Skandináv körutazás

8 napos körutazás - Berlin, Koppenhága, Malmö, Stockholm, Oslo, Hamburg

Koppenhága, Malmö, Stockholm és Oslo Európa legbarátságosabb nagyvárosai közé tartoznak. Mindegyikük élete szorosan összefügg a vízzel - Malmö és Koppenhága az Øresund-szoros, Oslo az Oslo-fjord, Stockholm pedig számtalan kis szigetével a Mälaren-tórendszer felé vezető csatorna mentén fekszik. Mindegyik városban különlegesen színvonalas látnivalókat és múzeumokat találunk.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos és hajós uta­zást, szállást reggelivel, az ide­gen­ve­ze­tést, a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, Útlemondási biztosítást (2,4%) és a belépőket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Németországba, Budapest - M1- Rajka (határállomás) - Pozsony - Brünn - Prága - Drezda útvonalon, érkezés Berlinbe a délutáni órákban (Berlin városnézés - buszos - a német fővárosban: Charlottenburg, Brandenburgi kapu, Alexander Platzm, rövid látogatás az egykori híres határállomásnál, a Check Point Charlie-nál stb.). Vacsora és szállás Berlin környékén.

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé, Puttgardenből hajóval Rödbybeindulunk, Koppenhága irányába. A dán fővárosba érkezés után gyalogos és buszos városnézés keretében megnézzük az Andersen meséiből ismert Kis Hableányt, a királynő lakhelyéül szolgáló Amalienborg Palotát, az új kikötőt, a Kerek Tornyot, majd a híres Strögeten elsétálunk a városházáig és a Tivoliig. Továbbutazunk a lenyűgöző Öresund-hídon keresztül Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmöbe. Szállás, vacsora Malmöben.

3. nap: Reggeli után városnézés Malmöben: megtekintjük a Kis piacot, a Nagyvásárteret, Malmö legrégebbi templomát, a XIV. századból származó Péter Pál székesegyházat, majd, a ma már csak múzeumként működő Malmövár érintésével eljutunk a Forgó-Torzóhoz, amelyik Svédország legmagasabb épülete és ahonnan szép idő esetén ellátunk Koppenhágáig. Félúton megálló és ebédszünet a Vättern-tó partján fekvő grännai várromnál. - Stockholm. Vacsora és szállás Stockholmban.

4. nap: Stockholm városnézés. Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés: Skandinávia leghíresebb városházának megtekintése után kisétálunk a Lovagszigetre, ahol megnézzük a királyok temetkezési helyéül szolgáló Lovagtemplomot, majd átsétálunk a Nagytemplom mellett a Királyi Várhoz. Lehetőség nyílik a palota különböző termeinek és kiállításainak megtekintésére, majd busszal ellátogatunk a Djurgården szigetre, hogy felkeressük az egyik legnagyobb tengerészeti régészeti csodát, a Vasa Múzeumban kiállított XVII. századi csatahajót. Ezt követően ellátogatunk Európa legnagyobb Skanzenébe. Délután szabadidő, vagy fakultatív hajótúra keretében megtekinthetjük észak Velencéjének további látnivalóit.  Vacsora és szállás Stockholmban.

5. nap: Stockholm - továbbutazás Norvégia felé. Útközben megállunk Mariefredben, ahol a festői környezetben fekvő,  eredetileg  I. Gusztáv svéd király tulajdonában lévő, több mint 450 éve épült, reneszánsz Gripsholm kastélyt tekinthetjük meg. Esklistuna - Karsltad útvonalon elhaladunk Svédország legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb tava, a Vänern mellett. Késő délután érkezés Osloba. Vacsora és szállás Osloban.

6. nap: Oslo városnézés (egész napos buszos és gyalogos városnézés: meglátogatjuk a béke Nobel-díj átadásáról híres osloi városházát, elsétálunk a királyi palotához, az osloi székesegyházhoz. Busszal felkeressük a kulturális központként és a királyi család nyári rezidenciájaként is szolgáló Bygdøy félszigetet, ahol megtekinthetjük az Amundsen expedícióit ismertető Fram múzeumot, illetve Thor Heyerdahl gyűjteményébe tartozó, Kon-Tiki múzeumot, délután sétálunk a csodálatos szobrairól híres Vigeland parkban, majd busszal felkeressük az Oslo jelképének számító Holmenkollent sísáncot) - este hajóra szállunk. Vacsora, szállás a hajón.

7. nap: Reggeli a hajón, érkezés a dán Frederikshavnba a kora reggeli órákban, majd utazás Dánián át Németország felé. Frederikshavn (Dánia) - Kolding - Flensburg (Németország) - Rendsburg - Hamburg . Hamburgban rövid buszos városnézés, majd felkeressük Európa egyik legnagyobb forgalmú tengeri kapuját ("Világ Kapuja"), séta a hangulatos és mindig nyüzsgő kikötői sétányon. Vacsora és szállás Németország északi részén.

8. nap: Hazautazás a Hamburg - Drezda - Prága - Pozsony - Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2016. május. 08
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos és hajós uta­zást, szállást reggelivel, az ide­gen­ve­ze­tést, a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, Útlemondási biztosítást (2,4%) és a belépőket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban kétágyas szobákban, a hajón négyágyas kabinokban..
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj gazdag skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Berlin: Németország fővárosa, Európa egyik leglátogatottabb nagyvárosa, a média, kultúra és tudomány egyik fontos központja. Nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai ebben jelentős szerepet játszanak. Malmö: Svédország délnyugati részén fekszik, az Öresund híd köti össze Dánia fővárosával, Koppenhágával. Stockholm: Svédország fővárosa 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze. Az ország fővárosaként itt található a kormány és a Riksdag (országgyűlés) székhelye. Ugyanitt van a királyi rezidencia is. Oslo: Norvégia fővárosa, egyben az ország legnagyobb városa. A The Economist 2006. januári listája szerint Oslo a világ legdrágább városa, megelőzve a 14 évig élen állt Tokiót.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be az országba és 90 napig mindenféle külön engedély nélkül tartózkodhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!