Kolumbiai gyöngyszemek – az Andok lejtőitől a karibi partokig – csoportos körutazás 2023.01.24-02.04.

12 napos csoportos körutazás Kolumbiában

Kolumbia, az egykor kétes hírű ország, ma a béke, a biztonság szigete, ahol az elmúlt években irigylésre méltó fejlődés ment végbe. Emiatt már az utazók is felfedezték maguknak Latin-Amerika egyik legváltozatosabb, legvidámabb országát, amely mértékadó turisztikai szervezetek javasolt utazási toplistáin folyamatosan dobogós helyen szerepel. Az ország adottságai kiválóak; az esőerdők, az Andok csipkés hegyláncai, a Karib-tenger partvidéke és az életigenlő nagyvárosok mellett a kiváló gasztronómia és a mosolygós helyiek is gondoskodnak arról, hogy egy percig se unatkozzunk. Sétálunk majd Bogotá macskaköves utcáin, egy andoki hegyi faluban megtanuljuk a tökéletes kávé készítésének titkát, ámulunk majd Medellin futurisztikus fejlődésén, eljutunk a Tayrona Nemzeti Park álomszép tengerpartjaira, bejárjuk a hamisítatlanul karibi Cartagena színes utcáit és utunk végén jut idő a tengerparti pihenésre is. Ha elmenekülne tehát a tél elől, tartson velünk egy varázslatos utazásra Gabriel García Márquez hazájába!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Bogotá és Cartagena-Budapest útvonalon, átszállással
Belső repülőjegyek a Bogotá-Pereira, a Pereira- Medellín és a Medellín-Santa Marta útvonalon, közvetlen járatokkal
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy kézipoggyász és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás két éjszakára Bogotában, középkategóriás szállodában
Szállás két éjszakára Pereirában, középkategóriás szállodában
Szállás két éjszakára Medellínben, középkategóriás szállodában
Szállás egy éjszakára Santa Martában, középkategóriás szállodában
Szállás Cartagenában három éjszakára négycsillagos tengerparti szállodában
Büféreggeli a szállodákban, a napközbeni programok során ebéd vagy vacsora
Az összes leírt program belépőkkel, transzferekkel
Magyar nyelvű csoportkísérő a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

​Útlemondási biztosítás (választható)
Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az egyágyas elhelyezés felára: 300 000 Ft.
A Kolumbiába történő beutazáshoz a belépés napjától számított legalább három hónapig érvényes útlevél szükséges.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az Avianca légitársaság lemondásiszabályzata szerinti 120 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

Szállás

Szállás Bogotában, a NH Collection Bogota Andino Royal hotelben.
Szállás Pereirában, a Sonesta Pereira szállodában.
Szállás Medellínben, a belvárosi NH Collection Medellin Royal szállodában.
Szállás a város központjában, az AC Marriott Santa Marta hotelben
Szállás Cartagenában a tengerparton található Las Americas hotelben.

Program: 

Január 24. kedd
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (06.30-08.40, 09:40-14:30) Bogotába. Érkezés után transzfer a központba, majd a szállodai szobák elfoglalása. Szállás Bogotában, a NH Collection Bogota Andino Royal hotelben.

Január 25. szerda
A 2600 méteren fekvő, közel 500 éves kolumbiai fővárost eleven tudományos élete miatt Latin-Amerika Athénjának is becézik. Bogota megismerését a város régi magjával, a macskaköves La Candelaria negyeddel kezdjük. A hangulatos utcák számos spanyol gyarmati és barokk stílusú épületnek, egyetemeknek és könyvtárnak adnak otthont. A Bolívar téren megnézzük a kormányzati épületeket, köztük a parlamentet és a Casa de Narinót. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás az Aranymúzeumban, ahol a világ egyik legjelentősebb aranytárgy gyűjteményében gyönyörködhetünk – a 36 ezer kiállítási tárgy nagy része még a Kolombusz előtti civilizációk öröksége. A napunk utolsó állomása a Botero-múzeum, ahol a stílusteremtő kolumbiai művész, Fernando Botero munkáit tekinthetjük meg, de a „boterók” mellett jól megférnek Dali, Monet és Picasso művei is. Szállás Bogotában.

Január 26. csütörtök
Délelőtt felkeressük a város legnagyobb zöldség-gyümölcs piacát, a Paloquemao-piacot. Facsartassunk magunknak egy dzsúszt a számtalan ismert- és ismeretlen gyümölcs egyikéből és merüljünk alá a színek, szagok és ízek forgatagában. Következő állomásunk a város felé magasodó Monserrate hegy. A helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű kirándulóhelyről a lábunk alatt elterülő metropolisz lenyűgöző panorámáját élvezhetünk egy kis magassági mámorral kiegészítve, hiszen a csúcstámadás során 2600 métertől  3200 méterig hatolunk fel - fogaskerekű vasút segítségével. Délután transzfer a repülőtérre és rövid repülőút Pereirába, a „kávé háromszög” fővárosába. Vacsora és szállás Pereirában, a Sonesta Pereira szállodában.

Január 27. péntek
Ma a Cocora-völgy vidékére, az óriás viaszpálmák hazájába látogatunk. Az akár 60 méteresre is megnővő karcsú faóriások jelentőségét mutatja, hogy az ország címerében is megtalálhatóak. Az Andok lejtőin fekvő völgy Kolumbia egyik legnépszerűbb természeti látványossága, ahol a látványos pálmaligetek mellett közelebbről is megismerhetjük a köderdők, és a magashegyek élővilágát. A nemzeti parkot színpompás terepjárókkal járjuk be, megismerve számtalan endemikus növény- és állatfaj élőhelyét, köztük majd kéttucatnyi kolibrifaj otthonát is. Délután egy festői kisvárosban, Salentóban bolyongunk majd barátságos kis utcák és terek színpompás házai  között. Kóstoljuk meg a vidék világhíres kávéját a temérdek kávézó vagy söröző egyikében, esetleg gondoljunk az otthon maradottakra - ajándékvásárlás közben. Vacsora és szállás Pereirában.

Január 28. szombat
Reggeli után a harsányzöld vidék felé vesszük az irányt, ahol egy autentikus helyi farmon tanulmányozzuk a kávé titkát a cserjétől a csészéig. Sétálunk majd az ültetvények között és megismerjük a kávébab termesztésének munkafolyamtait (szüret, szárítás, pörkölés). A kaland zárásaként hagyományos kolumbiai ételekből álló ebédünket fogyasztjuk el a farmon, természetesen egy csésze feketével a végén. Délután transzfer a repülőtérre és elutazás Medellinbe. Szállás Medellínben, a belvárosi NH Collection Medellin Royal szállodában.

Január 29. vasárnap
Reggeli után az Örök Tavasz városával, Medellínnel (ejtsd medizsín) ismerkedünk. Az ország második legnagyobb városa a 80-as években még a helyi drogkartellről volt ismert, de mára már megszabadult Escobar rossz szellemétől. Jelentős összegeket költöttek infrastruktúrára, oktatásra és öko programokra, melynek nyomán a kontinens egyik legvirágzóbb központjává, a turisták által felkapott célponttá vált. Városnézésünkön betekintést nyerhetünk ebbe a példaértékű átalakulásba, mikor is ellátogatunk az egykori nyomornegyedbe, a Communa 13 favellába. A hely ma már a turisták kiszolgálásából él, rengeteg helyi művész kínálja portékáját, hangulatos kávézók, bárok kérik figyelmünket, melyre azonban a színpompás graffitik vagy a favella tetejéről elérhető pazar kilátás is igényt tart. A fejlődés csalhatatlan jele a favellát behálózó mozgólépcsőhálózat és a városban található számtalan kötélpályás felvonó ("Metrocable") is, ezeket magunk is kipróbáljuk majd. Ebéd után találkozunk majd Botero elgondolkodtató (vagy megmosolyogtató) szobraival a róla elnevezett téren és ellátogatunk a város katedrálisába is. Szállás Medellínben.

Január 30. hétfő
Délelőtt a medellíniek egyik kedvenc kirándulóhelyére, a La Piedra néven ismert sziklatömbre látogatunk. A tájat uraló több mint 200 méteres meredek falú szikla tetejére is feljuthatunk jó pár lépcsőn keresztül – a fenséges látvány és egy hűsítő koktél kárpótol majd az erőfeszítésekért, de akár a hegy tövéből is kiváló panorámát élvezhetünk. Következő állomásunk a bájos Guatape városa, ahol a szivárvány minden színébe öltözött kávézók és ajándékboltok hívogatnak majd. Este transzfer a repülőtérre és elutazás a Karib-tenger partján fekvő Santa Martába. Szállás a város központjában, a AC Marriott Santa Marta hotelben.

Január 31. kedd
Reggeli után Kolumbia egy újabb ékkövével, a Tayrona Nemzeti Parkkal ismerkedünk. A buja őserdőkkel szegélyezett lenyűgöző tengerpartok igazi karibi hangulatot árasztanak. Eljutunk majd jó pár, képeslapra kívánkozó partszakaszra és rövid gyalogtúrát is teszünk a majmok és papagájok „énekétől” hangos erdőségben. Ebéd egy helyi étteremben, majd a túra végén strandolással, a habokban mártózással frissíthetjük magunkat. Délután utazás autóbusszal a Cartagenába, érkezés után szállás elfoglalása a tengerparton található Las Americas hotelben.

Február 1. szerda
Cartagena, az UNESCO világörökségi védelme alatt álló kalandos történelmű karib-tengeri kikötőváros, a spanyol gyarmatbirodalom fontos központja és a kalózok kedvelt célpontja volt. Túránk elején felmegyünk a város legmagasabb dombján található La Popa kolostorba, amely a város legszebb kilátópontja. Ezután ellátogatunk a hatalmas San Felipe erődhöz, majd ebéd után – melyet egy helyi étteremben költünk el - sétálgatunk az óváros színes gyarmati házai között. Szállás Cartagenában.

Február 2. csütörtök
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel (49 000 Ft/fő): egy 45 perces hajózást követően érjük el a Rosario-szigetek egyik gyönyörű tagját. A kolumbiai partvidék egyik legnagyobb korallzátonya 1988. óta nemzeti park kristálytiszta vizével és egyedülállóan gazdag tenger alatti élővilággal csábítja a látogatókat. Érkezés után szabad program a szigeten: pihenés a tengerparton, fürdés, snorkeling lehetőség. Szállás Cartagenában.

Február 3. péntek
Pihenés a tengerparton vagy ajándékvásárlás. Délután transzfer a cartagenai repülőtérre, majd hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (18:35-10:10, 14:20-16:15) Budapestre.

Február 4. szombat
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás a KLM légitársaság járataival, egy-egy átszállással az oda- és visszaúton
  • Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
  • Szállás színvonalas négycsillagos szálláshelyeken, Cartagenában tengerparti szállodában
  • Tartalmas programok, az ország legfontosabb természeti látnivalóinak és sokszínű kultúrájának megismerésével
  • Világörökségi helyszín meglátogatása: városnézés Cartagena óvárosában
  • A részvételi díj tartalmazza minden, a programban szereplő látnivaló költségeit
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

 Egész napos fakultatív kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel (49 000 Ft/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Bogotá és Cartagena-Budapest útvonalon, átszállással
Belső repülőjegyek a Bogotá-Pereira, a Pereira- Medellín és a Medellín-Santa Marta útvonalon, közvetlen járatokkal
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy kézipoggyász és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
Szállás két éjszakára Bogotában, középkategóriás szállodában
Szállás két éjszakára Pereirában, középkategóriás szállodában
Szállás két éjszakára Medellínben, középkategóriás szállodában
Szállás egy éjszakára Santa Martában, középkategóriás szállodában
Szállás Cartagenában három éjszakára négycsillagos tengerparti szállodában
Büféreggeli a szállodákban, a napközbeni programok során ebéd vagy vacsora
Az összes leírt program belépőkkel, transzferekkel
Magyar nyelvű csoportkísérő a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

​Útlemondási biztosítás (választható)
Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az egyágyas elhelyezés felára: 300 000 Ft.
A Kolumbiába történő beutazáshoz a belépés napjától számított legalább három hónapig érvényes útlevél szükséges.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az Avianca légitársaság lemondásiszabályzata szerinti 120 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, a Budapest-Bogotá és Cartagena-Budapest útvonalon, átszállással.
Személyenként egy kézipoggyász és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton

Étkezés: 

Büféreggeli a szállodákban, a napközbeni programok során ebéd vagy vacsora

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!