Prága és a Dél-Cseh kastélyok

5 napos körútazás Csehországban

Utasaink megismerkedhetnek Közép-Európa kiemelkedő jelentőségű műemlékeivel, az "Arany" Prága nevezetességeivel. Kevés buszozással juthatunk el egyik remek látnivalótól a másikig; fedezze fel velünk Csehország látnivalóit!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a kötelező útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat és a belépőjegyeket, valamint a kötelezően fizetendő vacsorát. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Brno – Kutna Hora
Városlátogatás Morvaország székhelyén Brno-ban – a piactér, a régi városháza, a kapucinus templom múmiái és a Petrov-dóm megtekintése. Prága felé megállás Kutna Hora-ban – várlátogatás, Szent Borbála katedrális, Csontkápolna, Olasz-udvar. Szállás Prágában. /2 éj/ (550 km)

2. nap: Prága, a száztornyú város
Egész napos tartózkodás a világörökséghez tartozó Arany Prágá-ban. Megtekintésre kerül a barokk Károly-híd, a Szent Vitus katedrális, a Hradzsin, a Szent György bazilika, a Vencel-tér, Orloj, a Városháza az Óváros téren, az Aranyművesek utcája. Egyéni szabadidő vagy fakultatív hajókázás a Moldván.

3. nap: Karlstejn – Tabor - Hluboka
Karlstejn – Csehország leglátogatottabb hegytetőn magasodó világhírű várerődje a XIV. században épült lovagvárként és a koronaékszereket őrizték itt. Tabor – megtekintjük a híres zarándokhely katedrálisát és csodálatos főterét; Hluboka – angol stílusú várkastély pazar termekkel, díszparkkal. Szállás Ceske Budejovice központjában. /2 éj/ (160 km)

4. nap: Ceske Budejovice – Cesky Krumlov - Trebon
A régi kereskedőváros, Ceske Budejovice megtekintése – a vizek, hidak és lábas házak városa: városháza, püspöki palota, Szent Miklós dóm, Fekete-torony; Cesky Krumlov – Közép-Európa egyik legszebb, UNESCO-listás műemlékvárosa a Moldva folyó kanyarulatai mentén, Csehország második legnagyobb várával; Trebon – sörfőzéséről híres régi városka a Schwarzenbergek várkastélyával. (110 km)

5. nap: Jindrichuv Hradec - Telc
Jindrichuv Hradec – tópart fölé magasodó hatalmas várkastély, értékes óvárosi piactér; Telc – falakkal körülvett érintetlen középkori műemlékváros világörökségi védelem alatt álló lábas-ház sorral és várkastéllyal. Érkezés haza a késő esti órákban. (490 km)

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a kötelező útlemondási biztosítást, esetleges árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat és a belépőjegyeket, valamint a kötelezően fizetendő vacsorát. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Kötelező vacsora felár
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált, összkomfortos autóbusszal utazunk.

Szállás: 

2 éjszaka Prága, 3-4* hotelben, jó közlekedési kapcsolattal
2 éj Ceske Budejovice köponti 4* szállodában, fürdő/wc, TV-s szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz illetve a vacsora kötelezően fizetendő.
A területről: 
Akár hosszú ideig maradunk, akár csak néhány napig, időnket tartalmasan és izgalmasan tölthetjük el. Prága elsődleges vonzereje fizikai arculata. A belváros maga 900 év építészetét bemutató múzeum - román, gótikus, reneszánsz, barokk stílusú épületeivel-, amelyeken nem fedezhetők fel a XX. század nyomai. A történelmi városrész négy kisebb részegysége: az Óváros, az Újváros, a Kisoldal, és a Vár.A belvárosi utcahálózat központja a Staromestske nám estí (Óvárosi tér). A teret gótikus házak, reneszánsz, barokk paloták, jelentős templomok szegélyezik.Az Óvárost délről és keletről a tőle nagyobb Újváros fogja körül. Eredete ennek is a középkorra nyúlik vissza. Itt főként kávézók, múzeumok, üzletek találhatók. Prága fontos szórakoztató központ is. Sajnos nyaranta egyre több turista özönlik ide.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!