Császárvárosok és gyógyvizek nyomában

5 napos buszos körutazás Német és Csehországban

Közép-európai körutunkon Bajorország és Nyugat-Csehország legszebb településeit keressük fel. Bajorország évszázadokon keresztül a Német-Római Császárság központja volt. A városokban láthatunk több évszázados épületeket, műemlékeket, ezen kívül hajókirándulást teszünk a Dunán, és megkóstolhatjuk Karlsbad és Marienbad híres gyógyvizeit.

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – München (680 km)

Reggeli indulás, utazás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztrián keresztül a bajor fővárosba, Münchenbe. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magyarul szerzetest jelent –, és a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk templom, városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei... Ezt követően szálláshelyünkre buszozunk.

2. nap:
Kelheim – Regensburg – Nürnberg (250 km)

Reggeli után Kelheimbe indulunk, ahonnan fakultatív hajókirándulást teszünk a Dunán Weltenburgig. A Duna egyik legszebb szakasza ez, ahova látogatók százai sereglenek naponta, hogy gyönyörködjenek a tájban. Weltenburg hagyományos középkori sörfőzdéjéről és szép katedrálisáról híres. Az egyiket megkóstoljuk, a másikat megtekintjük. Fakultatív dunai hajózás, templomlátogatás (belépővel) + 1 pohár helyi készítésű sör: 6.200,- Ft. Ezt követően Regensburgba vezet utunk. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a világörökség részének nyilvánították. Sétánk után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470-1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kézművesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is felkeressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros. Dürer-ház, vár (kívülről). Szállás Nürnbergnél.

3. nap:
Bamberg – Bayreuth – Karlovy Vary (245 km)

Reggelit követően Bamberg felé vesszük az irányt. A városban román, gót, barokk, reneszánsz és a szecessziós művészeti stílus gyönyörű alkotásaival találkozhatunk. A háborúk az évszázadok során a Bamberget csodálatos módon megkímélték. Nem véletlenül nevezik a helybeliek lakhelyüket a „németek álomvárosának”, amelyet 1993-ban az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Városnézésünk után Bayreuthba utazunk, melynek Operaháza is felkerült a világörökségek listájára. Ezt a várost a világ zenekedvelői Wagner városaként tisztelik, ugyanis a neves zeneszerző a városban élt és alkotott. Ugyancsak itt hunyt el nagy zeneszerzőnk, Liszt Ferenc is, aki Wagner apósa volt. Városnézésünk során felkeressük természetesen az Operaházat, továbbá a Liszt Emlékházban kialakított múzeumot is. Szabadidő alatt, aki akar, sétát tehet a kellemes városi parkban, vagy éppen a Wagner-ház körül. Innen a Monarchia egyik legkedveltebb üdülővárosába, Karlovy Varyba (Karlsbad) utazunk. Érkezést követően közös séta és szabadidő a szépen helyreállított belvárosban, mely még mindig magán hordozza a Monarchia hangulatát. Szállás.

4. nap:
Karlovy Vary – Marienbad – Hluboka – Cesky Krumlov (260 km)

Karlovy Varyt elhagyva Csehország másik híres gyógyhelye, Marienbad (Marianske Lazne) az úti célunk. A híres üdülőhelyet rengeteg híresség kereste már fel Goethétől Chopinig, az orosz cártól az angol királyig. Most rajtunk a sor. Sétálunk, gyönyörködünk a hangulatos belvárosban, mely még mindig a XIX. századot idézi. Ezt követően folytatjuk utunkat Hlubokára. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épületében. A délutáni órákban érünk Cesky Krumlovba, amely szintén szerepel a világörökségek listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan panorámát. Szállásunkra este érkezünk.

5. nap:
Ceske Budejovice – Budapest (470 km)

Reggeli után Ceske Budejovicében sétálunk. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. A belvárosban, a főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort… Ezt követően felkeressük a Budweisser sörgyárat. Bemutató, kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. Programunk befejezése után hazafelé indulunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2018. március. 19
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2013. augusztus. 25
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
Fakultatív programok

Dunai hajózás, templomlátogatás: 6.200 Ft/fő

Időtartama: kb. 2,5 óra

Nehézség: 2 (10-es skálán)

A szálláshelyünkről elindulva mintegy 1,5 - 2 órás utazás után érjük el a Duna vonalát. Itt még nem is sejthető, milyen apró "ékszerek" várnak majd ránk a kirándulás során. Kelheimbe érkezve elsőként a személykikötőhöz igyekszünk. Azokkal a vendégekkel, akik nem vesznek részt ezen a fakultatív kiránduláson (Bár nagy vétek volna kihagyni!), az autóbusz a weltenburgi parkolóba igyekszik.

A beszállást követően, egy háromnegyedórás hajókiránduláson veszünk részt. Itt láthatjuk és átélhetjük azt a csodálatos alkotást, amelyet a természet saját maga - több millió évvel ezelőtt - formált meg, alakított ki. Ez a vadregényes táj kölcsönöz majd hátteret utazásunkhoz.

A helyi vízi-közlekedési társaság egyik motoros hajójáról (zárt és nyitott részei is vannak, nincs kötött ülőhely) szemlélhetjük meg és jó idő esetén akár le is fotózhatjuk, filmezhetjük a nyitott hajófedélzetről ennek a Duna-szakasznak a leglátványosabb és legszebb formációit, és a körülötte elterülő tisztásokat és erdőségeket, valamint az ember alkotta látványosságokat egyaránt. A Duna folyamatos, aprólékos átalakító munkája mintegy 130 000 éve formálta meg a legszebb részleteket, amelyet a népnyelv különböző elnevezésekkel (pl. római sziklák, méhkaptár, Péter és Pál, Napóleon bőröndje stb.) illetett.

Az utazásunk végállomása a 2418,2-es folyamkilométernél, Weltenburg. Itt található a világ legősibb kolostori serfőzdéje, amelyet 1050-ben említenek először. Bár az itteni Benedek-rendi szerzetesek az ősi regula alapján ma is "imádkoznak és dolgoznak", de már nem sört készítenek! Ennek ellenére az itt főzött "Weltenburgi barna" semmit sem veszített népszerűségéből. Bizonyságul, hogy ez így van, mi is megkóstoljuk ezt a finom és ízletes sört. Majd pedig megtekintjük a barokk pompával kialakított kolostor és templom épületegyüttesét. Ezt követően a kolostortól cca. 10 perces sétával elérhető parkolóba megyünk, ahol újra találkozunk autóbuszunkkal és folytatódik a közös program Regensburg felé.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára:

Bayreuth - Liszt Emlékház: 2 €
Bayreuth - Wagner: 8 €
Hluboka - kastély: 210 CZK

Össz.: kb. 10 €, 210 CZK + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

***/**** szállodákban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szoba, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!