Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

6 napos barangolás Székelyföldön

6 nap a csodálatos Erdélyi tájak és emberek megismerésére, Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár, Nagyvárad, Brassó, Gyulafehérvár, Arad érintésével.Utunk során részt veszünk a Csíksomlyói búcsún is.

Az oldalon feltüntetett legkedvezőbb árak, foglaláskor történő TELJES ÖSSZEG befizetése esetén érvényesek!
Előleggel történő foglalás esetén, kérjük, a magasabb összeget jelölje meg a jelentkezés beküldésekor.
Amennyiben segítségére lehetünk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
hostel/vendégház
Program: 

1. nap: Budapest-Arad-Temesvár-Déva
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Aradra. Rövid városnézés , majd a Szabadság szobornál lerójuk kegyeletünket a 13 aradi vértanú előtt. Továbbutazunk Temesvárra, mely az ország legfejlettebb, legnyugatiasabb nagyvárosa. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Városnézés szabadprogram, majd a Retyezát festői hegyei alatt érkezünk meg Dévára. Szállás elfoglalása a szállodában, vacsora után esti városnézés, séta a főtéren.

2. nap: Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Brassó 
Ízletes reggelink elfogyasztása után felmegyünk Déva várához, majd Vajdahunyadra indulunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A „Várak királya” , ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, éppen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Látogatásunkat követően Gyulafehérvárra utazunk, ahol a Szent István királyunk alapította Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Délután Nagyszebenben a szász építészeti kultúra legépebben maradt főterét és épületeit csodáljuk meg, majd Brassóban megnézzük a város központját. Szászföld központja, gyönyörű főterével és a híres Fekete templommal fogad bennünket. Esti érkezés a szállásra, mely Négyfaluban lesz, magyar családoknál. 

3. nap: Csíksomlyó-Sepsiszentgyörgy
Vár Csíksomlyó, a  katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Kora reggeli indulás Csíksomlyóra, a csíksomlyói búcsúba (Csíksomlyói kegytemplom), ahol idegenvezetőnk útmutatásával, gyakorlati segítségével, egész napos szabadprogram a búcsú forgatagában, fakultatív részvétel a Somlyóhegyen lévő szabadtéri misén. A késő délutáni órákban indulunk tovább Sepsiszentgyörgyre, mely Háromszék legnagyobb települése. Rövid városnézés után visszaindulunk szállásunkra, Négyfaluba.

4. nap: Prázsmár-Törcsvár-Háromszék 
A reggeli órákban a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatásával kezdjük programunkat. A Törcsvári szoros előtt áll 100 méter magas hegyen , a nagyjából trapéz alaprajzú, észak-déli irányú belsőtornyos vár, Törcsvár vára, mely Drakula néven emlegetett Vlad Tepes legendájáról vált messze földön híressé. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. A Világörökség részét képező, szinte bevehetetlennek épített vártemplom a történelem viharos századaiban a környék lakosainak védelméül szolgált, ma szépen helyreállítva várja a látogatókat. Ezt követően Zágonba, Mikes Kelemen szülőfalujába, majd Csomakőrösre, Körösi Csoma Sándor szülőfalujába, és Gábor Áron városába, Kézdivásárhelyre utazunk. Kézdivásárhely, becenevén „a vargák városa” avagy a „céhek városa”, a Kárpát-medence legkeletibb magyar többségű városa, az egykori Kézdiszék központja. A város trapéz alakú főterét – az egykori piacteret – XVIII., XIX. századi épületek övezik, köztük az egykori városi tanácsháza épülete. Kézdivásáhely nevezetes arról, hogy fennmaradt udvarteres városszerkezete, a főtér körül több mint 70 udvartér található. Városnézés Székelyföld egyik legszebb városában, majd a késő délutáni órákban a Szent Anna- tó és környékét fedezzük fel. A tó Székelyföld egyik legvonzóbb természeti látványossága, mely Közép-Kelet-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterének alján képződött. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban.

5. nap: Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Szováta-Marosvásárhely
Reggeli után indulunk vissza Székelyföldre, és ismerős utakon, hegyeken keresztül sétálunk Tusnádfürdőn, útközben Gyergyószentmiklóson rövid városnézés, majd kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos-tónál és a Békási szoros festői tájain. A Bucsin rengetegén keresztül továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz, sétálunk a tó partján. Az esti órákban érkezünk Marosvásárhelyre, ahol esti séta a városban, majd elfoglaljuk szállásunkat a főtérhez közeli szállodánkban.

6. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest 
Reggeli után folytatjuk marosvásárhelyi városnézésünket, látogatást teszünk a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában.  Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Folytatjuk utunkat Kolozsvárra, Erdély fővárosába, rövid városnézés a főtéren, a Királyhágón keresztül érkezünk meg Nagyváradra,egy rövid sétát teszünk a városban. Érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Nagyvárad Kincstár + Templom: 10 lej/fő  
Kolozsvár Templom: 10 lej/fő
Marosvásárhely Kultúrpalota: 15 lej/fő
Prázsmár erődtemplom: 25 lej/fő
Törcsvár Drakula kastély: 35 lej/fő
Szeben evangélikus templom: 5 lej/fő
Vajdahunyad: 30 lej/fő 
Déva felvonó: 15 lej/fő
Gyulafehérvár templom: 5 lej/fő
Bethlen Gábor szülőháza: 7 lej/fő
behajtási engedély: 10 lej/fő
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.800 Ft/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Audio-guide.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
Szeged- M5-ös autópálya, Lukoil benzinkút 07:00
Kecskemét-  M5-ös autópálya, MOL benzinkút Kecskeméti pihenőhely 07:55

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

2 éjszaka 3*-os szállodában, 3 éjszaka magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.4
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Csíksomlyói búcsú
Besenyszög
4.8
Egyetlen probléma volt, hogy pontatlan volt a felszállásként megadott benzinkút km jelzése. Tudomásom szerint a M4 Szolnok melletti Shell-kút km jelzése pontosan 105 km és a visszább lévő MOL -kúté pedig a 103 km. Önök a Shell-kutat jelölték 103-nak.

Nekem probléma volt oda kijutni, mert nem vezetek és arra nem jár semmilyen tömegközlekedés, ezért úgy fogadtam meg valakit, aki oda kivitt. Legközelebb javaslom a közelebbi MOL-kutat megjelölni és megadni pontos km megjelöléssel.

A hazafelé vezető úton lehetne több alternatív megoldás, mert aki nem Budapestre akar menni és főleg nem is ott szállt fel, legyen lehetősége több helyen is leszállni. Óriási szervezést kívánna pl. a családomtól, ha rájuk várnék, de ha pl. Kecskeméten leszállok, akkor tudjak tovább utazni.

Az idegenvezető szuper volt.
Branč
4.8
Ahhoz, hogy ilyen magasra értékeltem ezt a kirándulást nagymértékben hozzájárult az idegenvezető, Varga Alfonz személye. Az ő szakmai hozzállása, inteligenciája és tudása nagy mértékben emelte az út színvonalát.
Egyetlen kifogásolni valót találtam a szervezésben. Mivel csak a reggeli és ebéd volt bebiztosítva, naponta be kellene iktatni egy rövid megállót élelmiszer üzletben vagy bevásárló központban, ahol az utasok elláthatnák magukat friss vízzel- üdítővel- és élelemmel amit utazás közben elfogyaszthatnának. Ilyen nagy melegekben nem lehet egy héttel előre megvenni az enni és innivalót.
Mosonmagyaróvár
4.2
Szerintem kicsit túl sok volt a program, az egy kicsit necces volt, hogy a mosdók látogatásáért könyörögni kellett az idegenvezetőnek. Az első pár nap programja kicsit erőltetett és sok volt, Egy kis szabad program is lehetett volna benne.
A családok akiknél megszálltunk nagyon kedvesek voltak.
Göd
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XVII. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!