Costa Rica és Nicaragua ékszereitől a Panama csatornáig

16 napos kalandozás Közép-Amerikában

Keresztülszeljük az amerikai kontinenst a legkeskenyebb részén, és a Csendestől az Atlanti óceánig. Sétálunk a régi koloniális épületek között, megnézzük a Nicaraguai Legendák és Mítoszok Múzeumát, vulkán geotermikus energiái által fűtött melegvizes fürdőt veszünk, Karib-tenger megunhatatlan vidékeire látogatunk.

Alapár tartalmazza

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Budapest – Panama City – Budapest és a Panama City- Managua repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), az ESTA költségét (14 USD), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Panamaváros
Elutazás Panamavárosba.

2. nap: Panamaváros
Ma egyetlen nap alatt keresztülszeljük az amerikai kontinenst a legkeskenyebb részén, és a Csendestől az Atlanti óceánig jutunk a Panama csatornán.

3. nap: Panamaváros
A főváros három különböző arcát is megmutatja nekünk a 16. század elejétől a Casco Viejo óvárosáig.

4. nap: Panama – Managua – León
Ma Managua központjában barangolunk. Délután Leónba utazunk.

5. nap: León
León Nicaragua szellemi központja. A régi koloniális épületek közti sétánk során felkeressük a híres barokk és neoklasszikus stílusú katedrálist, a Nicaraguai Legendák és Mítoszok Múzeumát.

6. nap: León – Estelí – Granada
Ma Estelíben látogatást teszünk a rumgyárban. Granadában pedig városnéző sétára indulunk.

7. nap: Masaya – Santa Catarina
Ellátogatunk a Masaya-vulkán kráteréhez, majd felfrissülhetünk az Apoyo-lagúna vizeiben, Később Santa Catarinába, a fehér faluba látogatunk.

8. nap: Omepete-sziget
Átmegyünk Omepete-szigetére, ahol Charco Verde titokzatos legendákkal teli, zöld lagúnájába érkezünk. Bőgőmajmok is felbukkanhatnak itt.

9. nap: Arenal-vulkán
Ma Costa Rica felé vesszük az irányt. Az Arenal vulkán geotermikus energiái által fűtött melegvizes fürdőt keressük ma fel.

10. nap: San José
Ellátogatunk a La Fortuna vízeséshez, majd a rövid fürdőzés után San Joséba, a majdnem tökéletes klímájú, vulkánok ölelte fővárosba.

11. nap: Cartagó
Ma Cartagóba, az ország első fővárosába utazunk. Itt megközelíthető az ország legmagasabb vulkánja, az Irazú. Holdbéli tájak, kitűnő kilátás.

12. nap: Puerto Viejo
A Karib-tenger megunhatatlan vidékei következnek a sorban. Puerto Viejóba, az ország egyik legszebb partszakaszára, a Cahuita Nemzeti Parkba érkezünk. Costa Rica leghosszabb korallzátonya védett terület.

13. nap: La Amistad Nemzeti Park – Bocas del Toro
Visszaérkezünk Panamába, majd a világörökség részét képező La Amistad Nemzeti Parkon keresztül Colón szigetére, Bocas del Toro szigetcsoport központjába.

14. nap: Panama
Szabadprogram.

15-16. nap: Panama – Budapest
Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Az emberéleteket követelő csatorna - Etédi Alexa, 2013. június. 17
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» A vadregényes Costa Rica - Kovács Attila, 2016. február. 27
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A 10 legromantikusabb egzotikus nászút - Kovács Attila, 2013. november. 24
» A varázslatos Dominika - Kovács Attila, 2013. november. 18
» Egy ország a közhelyek mögött: Kuba - Explorer World, 2013. november. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Budapest – Panama City – Budapest és a Panama City- Managua repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), az ESTA költségét (14 USD), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek 250 USD/fő, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal Budapest - Panamaváros útvonalon.

Szállás: 

14 éjszaka szállás 2  ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok 180 napig vízummentesen tartózkodhatnak az érintett országokban! Az útlevélnek a visszautazástól számított még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az esős időszakban gyakran fordulnak elő járványok, jellemzőek a moszkitók által terjesztett betegségek, mint például a dengue-láz. Ennek ellenére a térségbe való beutazáskor magyar turistáktól védőoltást csak a sárgalázveszélynek kitett országból érkezőktől kérnek. A turisták által legtöbbet látogatott helyeken az egészségügyi ellátás színvonala jó, azonban mindenképpen ajánlott egészségbiztosítást kötni, mert az orvosi és kórházi kezelések költsége meglehetősen magas. A csapvíz nagyvárosban és a megyeszékhelyeken iható, egyéb helyeken kerülni kell a csapvíz fogyasztását. Amennyiben az utazó látogatást tervez a városoktól távoli főleg őserdei területekre, ajánlatos védekezni a malária ellen, mert az utóbbi években az előforduló maláriás esetek száma megtöbbszöröződött. A kötelező védőoltásokról érdeklődjön az Intermed Oltóközpont www.oltokozpont.hu oldalán. Az egyes sárgaláz-veszélynek kitett -afrikai vagy dél-amerikai országokból érkezők esetében a belépés előfeltétele a legalább 10 napnál régebbi sárgaláz elleni oltás, amelynek megtörténtét a nemzetközi oltóközpontokban kiadott igazolvánnyal kell bizonyítani. A Panamai Köztársaságban előfordulhat hantavírus-fertőzés. A fertőzés nem gyógyítható, az esetek egy részében halálos kimenetelű betegség. A megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy az esetlegesen állati vizelettel és ürülékkel szennyezett üdítős és sörös dobozokat felbontás előtt alaposan mossuk meg.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!