Észak Párizsa, Koppenhága

4 napos mini körút Dániában

Koppenhágai autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zésünket kiégészítjük egy egész napos kirándulással. Kirándulásunk célja: Hilleröd váro­sában talál­ható Frederiksborg kastélya, mely talán egész Dániának a legnagy­sze­rűbb építé­szeti remek­műve, ellátogatunk Helsingörbe, Hamlet váro­sába, láto­gatás Roskildébe az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó katedrálisba. Programunkat Malmő-i városnézéssel zárjuk.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet a feladható poggyásszal együtt, a helyi autóbuszos utazást érkezéstől indulásig, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a szervezőiroda idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig és a felsorolt programokat

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 éj­sza­ka egy Koppenhága elő­vá­ro­sában talál­ható szál­lo­dá­ban, mely Dániában 4 csil­la­gos minő­sítésű, a szervezőiroda véle­ménye sze­rint inkább 3 csil­la­gosnak felel meg. A szálloda a város­köz­ponttól kb. 15 km-re talál­ható, a Városház tér autó­buszunkkal kb. 20 perc alatt, tö­meg­köz­le­ke­dés­sel kb. 45 perc alatt érhető el.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1. Nap: Koppenhága
Elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Koppenhágába, érkezés a délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően ismerkedés Koppenhágával, szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon. A szállodai szobák elfoglalása (3 éj).

2. Nap: Koppenhága
Autóbuszos és gyalogos városnézés a dán fővárosban: a Városháza tér, a Christiansborg palota (a dán parlament épülete), a régi tőzsdepalota (a város egyik jelképe), a bájos Nyhavn negyed (az egykori kikötő), az Amalienborg palota (a dán királyi család rezidenciája), a kis hableány szobra stb.
A városnézést követően szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség a világhírű dán szobrász, Thorvaldsen múzeumának megtekintésére, később pedig a híres vidámpark, a Tivoli meglátogatására.

3. Nap: Helsingör, Hilleröd (Frederiksborg Kastély), Roskilde
Egész napos kirándulás. Északi irányba indulunk el, Helsingörbe, Hamlet városába utazunk, fotószünet a hatalmas Kronborg várkastélynál. (A kastély belső megtekintése nem szerepel a programban, mert a következő programnál a Frederiksborg kastélyban látványosabb termeket láthatnak.)
Utazás Hilleröd városába. Itt található Frederiksborg kastélya, mely talán egész Dániának a legnagyszerűbb építészeti remekműve. A kastélyt egy kis tó 3 szigetére építtette IV. Keresztély dán király az 1600-as évek elején. Az épületegyüttes megtekintése során nemcsak a pompás dísztermekben gyönyörködhetünk, hanem közben Dánia történelméből is kapunk ízelítőt.
Délután látogatás Roskildében, mely évszázadokkal ezelőtt Dánia legjelentősebb városa volt. Az UNESCO világörökséghez tartozó katedrális a dán uralkodók temetkezési helye. Összesen 39 dán királyt vagy királynőt temettek el ebben a gyönyörű templomban, állítólag az egész világon nincs még egy olyan épület, ahol ennyi uralkodói síremlék található.

4. Nap: Koppenhága
A nap nagy részét még Koppenhágában töltjük. Idegenvezetőnkkel lehetőség a Rosenborg kastély meglátogatására. Ezt a mesepalotát a dán királyok építtették, gyönyörűszép belső termei és az itt őrzött királyi koronaékszerek igazi különlegességnek számítanak.
A szabadidőre ajánljuk a Strögetet, a város híres üzletutcáját. Közel két kilométeres hosszúságával valószínűleg ez Európa leghosszabb sétálóutcája (butikok, szuvenír boltok, áruházak, kézműves boltok, kávéházak, éttermek, utcai zenészek stb.).
Délután transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal, érkezés Budapestre az esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Kapcsolódó cikkek

» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2019. április. 15
» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 24
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2019. augusztus. 23
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. augusztus. 21
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2019. augusztus. 21
» The North Face Reel Rock Filmfesztivál: kiváló bringás film a WHERE THE TRAIL ENDS - Kollmann András, 2019. augusztus. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet a feladható poggyásszal együtt, a helyi autóbuszos utazást érkezéstől indulásig, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a szervezőiroda idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig és a felsorolt programokat

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
BBP utasbiztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Koppenhága sétahajózás (nyitott hajóval) DKK 40,-
Thorvaldsen Múzeum DKK 70,-
Rosenborg kastély DKK 95,-
Hilleröd Frederiksborg kastély DKK 60,-
Roskilde katedrális DKK 40,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjáratokkal, a helyszínen jó minő­ségű, lég­kon­dicio­nált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata). A busz a csoport rendel­ke­zé­sére áll érkezéstől indulásig.

Szállás: 

3 éj­sza­ka egy Koppenhága elő­vá­ro­sában talál­ható szál­lo­dá­ban, mely Dániában 4 csil­la­gos minő­sítésű, a szervezőiroda véle­ménye sze­rint inkább 3 csil­la­gosnak felel meg. A szálloda a város­köz­ponttól kb. 15 km-re talál­ható, a Városház tér autó­buszunkkal kb. 20 perc alatt, tö­meg­köz­le­ke­dés­sel kb. 45 perc alatt érhető el.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Bőséges büféreggeli. Megjegyzés: Félpanziós ellátást nem kínálunk. A megtekintett nevezetességek és a szálloda közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
A területről: 
Egyetlen szárazföldi szomszédjától, Németországtól északra, Svédországtól délnyugatra és Norvégiától délre fekszik. Bár nem a Skandináv-félszigeten helyezkedik el, kulturális és történelmi öröksége miatt mégis a skandináv országok közé sorolják, melyek közül a legkisebb és legdélebbi fekvésű. Az ország a Balti-tenger és az Északi-tenger között fekszik.
Dánia a Jylland nevű félszigetből és 443 szigetből áll, amelyek közül 76 lakott. A legnagyobb szigetek Sjælland, Fyn és Bornholm. A nagyobb szigeteket hidak kötik össze, például a Svédországot Sjællanddal összekötő Øresund híd. A kisebb szigetekkel kompok vagy kisrepülőgépek biztosítják az összeköttetést. Szárazföldön csak Németországgal határos 68 km hosszan.
Az ország nagyrészt sík terület, jelentősebb kiemelkedések nélkül. Legmagasabb pontja az Yding Skovhøj (172,54 m), legmagasabb természetes kiemelkedése a Møllehøj (170,86 m),[10] az átlagos tengerszint feletti magasság 31 m. Legmélyebb pontja (Lammefjord) 7 méterrel fekszik a tenger szintje alatt. A vízfelület nagysága 700 km², az ország területének 1,62%-a.
Időjárás: 
Dániában - mint az utóbbi időben egész Európában - igen szeszélyes az időjárás. Régebben Dánia híres volt az esős, hűvös nyarakról és a szeles telekről, ám mostanában úgy tűnik, a globális felmelegedés ezt a skandináv országot is elérte. A nyarak melegek, a telek pedig enyhébbek, mint korábban. Mindemellett a magyar viszonyokhoz képest csapadékosabb országról van szó, főleg az őszi-téli időszakban.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be az országba és 90 napig mindenféle külön engedély nélkül tartózkodhatnak. Új nemzetközi repülési szabályzat értelmében, amennyiben gyermek csak egy szülővel vagy nagyszülővel utazik, a másik szülő vagy mindkét szülő írásos nyilatkozata szükséges, melyben engedélyezik az utazást. A nyilatkozatot 2 tanú aláírásával magyar és angol nyelven kell megírni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!