Arany Prága

4 napos kirándulás Pozsonyban és Karlovy Vary-ban

Séta a szépen felújított Pozsonyban ahol közel 300 éven át a magyar királyokat koronázták. Hajókirándulás a Moldván, Prágai városnézés. Karlovy Vary-ban megismerkedünk a Európa hírű fürdővárossal, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt .

Alapár tartalmazza

Autóbuszos utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat (kb. 690 CZK+ 3 EUR), a BBP biztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:  Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Rajka – Pozsony – Prága
Indulás a kora hajnali órákban. Budapest – Tatabánya – Győr útvonalon, rövid pihenőkkel érkezés a Duna menti szépségként is emlegetett Pozsonyba, mely több évszázadon keresztül Magyarország fővárosa volt. A Duna fölé magasodó négytornyú pozsonyi vár már messziről jól látható, és a város legnagyobb történelmi dominánsa. Elsőként a Szent Márton –dómba, vagy ismertebb nevén a Koronázó templomba látogatunk, mely a város legismertebb, és legnagyobb temploma lenyűgöző méreteivel. A magyar királyok koronázási útvonalán haladva látjuk azokat a gyönyörű reneszánsz, barokk , és rokokó épületeket helyszíneket, melyek a magyar történelemhez szorosan kapcsolódnak. Továbbhaladunk a Mihály-kapu, a Prímás Palota, az Óvárosháza és végül a főtér irányába.. Itt egy rövid szabadidő keretében megkóstolhatjuk a szlovák ízeket (knédli, sztrapacska, sör). Délután Brno - Jivlaha útvonalon érkezünk Prága környéki szálláshelyünkre. (3 éj)

2. nap: Prágai városnézés – hajókirándulás a Moldván
Reggeli után városnézés a Moldva partján fekvő„szász tornyú „cseh fővárosban. A világ egyik legnagyobb Várnegyedében a Hradzsinban kezdjük látogatásunkat. Strahovi Kolostor, Loretoi Szüz Máriatemplom, Szent Vitus székesegyház, Királyi Palota, Szent György Bazilika, Arany utcácska, majd délután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Óváros látnivalóit keressük fel. (Városháza, Orloj, Tyn templom, Károly híd, Vencel tér).
Fakultatív program: 2 órás romantikus esti hajókirándulás a Moldván: fogadó ital, svédasztalos vacsora zenével. A fakultatív program ára: 6.500 Ft/fő

3. nap: Karlovy Vary kirándulás 
Reggeli után Karlovy Varyba, az egykori császári fürdőhelyre utazunk (útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség aKrusovice-i sörgyárnál). Karlovy Vary-ban ismerkedünk az Európahírű fürdővárossal, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. A teraszosan kiépült meseszép folyóparti város csodaszépen felújított Monarchiabeli épületei között sétálva érezhető az egykori úri világ hangulata. Városnézés, (Mária Magdolna templom, Grand Hotel, Pupp szálloda). Itt forgatták a Casinó Royale cimű filmet, szabadprogram, gyógyvízkóstolás. Vásárlási lehetőség a csehek nemzeti italából a Becherovkából, melyet itt gyártanak és megízlelhetjük Kalsbad finom ostyáit. Késő délután visszaindulás a szálláshelyre.
Fakultatív Karlovy Vary kirándulás 4.900 Ft/fő 
Este fakultatív sörözési lehetőség egy jellegzetes cseh sörözőben.

4. nap: Prága – Kutna Hora – Telč 
Reggeli után indulunk Kutna Horába, mely festői szépségében vetekszik a fővárossal, és a középkorban Csehország második legnagyobb városává n őtte k i m agát. A v olt ezüstbánya v áros, ma már nem olyan jelentős mint virágkorában, viszont a több mint 300 műemlékvédelem alatt álló középkori, valamint a város barokk épületei ma is rengeteg látogatót vonz. 1995 óta a történelmi központ az UNESCO világörökségek listáján szerepel. Látványasságai közül megtekintjük  a város peremén lévő Mindenszentek kápolnát, más néven Csontkápolnát. Folytatjuk utunkat Telc városkájába, ahol a főtéren sétálunk, és szép fotókat készíthetünk az árkádos- lábas házakról.Érkezés Budapestre, majd Nyíregyházára, illetve Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2013. június. 03
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
» Prága óvárosa, a Staré Město - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

2 órás romantikus esti hajókirándulás a Moldván, vacsorával, zenével. A fakultatív program ára: 6.500 Ft/fő
Karlovy Vary kirándulás 4.900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Autóbuszos utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat (kb. 690 CZK+ 3 EUR), a BBP biztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja.
Útlemondási biztosítás.
Foglalási díj.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak kb. 690 CZK + 3 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (TV, video és/vagy DVD, WC, italautomata)

Szállás: 

3 éjszaka 3 csillagos szállodában. A szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj svédasztalos reggeli (fakultatív vacsora). Félpanziós ellátás (2 alkalommal vacsora) felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.0
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
4.2
Utazás értékelése
4.0
Budaörs
3.6
Ket varost Telc es Kutna Horat illett volna megmutatni. Csalinak jo volt. En lattam 5 eve egy elmeny volt. Ezert valasztottam ezt az utat .
Budapest, XX. kerület
4.4
Köszönet a két idegenvezetőnek Nagyné Böbének, aki kedves halk modorával, segítőkészen és toleranciával kezelte a csoportot.
Tanács Gáborról (ha jól emlékszem így hívják) annyit, hogy már sokat utaztam, de ilyen átlagon felüli intelligenciával és felkészültséggel, szakmai alázattal rendelkező szakemberrel még nem találkoztam. Ehhez volt szerencsém neki személyesen gratulálni.
A 2 órás hajóúton többet állt a hajó, mint ment, ha ezt előre látom, hogy mit kapok érte, valószínűleg nem fizetem be. A második nap a hajóút miatt is elég hosszúra sikeredett, 4 órakor kaptunk egy hosszabb pihenőt, a hajó 7 órakor indult és 11 órakor értünk haza. Aki pedig nem fizetett be, annak be kellett várni a 16 órától 21 óráig a buszt.
Tisztelettel
4.2
<szöveg nélkül>
Gönc
3.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!