Cseh Óriás-hegység legmagasabb csúcsa

4 napos túra Csehországban

A Csehország és Lengyelország határán fekvő - viszonylag kis magassága ellenére számos érdekességgel, és meglepő tájképi változatossággal szolgáló Óriás-hegységbe látogatunk. A hegység távolról kopárnak tűnő főgerincén látványos sziklakibukkanások emelkednek a táj fölé, északi oldalát meredek hegyoldalak, néhol százméteres sziklafalak szegélyezik, melyek lábánál tengerszemek fekszenek, déli oldalán kiterjedt magashegyi láp terül el. Itt fakadnak az Elba folyó forrásai, melynek völgyét vízesések és meanderek teszik látványossá.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Az egésznapos túrához megfelelő állóképesség szükséges, más nehezítő körülmény nincs, az útvonal végig jól kiépített turistaúton vezet, egyedül a Sňežkára vezető útszakasz törmelékes.

Részvételi díj tartalmazza

utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, pénteken és szombaton kétfogásos vacsorát, nemzeti park belépőt, szervezést és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

további étkezéseket, az esetleges belépőket a városi programokhoz, és a biztosítást.

Hossz: 
3,5 nap
Létszám: 
30 - 46 fő.

Szállás

- 1 éjszaka tranzit szállás a jedovnicei kemping kőépületében, 2, 3 és 5 ágyas turista kategóriás szobákban. (közös zuhanyzó és wc a folyosóról nyíló vizesblokkban)
- 2 éjszaka az Óriás-hegység főgerincének közvetlen közelében az Erlebachova turistaszállóban, a Martin és a David épületeiben. 2-3 szobás fürdőszobás lakóegységekben, 2, 3 és 4 ágyas szobákban.
 

Program: 

1. nap - Budapest, Jedovnice
Csütörtökön délután 15.45 órakor találkozunk a Népligetnél, indulás 16 órakor. A nap hátralévő része utazással telik, 20 óra körül érkezünk a Morva-karszt hegység területére. Jedovnice faluban, a tóparti kemping épületeiben egy éjszakát töltünk, hogy másnap korán reggel folytathassuk az utazást az Óriás-hegység felé.

2. nap - Jedovnice, Hradec Králove, Špindlerův Mlýn
Reggel tovább utazunk. Délelőtt Hradec Králove városba látogatunk, sétálunk az Elba partján és a belvárosban, majd a kora délutáni órákban megérkezünk az Óriás-hegységbe. Délután rövid kirándulásra indulunk a Fehér-Elba völgyébe, majd elfoglaljuk szállásunkat a hegység főgerincének közelében, este együtt vacsorázunk.
Túratáv: 7 km, szintkülönbség: 400 méter

3. nap - Túra Csehország legmagasabb pontjára a Snežkára  (1602 méter)
Egésznapos túrára indulunk, melynek során bejárjuk a hegység főgerincét közel 10 km hosszban, közben érintjük a Polední kámen sziklacsoportot, letekintünk a hegység két legnagyobb tengerszemére, megmásszuk a Snežkát, mely nem csak az Óriás-hegység, hanem egész Csehország legmagasabb pontja (1602 méter). (Aki a távot hosszúnak találja, a csúcs megmászását kihagyhatja, és megvárhatja a társaságot a hegy lábánál lévő turistaházban, ezzel 200 méter szintemelkedést és 2,5 km távot spórolhat.) Visszafelé keresztezzük az Upa és a Fehér-Elba forrásvidékén elterülő magashegyi lápot, végül a Fehér-Elba völgyének felső szakaszát bejárva térünk vissza szálláshelyünkre. Este ismét együtt vacsorázunk.
Túratáv: 20,5 km, szintkülönbség: 780 méter

4. nap - Kutna Hora, Budapest
Reggel elhagyjuk az Óriás-hegységet és hazafelé indulunk. Útközben Kutna Hora városban tartunk hosszabb pihenőt, sétálunk a történelmi belvárosban, és felkeressük a híres csonttemplomot. A koraesti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, pénteken és szombaton kétfogásos vacsorát, nemzeti park belépőt, szervezést és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

további étkezéseket, az esetleges belépőket a városi programokhoz, és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Kutna Hora csonttemplom belépő: 60 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
60 CZK.
Várható költőpénz szükséglet: 
60-120 CZK/fő.
Előleg: 

14.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

22.500 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kis hátizsák, magasszárú túrabakancs, réteges túraöltözet, eső- és szélálló kabát, napszemüveg, fejlámpa, egész napra elegendő mennyiségű étel és ital, fényképezőgép, esetleg túrabot.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest, Pozsony, Brno, Vysoké Mýto, Hradec Králové, Vrchlabí útvonalon utazunk légkondícionált különjárati autóbusszal.

Étkezés: 

Pénteken és szombat este kétfogásos közös vacsora, további étkezések egyénileg. Élelmiszert elsősorban otthonról érdemes hozni, a második és harmadik reggelen a turistaszálló éttermét igénybe lehet venni reggelizéshez, a túranapon két menedékházat érintünk, ahol ki lehet egészíteni a hátizsákban hozott élelmeket. Élelmiszerüzlet vasárnap délelőttig nem lesz.

A területről: 
A Cseh Köztársaság területe közel 79 000 km². Lakosainak száma megközelítőleg 10,3 millió. Legmagasabb pontja a Snezka, 1602 méter. Fővárosa, Prága (1,3 millió lakos). A csehek, a lengyelekkel és a szlovákokkal együtt a nyugati szlávok. Az ország nagy része cseh nemzetiségű.
Időjárás: 
Az Óriás-hegységben a viszonylag kis magasság ellenére az átlaghőmérséklet a budapestitől jelentősen elmarad, a tél korán kezdődik és sokáig tart, de ebben a kora őszi időpontban lényegében az itthonihoz hasonló, annál valamivel hűvösebb idő várható. A gerincen előfordulhat erős hideg szél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!