Világörökségek Csehországban (Cesky Krumlov - Holasovice - Telc  - Prága - Brno)

Cseh Világörökségek

6 napos buszos körutazás Csehországban

Ahol az évszázados hagyományok összeolvadnak a modern kultúrával. Utazzon velünk lenyűgöző hegyvidékeken, történelmi jelentőségű városokon keresztül és csodálja meg a cseh építészet remekeit, történelmi nevezetességeit.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap
Budapest-Česky Krumlov-České Budĕjovice

Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Csehországba. Elutazás a Moldva partján fekvő Cesky Krumlovba, mely vitathatatlanul az ország egyik legszebb kisvárosa, egy valóságos ékszerdoboz, mely elbűvöl a szépségével. Közös séta a hangulatos belvárosban, melynek történelmi városközpontja a reneszánsz kastéllyal és a várral együtt felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Az itt látható vár a prágai Hradzsin után Csehország legnagyobb várkomplexuma. Folytatjuk utunkat České Budĕjovice-be, a Budweiser hazájába. Dél-Csehország egyik legszebb városában megtekintjük az egykori királyi székváros legfontosabb nevezetességeit: Főtér, Városháza, Fekete torony és az óváros gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületei, majd belvárosi sétánk után a szálláshely elfoglalása következik.

2. nap
Holašovice-Hluboka-České Budĕjovice

Reggeli a szállodában, majd utazás  a České Budĕjovice városától mindössze 15 km-re fekvő Holašovice-be. A 140 fős kicsiny falucska parasztbarokk stílusú épületei ma is magántulajdonban lévő lakóházak, 1998-óta az UNESCO Világörökséghez tartoznak. Látogatásunk után kirándulás a festői környezetben fekvő Hluboka mesebeli kastélyához. Csehország legszebb és leglátogatottabb kastélya a főúri vár-és kastélyépítészet egyik kiemelkedő példája. A kastély hajdani tulajdonosai, a Schwarzenbergek a vadászkastélyt 1840-71 között a Windsori kastélynak a mintájára alakíttatták át, így született meg a ma látható csodálatos neogótikus épületegyüttes. Visszautazás České Budĕjovice-be, ahol megkóstolhatjuk az innen származó leghíresebb sört, a Budweisert is. Közben gyönyörködhetünk a főtér árkádos, középkori eredetű házaiban.

3. nap
Telc-Kutna Hora

Reggeli után megkezdjük utazásunkat az ország egyik legszebb kisvárosába, Telc-be. A festői városka Csehország igazi kis gyöngyszeme, ahol a macskaköves kisutcák, színes házak látványában gyönyörködhetünk majd. A főtér nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. A várostól a reneszánsz és barokk stílusú, változatos színekben pompázó házak páratlan összképével búcsúzunk és folytatjuk utunkat Kutna Hora városába. A városközpont a Szent Borbála katedrálissal, a csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotásával szintén a Világörökséghez tartozik. Városnézésünk alkalmával Kutna Hora bizarr látványosságát, a Csontkápolnát is megtekintjük. A kápolnában a huszita háborúk és a pestis áldozatainak csontjából kialakított tárgyakat, berendezéseket, csillárokat és címereket láthatunk. Továbbutazás a prágai szállodába.

4. nap
Prága

Egész napos városnézés a cseh fővárosban. A történelmi városközpont három része az Óváros (Staré Mesto), a Kisoldal (Malá Strana) és az Újváros (Nové Mesto) az UNESCO Világörökség része. Gyalogos és buszos városnézésünk után sétálhatunk az ősi utcákon, és természetesen a város legfontosabb nevezetességeit is megtekintjük majd. (Orloj, Károly- híd, Várnegyed stb.) Este , félpanzió esetén vacsora egy hangulatos, igazi prágai sörözőben.

5. nap
Hrádec Kralové-Olomouc

Továbbutazunk az Elba parti Hrádec Králové városába, mely Kelet-Csehország tartományi fővárosa. Königgrätz hagyományosan a cseh királynők városa is, városközpontja Európában méltán a legszebbek közé tartozik. Megtekintjük a főtér legfontosabb nevezetességeit a Szentlélek székesegyház, a Fehér harangtorony, a Városháza, a püspöki palota és a Nagyboldogasszony templom épületével, majd folytatjuk utunkat a Morva menti Olomouc felé. Kalandozás a történelmi épületekben gazdag városközpontban, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő barokk Szentháromság-szobrot is. Szállás elfoglalása az esti órákban.

6. nap
Kroměříž-Lednice-Budapest

Reggeli után Kroměříž városába utazunk, ahol megtekintjük az olomouci püspökök nyári rezidenciájául szolgáló palotát, mely a Világörökség része. Tavak, patakok, kis épületek teszik teljessé a csodálatos park látképét, amelyet a XIX. században építettek ki teljesen. Következő állomásunk a romantikus Lednice kastély, a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotája. A kastély a Dyje folyó partján található, varázslatos természeti környezetben. A Lednice-Valtice kultúrtáj az UNESCO Világörökséghez tartozik. A késő délutáni órákban hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, Audio-guide-ot.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.800,-Ft/fő
Cesky Krumlov 210 CZK
Hluboka 210 CZK
Telc kastély 280 CZK
Prágai vár 250 CZK
Kromeriz 260 CZK
Lednice 320 CZK
Kutna Hora/Csontkápolna 90 CZK
Szent Borbála Katedrális 90 CZK
Holasovice 60 CZK
Ceské Budejovice 120 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Az elhelyezés Ceské Budéjovice - 3*-os szálloda (1-1 éj), Prága - 3*-os szálloda (2 éj), Olomouc környéki - 3 *-os szálloda (1 éj), kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Világörökségek Csehországban (Cesky Krumlov - Holasovice - Telc  - Prága - Brno)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon tetszett a Világörökségek Csehországban körút (2014.08.19-24. - TdM Travel Tours Kft.)!
Sok köszönet Schmidt Klára idegenvezetőnek a különösen jó vezetésért, és a rengeteg toleranciáért, melyet irányunkban tanúsított.
Köszönöm, hogy kérésemnek megfelelően biztosították a vegetáriánus menüt, mely nagyon finom volt.
Az egész út hatalmas élmény volt, biztosan fogunk még hasonló körutazásokra jelentkezni!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!