Cserhát, Szanda Vára

Ismerd meg hazádat túrasorozat

A Cserhát Magyarország északi részén elterülő az Északi-középhegység egyik hegysége. Rendkívül változatos kőzeteivel és felszínformáival, tagolt dombsági hátakkal, vulkáni kúpokkal és vonulatokkal várja az idelátogatókat. Túránk egy fantasztikus barangolás e változatos táj izgalmas ösvényein.

Túráink során olyan túraútvonalakat választunk amit saját utazással nem tudnál megoldani, az útvonal hossza illetve induló és érkezőpontja miatt!
Törzsutas kedvezmény belföldi útjainknál nem vehető igénybe!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1.nap: Budapest, Bér, Budapest

A túránk a Cserhát egy eldugott kis szegletéből Buják nevű településről indul. Az ember nem is gondolná , hogy mi mindent rejt a környék, de ez a nap pont ezt fogja bemutatni . Bujákot elhagyva a Szent Anna kápolna zarándok helyhez emelkedünk fel, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik az alattunk elterülő völgyben megbúvó településre.  Továbbindulva  a Vár-hegy felé vesszük az irányt, mely rejti történelmi emlékét, a XIII.századi  Bujáki vár zöldbe burkolózott romjait . Új erőre kapva egy kis patak vezeti utunkat a Selyem-árokban  egészen az Egidius-forrásig, ahonnan hegyhátra kapaszkodunk fel, mely az egykori vadászház  a Sasbérci-kilátóban végződik . Kiváló ebédelő hely a panorámás kilátással.  A csúcsot hátunk mögött hagyva jellegzetes cserháti tájon, - egy kicsit föl egy kicsit le- majd mindezt megismételve a Fekete-hegy, a Peres-hegy, majd végül a Cser-hegy oldalában átvágva a Szanda-vár alá érkezünk. Egy utolsó emelkedéssel napunk legmagasabb pontjára érünk ,mikor megillantjuk az 527 m magasan emelkedő vár falmaradványát, ahonnan az egész Cserhát és az azon  túlnyúló hegyek  igen jól beláthatóak, de nagyon tiszta időben akár a Magas-Tátra ormai is feltűnhetnek. Alattunk már  a végcélunk,Szandaváralja házai rajzolódnak ki, melyet  kis erdei tekergőzéssel, a Mária-forráson keresztül érünk el . A helyi büfében jól felfrissülünk, majd  a buszunkkal Budapest felé vesszük az irányt . 
Táv : 18 km  Szint  550 m. idő: 6,5 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Előleg: 

A részvételi költség egy összegben jelentkezéskor fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, személyes holmik.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani. 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót minnimum 1,5 litert!
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!