Csillagtúrák Sziciliában

Csillagtúrák Sziciliában

5 napos körutazás Szicílián

Az utazás során lehetőség nyílik ellátogatni az Etnához és Siracusaba, Lipari és Vulcano szigetekre, valamint Savoca nevű településen, ahol Coppola forgatta a 4 Oscar díjjal jutalmazott filmjét, a "Keresztapát".

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt. A részvételi díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz,feladható 23 kg-os poggyász és/vagy nagyméretű kézipoggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap
Érkezés Cataniába a Wizz Air járatával a reggeli órákban. Érkezést követően orientációs városnézés a csodálatos fekvésű, Csontváry által is megfestett Taormionában. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap
Fakultatív kirándulás az Etnához és Siracusa-ba. ( 19.900 Ft/fő + 12,00 EUR belépő) Reggeli után kirándulás az Etnához, Európa egyik, mind a mai napig legaktívabb vulkánjához. Útközben megismerkedhetnek a terület különleges növényzetével, 200 m magasságban megtekintik a Sylvestri krátert. Ezután továbbutazás Siracusa-ba. Ismerkedés Siracusa római kori emlékeivel a régészeti parkban, (görög színház amfiteátrum, stb.) majd a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. Félpanzió a szállodában.

3. nap
A V.10-i turnus esetén egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano vulkanikus szigetekre.( 19.900 Ft/fő) Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira. majd továbbutazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben.Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni sziklák körül,majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.
Az októberi időpontok esetén fakultatív kirándulás Piazza Armerina - Agrigento útvonalon. ( 25.900 Ft/fő + 20 EUR belépő) Piazza Armerina-ban látogatás a mozaikjáról híres Villa Romana del Casale-ba. Továbbutazás Agrigento-ba, a Templomok völgyébe, ahol számos görög isten templomát tekinthetik meg. Itt található többek között a Concord templom is, mely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.Félpanzió a szállodában.

4. nap
Fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában. ( 12.900 Ft/fő) A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar díjjal jutalmazott filmjét, a "Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a BAR VITELLI teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Félpanzió a szállodában.

5. nap
Reggeli után elhagyják a szálláshelyet és a délelőttöt Cataniaban töltik, megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel ( Dóm, Halpiac,Fő tér,Via Etnea). Transzfer a repülőtérre a délelőtti órákban. Hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

Kapcsolódó cikkek

» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2016. december. 18
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2013. augusztus. 19
» Szicília legszebb tájai - Lipari - Kovács Attila, 2016. december. 21
» Szicília ókori emlékei - Segesta - Kovács Attila, 2016. december. 09
» Szicília legszebb természeti értékei - Monte Cofano - Kovács Attila, 2016. december. 09
» Az istenek műhelye - Vulcano, Lipari-szigetek - Kovács Attila, 2016. december. 05
» Szicília koronája - az Etna - Kovács Attila, 2016. december. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szicília repülővel - 7 nap
» Tűz Isten gyermekei - Lipari szigetek (Vulkano, Panarea és Salina szigetek) - 7 nap
Fakultatív programok

Kirándulás az Etnához és Siracusa-ba. ( 19.900 Ft/fő + 12,00 EUR belépő)
Reggeli után kirándulás az Etnához, Európa egyik, mind a mai napig legaktívabb vulkánjához. Útközben megismerkedhetnek a terület különleges növényzetével, 200 m magasságban megtekintik a Sylvestri krátert. Ezután továbbutazás Siracusa-ba. Ismerkedés Siracusa római kori emlékeivel a régészeti parkban, (görög szinház amfiteátrum, stb.) majd a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg.

Kirándulás Piazza Armerina - Agrigento útvonalon. ( 25.900 Ft/fő + 20 EUR belépő)
Piazza Armerina-ban látogatás a mozaikjáról híres Villa Romana del Casale-ba. Továbbutazás Agrigento-ba, a Templomok völgyébe, ahol számos görög isten templomát tekinthetik meg. Itt található többek között a Concord templom is, mely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.

Kirándulás a "Keresztapa" nyomában. ( 12.900 Ft/fő)
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar díjjal jutalmazott filmjét, a "Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a BAR VITELLI teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt. A részvételi díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz,feladható 23 kg-os poggyász és/vagy nagyméretű kézipoggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó 0,50 EUR/fő/éj
Belépő: 32,00 EUR/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
34 Euro/fő, további költőpénz szükséglet egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizz Air menetrend szerinti járatával (Budapest - Catania- Budapest)l.

Szállás: 

3*-os szállodában Taormina térségében. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhányója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyiek minden irányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne ítélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú érvényes személy igazolvánnyal utazhatnak. Vízumra nincs szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!