Ciprusi körutazás (Larnaca, Lefkara, Limassol, Paphos)

8 napos körutazás Cipruson

Mitológia, több ezer éves kultúra és hagyomány, forró napsugarak perzselése a bőrön, fehér homok sercegése a láb alatt, a csodálatos mélykék tenger morajlása, mediterrán életstílus, a kettéosztottság drámaisága, kelet és nyugat határa, ezernyi átrepülű madárfaj, hat különböző időszakban élt város. Jöjjön velünk és fedezze fel ezt a csodálatos szigetet!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

7 éjszaka Larnacaban 3* szállodában félpanziós ellátással, repülőjegyek, repülőtéri transzferek, beépített programok (magyar nyelvű idegenvezetés), útlemondási biztosítás.

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, utasbiztosítás, belépődíjak és borravalók: kb. 60 EUR//fő (helyszínen fizetendő).

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

Szállás

7 éjszaka Larnacaban 3* szállodában félpanziós ellátással

Program: 

1. nap: Larnaca:
Elutazás a Liszt Ferenc reptérről Larnacára, Ciprus nemzetközi repülőterére, transzfer a larnacai szállodába. Larnaca városa Ciprus déli részén, a Földközi-tenger partján található.

2. nap: Nicosia, Lefkara:
Reggeli után egész napos kirándulás Nicosiába, Európa utolsó kettéosztott fővárosába, városnézés: velencei városfalak, Famagusta-kapu, Érseki Palota, Szt. János-katedrális, Ciprus Múzeum (az ország legjelentősebb múzeuma – régészeti kincsek a bronzkortól a görög és a római korig) stb. Ezt követően átruccanás a törökök lakta Észak-Nicosiába (útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges). Ismerkedés az óvárossal, látogatás az impozáns Selimiye-mecsetben, az egykori Szent Zsófia-székesegyházban, valamint a Büyük Han nevű 16. századi karavánszerájban. Kora délután visszatérünk Dél-Nicosiába, szabadidő a Laiki Yitonia negyedben. A festői stílusban restaurált házak az árusokkal, kézműves üzletekkel, éttermekkel, az évszázadokkal ezelőtti Nicosiába vezetik a látogatókat. Délután visszautazás Larnacaba, útközben pihenő Lefkara faluban, „Ciprus Szentendréjében”. A hangulatos hegyi falu lakói évszázadok óta foglalkoznak hímzéssel, a hagyomány szerint Leonardo da Vinci 1481-ben itt vásárolt oltárterítőt a Milánói dóm számára.

3. nap: Limassol, Kiti, Larnaca:
Reggeli után utazás Limassolba, városnézés: óváros, középkori vár (vagy Citadella) és benne a Középkori Múzeum. A hagyomány szerint Oroszlánszívű Richárd és Berengária házassága ezen a helyen köttetett meg 1191-ben. 1590-ben a várat újjáépítették, akkor nyerte el jelenlegi formáját. Megnézzük az Öreg kikötőt, és a Nagy mecsetet. Továbbutazás a Sós-tó mentén Kiti faluba. A helyi templomban megnézünk egy 6. századi bizánci mozaikot, amit Cipruson a legszebb mozaiknak tartanak. Larnaca felé még megnézzük a Hala Sultan tekkét. A Larnaca közelében található mecset az iszlám világ legjelentősebb zarándokhelyei közé tartozik. Visszaérkezve Larnacaba városnézés: a város fő nevezetessége a látványos Szt. Lázár-templom. A legenda szerint Lázár, miután Jézus feltámasztotta, Ciprus szigetére hajózott, püspökké választották és itt is temették el. A templom és a Szt. Lázár ereklyék megtekintése után szabadidő, majd visszatérünk a szállodába, vacsora.

4. nap: Kurion, Aphrodité szülőhelye, Paphos, Yeroskipou:
Reggeli után egész napos kirándulás Larnacatól nyugatra. Először a több mint 3000 éves ókori város, Kurion maradványait látogatjuk meg, mely Ciprus leglátványosabb ókori emléke (gyönyörű fekvésű színház). Paphos felé pihenő annál a romantikus hangulatú partszakasznál, ahol a legenda szerint Aphrodité, a szépség és szerelem istennője kikelt a habokból. Városnézés Paphosban (UNESCO világörökség): királysírok a Krisztus előtti 3. századból, Szt. Pál oszlop, ásatási terület a világhírű mozaikokkal. Szabadidő a régi kikötőben, lehetőség a kikötői erőd meglátogatására. Visszaútban Larnacaba megnézzük Yeroskipouban az ötkupolás, ezeréves Ayia Paraskevi-templomot (gyönyörű freskók). Vacsora a szállodában.

5. nap: Észak-Ciprus (Famagusta, Bellapais, Kyrenia, Szt. Hilarion vára):
Reggeli után indulás, egész napos barangolás Ciprus északi részén, amely 1974 óta török megszállás alatt áll. A nap kezdeteként ismerkedés Famagustával, Othello városával: hatalmas velencei városfalak, Othello-torony, a gótikus francia katedrálisokra emlékeztető Lala Mustafa Pasa-mecset – az egykori Szt. Miklós-katedrális. E különös hangulatú városban sétálva úgy tűnik, mintha megállt volna az idő. Továbbutazás a Pentadaktilosz-hegységen keresztül Bellapaisba. E falucska egy gyönyörű fekvésű hegyoldalban található. Látogatás az egykori premontrei-kolosor fé¬lig romosan is pompás gótikus épületegyüttesében. Következő állomásunk Kyrenia, ahol a tekintélyt parancsoló erődben egy érdekes Hajóroncs Múzeum található. Az észak-ciprusi kirándulás befejezéseképpen autóbusszal felmegyünk 700 méteres magasságba, az északi tengerpart fölé magasodó, lélegzetelállító fekvésű Szt. Hilarion várába. Az egykori királyi várból káprázatos panoráma nyílik a partvidékre és Kyrenia városára. Figyelem: az észak-ciprusi programhoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges. Visszautazás Larnacaba, vacsora.

6. nap: Lania, Kikko-kolostor, Makarios Mauzóleum, Kakopetria:
Reggeli után egész napos kirándulás a Troodos-hegységbe, melynek legmagasabb csúcsa az Olympos, közel 2000 méter. Délelőtt séta egy elbűvölő faluban, Laniában, majd Ciprus leghíresebb kolostorát, a Kikko-kolostort keressük fel, mely az ortodox világ egyik leggazdagabb kolostora. A közelében, egy hegytetőn található Makarios érsek mauzóleuma. Délután séta egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, a település szélén álló 11. századi Ayios Nikolaos templom értékes freskóinak megtekintése, mely az UNESCO világörökség része. Visszautazás Larnacába, vacsora.

7. nap: Larnaca:
Egész napos szabadidő Larnacaban, fakultatív programlehetőség: hajókirándulás (később adjuk meg a részletes programot).

8. nap: Larnaca:
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Larnaca és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 12
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2023. szeptember. 28
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2023. szeptember. 27
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2023. szeptember. 26
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2023. szeptember. 20
» Into The Mind- kaland legmagasabb szinten - Kovács Attila, 2023. szeptember. 17
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2023. szeptember. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

7 éjszaka Larnacaban 3* szállodában félpanziós ellátással, repülőjegyek, repülőtéri transzferek, beépített programok (magyar nyelvű idegenvezetés), útlemondási biztosítás.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

adók és illetékek, utasbiztosítás, belépődíjak és borravalók: kb. 60 EUR//fő (helyszínen fizetendő).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszeri járattal: Budapest - Larnaca, Larnaca-Budapest útvonalon

Étkezés: 

a program ára félpanziós ellátást foglal magában.

A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete kiváló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó közbiztonság és nagyon kellemes éghajlat. Ciprus izgalmas történelme 10000 évre nyúlik vissza. Hagyja magát elvarázsolni az antik települések, római színházak, a Troodos-hegységben található kolostorok, freskókkal díszített, bizánci templomok és velencei várfalak látványától! A kultúra rajongóit fantasztikus szabadtéri, zenei és színházi előadások is várják. Itt, ahol Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője a legenda szerint kilépett a tenger habjaiból, még ma is szétválaszthatatlan a mítosz és a valóság. Az élő mondavilág szerves része a mindennapoknak, amelyet mi is személyesen tapasztalhatunk, ha elutazunk Ciprusra, ahol mindenkit rabul ejt a pillanatonként változó táj. Hegyvidék szikár csúcsokkal, lágy dombokkal, mély völgyekkel, termékeny, zöldellő síkságok és körös-körül a tenger. Csend és nyugalom, régi kultúrák, vidám jelen, napfény és víz kínálják a sokszínű nyaralás pompás lehetőségét. Évi 340 napsütéses nap, átlátszóan tiszta, lágyan simogató tenger, ami idecsábítja a turistákat. A sziget lakóinak vendégszeretete a garancia arra, hogy kellemes pihenés vár ránk ezen a szigeten!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!