Csehország UNESCO értékei

4 napos körutazás csehországban

Csehország legszebb tájait barangolja be buszos utazásunk. A dél-csehországi vidék mesebeli városait fedezzük fel ezen a hosszú hétvégén. Cesky Krumlov, Cesky Budejovice, Trebon és Telc legendásan szép településeit keressük fel, hazafelé pedig Melk és Krems varázslatos osztrák városkáit ejtjük útba.

PRÉMIUM UTAZÁS

- 8 fős csoport
- kényelmes kisbuszos utazás
- minőségi szállások

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza

a szállást, az étkezéseket, belépőket, az utas- valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program
1. nap: Kreuzenstein Trebon Ceske Budejovice Cesky Krumlov

Korán reggel indulunk Budapestről Dél-Csehország irányába. A Bécshez közel található romantikus lovagvára lesz az első megállónk - mintha egy mesébe csöppentünk volna. A gyönyörűen felújított várkastély számos középkorban játszódó film forgatási helyszíne volt. A következő megállónk már Csehországban lesz, a meseszép Trebon települése. A reneszánsz városka lenyűgöző óvárosában teszünk egy sétát, majd megnézzünk a híres főteret és a Rosenbergek várkastélyát. Egy helyi Regent sörrel frissítjük fel magunkat, majd tovább indulunk a sörgyártásáról világhírű Ceske Budejovicébe. Itt a város híres főterén sétálunk körbe, megismerkedünk a messzi múltba nyúló hagyományokkal, majd  a világszép Cesky Krumlov felé vesszük az irányt, ahol a szállásunk található. 

2. nap: Jidrihun Hradec Telc Hlubolka kastély Ceske Budejovice

Dél Csehország egyik legszebb és legépebben megmaradt városkáját, Jidrihun Hradec gyönyörű, tóparti települését látogatjuk meg. A cseh goblein-készítés központjában töltötte gyermekkorát a híres zeneszerző Smetlana. A gyönyörű város várkastélya mellett áll az a jezsuita kolostor, ahol II. Rákóczi Ferenc tanult. A meseszép, tóban tükröző városka után egy még nagyobb csodát látogatunk meg - a Telc színes meseváros főtere lenyűgöző látványt nyújt. A városka és a várkastély felfedezés után Csehország egyik legszebb kastélyát, a híres Hlubloka-kastélyt látogatjuk meg. Miután bejártuk a kastély udvarait és felmentünk a toronyba, visszaindulunk Cesky Krumlovba. 

3. nap: Cesky Krumlov

Cesky Krumlov varázslatos kisvárosát senkinek sem kell bemutatni - a Moldva kettős kanyarulatában álló gyönyörű város méltán az UNESCO Világörökség része. A mai napot ennek az ékszerdoboznak a felfedezésével töltjük - bejárjuk a folyóparti óvárost, Csehország második legnagyobb várkastélyát, a hozzá tartozó hatalmas parkot. Megnézzük a várárokban élő medvéket, meglátogatjuk a híres sörgyárat és a Szent Vitus katedrálist is. A városka hangulata egyedülálló, magával ragadja az ide érkezőket.

 

4. nap: Melk Dürnstein Krems

Korán indulunk vissza Ausztriába. Az első megállónk a festői Melk, ami apátságáról híres. A gyönyörű épületegyüttes bejárása után a borászatáról és tájképi értékeiről híres Wachau völgyben indulunk tovább a Duna folyását követve. Egy rövid sétát teszünk a meseszép Dürnstein apró városkájában, majd a híres Krems-be látogatunk el. A középkori hangulatú, folyóparti teleülés bejárása és egy finom ebéd után indulunk haza Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a szállást, az étkezéseket, belépőket, az utas- valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó.

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, étkezések

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbelivel érkezz a túrákra, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Érdemes hozni gy 25-30 literes hátizsákot, amibe az  enni- és innivalót tesszük az utazás idejére, míg a poggyászunk a csomagtartóban van. 

Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Elhelyezés Cesky Krumlovban, két ágyas szobákban, reggelis ellátással. A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó. 

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személy igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!