakoriak az aszályok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummentesen utazhatnak be és 90 napig tartózkodhatnak az ország területén. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése erősen ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!