Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

4 napos buszos Cseh körutazás

A Prágai Várban található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Városnézésünket Prágában a nyüzsgő Károly-híd és környékének felfedezésével folytatjuk. Sétánk során útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát, majd átsétálunk a nyüzsgő Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé.
“Nagyon tetszett az utazás, az idegenvezető felkészült volt. Profi módon szervezett meg mindent az iroda. Negatív tapasztalatunk nem volt.”

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap

Szállás

Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Program: 

1. nap: Budapest-Telč-Prága
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telč-be, az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. Városnézés, majd továbbutazás. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Városnézésünket Prágában a nyüzsgő Károly-híd és környékének felfedezésével folytatjuk. Sétánk során útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát, majd átsétálunk a nyüzsgő Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé. Ezután elsétálunk az Óvárosba, ahol megnézzük a híres Orlojt, valamint az Óváros teret. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Karlovy Vary-Prága
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvéssel rendelkező városban, ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnézés, látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd rövid szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Délután visszautazás Prágába. (Ár: 20 EUR/fő) Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk, mely egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. 

4. nap: Kutna Hora-Budapest
Utazás a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Hora-ba, mely a középkorban Prága mellett  Csehország legnagyobb városa és a királyság ezüstbányászatának központja volt és egy ideig pénzverdeként is működött. Városnézés (a hátborzongató Csontkápolna, az impozáns Szent Borbála Katedrális, Olasz udvar-egykori pénzverde és királyi palota), majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba. Ár: 20 EUR/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.200,- Ft/fő
Telc kastély 220 CZK
Prágai vár 250 CZK
Kutna Hora, Csontkápolna 160 CZK
Kutna Hora, Szent Borbála Katedrális 160 CZK
Pénzverde 120 CZK
Karlovy Vary (Becherovka múzeum) 250 CZK

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.8
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
Petra az idegenvezetőnk ragyogóan felkészült volt. Érdekes előadásokat tartott. Nagyon jó volt a szállás. Az utazás kényelmes és biztonságos volt. Az utat mindenkinek jó szívvel ajánlom. A budapesti Károly körúti utazási iroda ügyintézői nagyon segítőkészek és kedvesek! Nagyon szépen köszönöm !
Győr
5.0
Prága csodálatos szépségű város, melyet idegenvezetőnk, Petra segítségével fedezhettünk fel. Petra nemcsak a cseh történelemet, hanem a cseh kultúrát is bemutatta nekünk rendkívül érdekes módon! Az utazás nagyon kényelmes volt, modern busz, kiváló buszsofőr. Ezúton is mindent köszönünk! Csak ajánlani tudom a prágai körutat mindenkinek!!!
Pécs
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat mind a ketten. Remek szervezes es a programok is jok voltak. Nem kellett sietni sehova mindenre volt eleg ido. Az idegenvezeto feljeszult volt es a parom szerint nagyon kellemes a hangja.
Zirc
4.8
Nagyon jól megszervezett,szuper idegenvezetővel,jó programokkal,mindenkinek csak ajálni tudom.
Budapest, IV. kerület
5.0
Mindennel elégedettek voltunk, semmilyen említésre érdemes hiànyosságot, problémát nem tapasztaltunk.
Tát
4.8
Nagyon jól megtervezett és megszervezett, élményekben gazdag utazásban volt részünk. Külön kiemelném túravezetőnk, Lovász Petra munkáját.Fantasztikus tudásanyaggal bír, élvezetes előadásával ,kedvességével, humorával a legszárazabb tényanyagot is "fogyaszthatóvá", élményszerűvé tette.
A szállodai ellátással is elégedettek voltunk, a szálloda ***-os szállodától elvárható szolgáltatásokat nyújtott.Remek ötlet, hogy a félpanziósok az egyik vacsorát Prága egyik jó nevű söröző-éttermében költhették el.
A programot mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Budapest, X. kerület
4.6
Az utazás nagyon jó volt, kiemelkedett az idegenvezetőnk Petra felkészültsége, tudása.
Budapest
5.0
Nagyon tetszett az utazás, az idegenvezető felkészült volt. Profi módon szervezett meg mindent az iroda. Negatív tapasztalatunk nem volt.
Budapest, XX. kerület
4.0
A buszvezető nagyon biztonságosan vezetett. Általában elégedettek voltunk. A szállodai szobában nem működött a hűtő.
Budapest, XXIII. kerület
4.6
Nagyon tetszett az út, az idegenvezető különösen felkészült és lelkes volt.
Budapest, IV. kerület
4.6
Rendkívül jól szervezett utazásunk volt. Ezt elsősorban Lovász Petra idegenvezetőnek is köszönhetjük aki kitünő beszédkészségével, nagyszerű felkészültségével és kiváló szervezőképességével járult hozzá, hogy jól érezzük magunkat. Sokat utaztunk eddig, de ilyen kiváló idegenvezetővel nem sokkal találkoztunk. A szállásunk közepesnek volt mondható, mert a lift nem midig működött / a 10. emeleten laktunk/. A szoba tiszta és rendes volt. Kár, hogy a Wi-Fi nem tartozott a szobához. Az autóbusz és a gépkocsivezető is nagyon jó volt. Köszönjük.
Lengyel Györgyné és Lengyel György
Dunaharaszti
4.6
Az idegenvezetőnk Lovas Petra volt. Hihetetlen tudással rendelkezik a cseh történelemből és irodalomból.Nagyon jó volt hallgatni Őt !!! Köszönöm ezt a szép utat !!!
Egyházasrádóc
5.0
A túravezető felkészültsége és előadása kimagasló volt
Taksony
4.8
Az idegenvezetőnk Lovas Petra fantasztikus volt,nélküle biztos nem lett volna ennyire szuper,nagyon nagy lexikális tudással rendelkezik:)
Budapest
4.6
Petra rendkívül jó és felkészült túravezető. Még a cseh irodalomhoz is kedvet csinál az ember számára.
Kalocsa
5.0
Az idegenvezető fantasztikus volt! Nagyban hozzájárult a kirándulás sikerességéhez!
Érd
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, tartalmas gazdag programban volt részünk. A túravezetö felkészült volt, előadásaival színessé tette az utat (cseh irodalom, történelem, film, mondák). Kifejezetten felüdítő volt hazafelé a buszon a cseh filmek megnézése. A szállás kifogástalan volt.
Budapest
5.0
Nagyszerű volt az idegenvezetőnk, rengeteget mesélt a cseh kultúra és történelem minden oldaláról.
Budapest, XVII. kerület
5.0
Köszönjük ezt a csodálatos pihenést Prágában .Minden TÖKÉLETES volt. Külön dicséretet érdemel az idegenvezető. Kívánom, hogy sokáig dolgozzon Önöknél.
Budapest, X. kerület
4.2
Csak ajánlani tudom
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!