Cseh várak és kastélyok, városok és természeti csodák

4 napos buszos városlátogatás Csehországban

Utazzon velünk középkori hangulatú dél-cseh városokba, és tekintse meg a gótikus és reneszánsz épületek remekműveit. Megállóink az út során: Cesky Krumlov, Ceské Budejovice, Hluboká, Karlovy Vary, Kutna Hora.

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Hegyeshalom – Bécs – Cesky Krumlov – Ceské Budejovice 
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.Elsőként Cesky Krumlovtörténelmi belvárosát keressük fel, Český Krumlov 1992 óta része az UNESCO kulturális világörökségének, de az átfogó rekonstrukció már 1970 óta folyamatban van. A mai városkép is őrzi még a gótikus idők emlékét, amit a XIX-XX. század ipari forradalma, a modernizáció sem változtatott meg jelentősen. A Moldva-folyó különleges kanyarulatainak köszönhetően már a kezdetekben három, egymástól elválasztott területen épült ki a város: a vár- és kastélyterület, az ehhez kapcsolódó lakóházak negyede (Latrán), valamint a Vltava-folyó szemközti partján épült, alig valamivel fiatalabb városrész. A kisváros igazi ékszerdoboz, méltó vetélytársa a tőle sokkal nagyobb és híresebb Prágának. Meglátogatjuk a várat, mely a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vár-épületegyüttese, majd az Óvárosháza, forgó színház, Szent Vencel templomot tekintjük meg. A nap végén a helyi Eggenberg sörfőzdében megkóstolhatjuk az ízletes cseh sört. Szállás elfoglalása Ceské Budejovice környékén (1 éj).

2. nap: Hluboká kastélya – Prága 
Reggeli után ellátogatunk Dél-Csehország egyik festői kastélya Hluboka Kastélyhoz. A XVII. században vásárolta meg a család, és II. Johann Adolf, valamint felesége, Eleonora lichtensteini hercegnő angliai utazásai alatt kedvelte meg az angol stílust, ezért 1840 és 1871 között átalakították neógotikus épületegyüttessé a windsori kastély mintájára Hlubokát. A kastély a család birtokában maradt egészen addig, amíg 1939-ben Adolf Schwarzenberg el nem menekült a nácik elől. Mivel nem tért vissza, a hely állami tulajdonba került. A valamikori Schwarzenberg hercegek tulajdonában álló kastélyt a Windsori kastély mintájára, Tudor stílusban építették. Értékes könyvtár, üveg-, porcelán- és fegyvergyűjtemény, főúri szalonok találhatók benne. Továbbutazunk Prágába. A mai napon a „városok királynőjének is gyakran emlegetett cseh főváros nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kilenc dombra épült várost „Észak-Rómájának ”is szokták nevezni, Városnézés, helyi idegenvezetővel. Sétálunk a hangulatos Óváros téren és Prága büszkeségén, a barokk szobrokkal díszített Károly hídon (Európa egyik legszebb hídja), amit nagyon szép barokk szobrok díszítenek Négyszáz éven keresztül a 16 pilléren álló, 10 méter széles és 520 méter hosszú Károly híd volt az egyetlen összeköttetés a Kisoldal és a Prága városa között. Átsétálunk a hídon és szép fotókat készíthetünk a műemlékekről. Majd Husz János (a Huszita vezér) monumentális szobra, Tyn templom, Zsidónegyed, Betlehem kápolna, Arany utcácska, a prágai Loretta, , Vencel tér megtekintése szerepel programunkban A rövid szabadidőben lehetőség nyílik bor és barna sör megkóstolására valamely hangulatos kisvendéglőben. Este elfoglaljuk szállásunkat Prágában (2 éj).

3. nap: Karlovy Vary – Krusovice sörgyár 
Reggeli után Karlovy Vary-ba, az egykori császári fürdőhelyre utazunk (útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség aKrusovice sörgyárnál Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező gyógyfürdővárosa, 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvíz-forrása van. A fürdőépületek többsége és a fontosabb forrásokat összekötő elegáns, oszlopos fedett sétány, a kolonád a 19. században épült. A város híres az évenként rendezett Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválról. Itt gyártják a híres cseh gyógynövénylikőrt, a Becherovkát. Híres a tányér nagyságú, ropogós, vékony, ízesített ostyalap, az úgynevezett fürdőostya. Városnézés (Hotel Pupp, korzó, gejzírforrások, Arany János lakóháza, Mária Magdolna templom, gyógyszállók stb.). Szabadprogram kertében megkóstolhatjuk a különböző gyógy-és forrás vizeket.. Késő délután visszaindulás a szálláshelyre.

4. nap: Kutna Hora – Brno – Pozsony – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen 
Reggeli után búcsút veszünk Prágától és indulunk Kutna Horába. Ez a nap is a cseh világörökségről szól, mert ez a város szintén szerepel az UNESCO listáján. A XVIII. században itt székelt a cseh királyi udvar. Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist. A középkelet európai gótikus építészet egyik legszebb példája ez és szépségében még a prágai Szent Vitus székesegyházzal is vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna is, ennek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó is. Ezt követően búcsút veszünk Csehországtól, majd indulunk Pozsonyt érintve Magyarországra. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2016. november. 28
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2013. augusztus. 25
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja, belépődíjak kb. 1000 CZK/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépődíjak kb. 1000 CZK/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest.

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
-1 éjszaka Ceské Budejovice környékén 
-2 éjszaka Prágában vagy környékén

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora is igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!