Cserhát, Szanda Vára

Ismerd meg hazádat túrasorozat

A Cserhát Magyarország északi részén elterülő az Északi-középhegység egyik hegysége. Rendkívül változatos kőzeteivel és felszínformáival, tagolt dombsági hátakkal, vulkáni kúpokkal és vonulatokkal várja az idelátogatókat. Túránk egy fantasztikus barangolás e változatos táj izgalmas ösvényein.

GARANTÁLT INDULÁS!

ŐSZI AKCIÓ!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program
1.nap: Budapest, Bér, Budapest

A túránk a Cserhát egy eldugott kis szegletéből, Bér nevű településről indul. Az ember nem is gondolná, hogy mi mindent rejt a környék, de ez a nap pont ezt fogja bemutatni . Bér fölött  a  440 méter magas Nagy-hegy magasodik, melynek az északi meredek lejtőjén egy tanösvény mutatja be az andezit hegy titkait, köztük is az andezit csúszda a leglátványosabb és természetesen a pazar kilátás a hegygerincről. Kis pihenő után leereszkedünk a hegy másik oldalán, egészen a Bér-patak völgyéig  és jellegzetes cserháti tájon - egy kicsit föl egy kicsit le -, majd mindezt többször megismételve  érünk el a bujáki Szent Anna kápolna zarándok helyhez.  A település fölött elhaladva  a Vár-hegy rejti történelmi emlékét, a XIII.századi  Bujáki vár zöldbe burkolózott romjait,  mely kiváló ebédelő hely a körpanorámás kilátással . Új erőre kapva egy kis patak vezeti utunkat a Selyem-árokban  egészen az Egidius-forrásig, ahonnan hegyhátra kapaszkodunk fel, mely az egykori vadászház  a Sasbérci-kilátóban végződik.  Újabb pihenésre ad okot a padok és kilátás vendégmarasztaló élménye.  A csúcsot hátunk mögött hagyva a Fekete-hegy a Peres-hegy,  majd végül a Cser-hegy oldalában  átvágva  a Szanda-vár alá érkezünk. Egy utolsó emelkedéssel napunk legmagasabb pontjára érünk, mikor  megpillantjuk az 527 m magasan emelkedő vár falmaradványát, ahonnan az egész Cserhát és az azon  túlnyúló hegyek  igen jól beláthatóak, de nagyon tiszta időben akár a Magas-Tátra ormai is feltűnhetnek .  Alattunk már  a végcélunk Szandaváralja házai rajzolódnak ki, melyet  kis erdei tekergőzéssel a Mária-forráson keresztül érünk el . A helyi büfében jól felfrissülünk, majd  a buszunkkal Budapest felé vesszük az irányt .

Táv : 25 km  Szint  600 m    

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Előleg: 

A részvételi költség egy összegben jelentkezéskor fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, személyes holmik.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani. 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót minnimum 1,5 litert!
Korhatár: 
10 éves kortól
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!