Világörökségek Csehországban (Cesky Krumlov - Holasovice - Telc  - Prága - Brno)

Világörökségek Csehországban

6 napos buszos körutazás Csehországban

A körutazás során felkeressük Csehország legfőbb nevezetességeit, melyek a világörökség részet képezik. Természetesen nem maradhat ki Telc, Kutna Hora, Olomouc és az "Arany város" Prága sem...

-20%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Česky Krumlov-České Budĕjovice
Elutazás a Moldva partján fekvő Cesky Krumlovba. Séta a hangulatos belvárosban, melynek történelmi városközpontja a reneszánsz kastéllyal és a várral együtt felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Az itt látható vár a prágai Hradzsin után Csehország legnagyobb várkomplexuma. Folytatjuk utunkat České Budĕjovice-be, a Budweiser hazájába. Dél-Csehország egyik legszebb városában megtekintjük az egykori királyi székváros legfontosabb nevezetességeit: Főtér, Városháza, Fekete torony és az óváros gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületei. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Holašovice-Hluboka-České Budĕjovice
Utazás Holašovice-be. A 140 fős kicsiny falucska parasztbarokk stílusú épületei ma is magántulajdonban lévő lakóházak, 1998-óta az UNESCO Világörökséghez tartoznak. Kirándulás a festői környezetben fekvő Hluboka mesebeli kastélyához. Csehország legszebb és leglátogatottabb kastélya a főúri vár-és kastélyépítészet egyik kiemelkedő példája. A kastély hajdani tulajdonosai, a Schwarzenbergek a vadászkastélyt 1840-71 között a Windsori kastélynak a mintájára alakíttatták át, így született meg a ma látható csodálatos neogótikus épületegyüttes. Visszautazás České Budĕjovice-be, ahol megkóstolhatjuk az innen származó leghíresebb sört, a Budweisert is. Közben gyönyörködhetünk a főtér árkádos, középkori eredetű házaiban.

3. nap: Telc-Kutna Hora
Utazás Telc-be. A festői városka Csehország igazi kis gyöngyszeme. A főtér nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. A várostól a reneszánsz és barokk stílusú, változatos színekben pompázó házak páratlan összképével búcsúzunk és folytatjuk utunkat Kutna Hora városába. A városközpont a Szent Borbála katedrálissal, a csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotásával szintén a Világörökséghez tartozik. Városnézésünk alkalmával Kutna Hora bizarr látványosságát, a Csontkápolnát is megtekintjük. A kápolnában a huszita háborúk és a pestis áldozatainak csontjából kialakított tárgyakat, berendezéseket, csillárokat és címereket láthatunk. Utazás a prágai szállodába.

4. nap: Prága
Egész napos városnézés a cseh fővárosban. A történelmi városközpont három része az Óváros (Staré Mesto), a Kisoldal (Malá Strana) és az Újváros (Nové Mesto) az UNESCO Világörökség része. Gyalogos és buszos városnézésünk után sétálhatunk az ősi utcákon, majd vacsora lehetőség egy hangulatos, igazi prágai sörözőben.

5. nap: Hrádec Kralové-Olomouc
Továbbutazunk az Elba parti Hrádec Králové városába. Königgrätz hagyományosan a cseh királynők városa is, városközpontja Európában méltán a legszebbek közé tartozik. Megtekintjük a főtér legfontosabb nevezetességeit a Szentlélek székesegyház, a Fehér harangtorony, a Városháza, a püspöki palota és a Nagyboldogasszony templom épületével, majd folytatjuk utunkat a Morva menti Olomouc felé. Kalandozás a történelmi épületekben gazdag városközpontban, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő barokk Szentháromság-szobrot is. Szállás elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Kroměříž-Lednice-Budapest
Kroměříž városába utazunk, ahol megtekintjük az olomouci püspökök nyári rezidenciájául szolgáló palotát, mely a Világörökség része. Tavak, patakok, kis épületek teszik teljessé a csodálatos park látképét, amelyet a XIX. században építettek ki teljesen. Következő állomásunk a romantikus Lednice kastély, a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotája. A kastély aDyje folyó partján található, varázslatos természeti környezetben. A Lednice-Valtice kultúrtáj az UNESCO Világörökséghez tartozik. A késő délutáni órákban hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2016. szeptember. 13
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2013. június. 03
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Cesky Krumlov 210 CZK
Hluboka 210 CZK
Telc kastély 120 CZK
Prágai vár 250 CZK
Kromeriz 220 CZK
Lednice 180 CZK
Olomouc 100 CZK
Kutna Hora/Csontkápolna 90 CZK
Szent Borbála Katedrális 90 CZK
Holasovice 50 CZK
Ceské Budejovice 120 CZK

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Szállás: 

 Ceské Budéjovice - 3*-os szállodában, Prága - 3*-os szállodában 2 ágyas zuhanyzós szobákban. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Világörökségek Csehországban (Cesky Krumlov - Holasovice - Telc  - Prága - Brno)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon tetszett a Világörökségek Csehországban körút (2014.08.19-24. - TdM Travel Tours Kft.)!
Sok köszönet Schmidt Klára idegenvezetőnek a különösen jó vezetésért, és a rengeteg toleranciáért, melyet irányunkban tanúsított.
Köszönöm, hogy kérésemnek megfelelően biztosították a vegetáriánus menüt, mely nagyon finom volt.
Az egész út hatalmas élmény volt, biztosan fogunk még hasonló körutazásokra jelentkezni!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!