Ciprusi Barangolások - Hotel Henipa ***+ Larnaca

8 napos körutazás Cipruson

Egyaránt nevezik a napfény és a szerelem szigetének - Aphrodité szülõhelye. A napfényes órák számában meghaladja a mediterrán térség bármely szigetét: a nyári szezon májustól október végéig tart. A kultúrák sokszínű keveredése, a csodálatos homokos tengeröblök, a magas hegyek és mélykék tenger éles kontrasztja, értékes ikonokat rejtő ortodox kolostorok és hosszú minaretek látványa, a lugasos tavernák hangulata helyi ínycsiklandozó specialitásokkal, mind-mind rabul ejti a turistát.

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, 7 éj szállást félpanzióval, reptéri transzfereket, feltüntetett 3 autóbuszos kirándulást helyi magyar idegenvezetéssel, belépőkkel, magyar asszisztenciát a reptéren és a szállodában.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket és kerozin felárat, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat, belépőket, borravalót. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

Program: KULTÚRÁLIS ÖRÖKSÉG ÉS TERMÉSZETI CSODÁK NYOMÁBAN

1. nap: elutazás Larnaca reptérre. Szállás elfoglalása után pihenés a tengerparton, szabadidő.

2. nap: LARNACA-LEFKARA
Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. Larnacában megnézzük az 1112 éves Szt. Lázár templomot, sétálunk egyet a Promenádon, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kitinevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a «Panagia Angeloktiszti»-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk (a tevegelés egyénileg fizetendő!).

3. nap: SZABADIDŐ 
Szabadidő, strandolási lehetőség, fak. Nicosia kirándulás.

4. nap: LIMASSOL – COURIUM – AFRODITÉ SZIKLÁJA – PAPHOS
Korai reggeli után Limassolba indulunk, ahol sétálunk egyet a bűbájos óvárosban. Ezután a Courium nevű ókori görög városállam maradványt látogatjuk meg, majd fényképezés, fürdőzés következik Afrodité Istennő születési helyén. Paphosba érkezve meglátogatjuk a Dionűszosz-házat a csodaszép mozaikokkal, a Szt. Páloszlopotés a Szt. Szolomoni barlangtemplomot. Ugyanitt szabadidő ebéd/vásárlási lehetőség.

5. nap: HAJÓKIRÁNDULÁS (fakultatív)
A kirándulóhajó az agia napai kikötőből indul, megkerüli Európa legdélkeletibb csücskét a „Görög-fok”-ot, majd több csodaszép öbölnél is kiköt, ahol fürdőzési, fényképezési lehetőséget kapnak az utasok. A hajóról pár km távolságból lehet látni a „halott várost” Famagustát is . Az ár tartalmazza a hajón szervírozott meleg ebédet!

6. nap: TROODOS HEGYSÉG – KYKKO MONOSTOR
Korai reggeli után indulunk Nicosia külső kerületeinek érintésével az egzotikus Troodos-hegyláncra. Első megállóhelyünk Kakopetria falucska, melynek ódon középkori báját kényelmes séta közben élvezhetjük. Ugyanitt meglátogatjuk az ezeréves Szt. Miklós templomot (UNESCO-Világörökség). Ezután a Kykko-monostorhoz buszozunk, ami csodálatos gazdagságával kápráztat el bennünket. Megtekintjük Makariosz érsek-elnök sírját is. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd gyönyörű fenyőerdők övezte úton Lania falucskába érkezünk, ahol elkészíthetjük tipikus mediterrán hegyi-falus felvételeinket a falu bűbájos házairól, utcáiról.

7. nap: KÖRUTAZÁS A TÖRÖK RÉSZRE ÉS A FŐVÁROSBA (fakultatív)
Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után rövid szabadidő, majd átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az AgiaSofia templommal, a piaccal és a bazárral. Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Megnézzük az ezeréves erődben a hajómúzeumot, ami a világ legrégibb (i.e.IV.sz-i) víz alatt talált fahajóját rejti magában. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados koragótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját. Ezután Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal) Kirándulásunkat szomorú nevezetességgel zárjuk: a „halott város” megtekintésével.

8. nap: a menetrendtől függően utazás Bp.-re.

Megjegyzés: a programok sorrendje felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Larnaca és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 12
» St. Raphael Beach, Ciprus - Kovács Attila, 2017. szeptember. 16
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Hajókirándulás Agia Napáról ( Agia Napa - Cape Greco)
Török Ciprus (útlevél vagy kártyás szem.igazolványszükséges )
Nicosia félnapos kirándulás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, 7 éj szállást félpanzióval, reptéri transzfereket, feltüntetett 3 autóbuszos kirándulást helyi magyar idegenvezetéssel, belépőkkel, magyar asszisztenciát a reptéren és a szállodában.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket és kerozin felárat, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat, belépőket, borravalót. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Kerozin felár
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszeri járattal: Budapest - Larnaca, Larnaca-Budapest útvonalon. Cipruson légkondicionált, komfortos busszal.

Szállás: 

elhelyezés 7 éjszakára Larnacán 3* szálloda 2 ágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete kiváló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó közbiztonság és nagyon kellemes éghajlat. Ciprus izgalmas történelme 10000 évre nyúlik vissza. Hagyja magát elvarázsolni az antik települések, római színházak, a Troodos-hegységben található kolostorok, freskókkal díszített, bizánci templomok és velencei várfalak látványától! A kultúra rajongóit fantasztikus szabadtéri, zenei és színházi előadások is várják. Itt, ahol Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője a legenda szerint kilépett a tenger habjaiból, még ma is szétválaszthatatlan a mítosz és a valóság. Az élő mondavilág szerves része a mindennapoknak, amelyet mi is személyesen tapasztalhatunk, ha elutazunk Ciprusra, ahol mindenkit rabul ejt a pillanatonként változó táj. Hegyvidék szikár csúcsokkal, lágy dombokkal, mély völgyekkel, termékeny, zöldellő síkságok és körös-körül a tenger. Csend és nyugalom, régi kultúrák, vidám jelen, napfény és víz kínálják a sokszínű nyaralás pompás lehetőségét. Évi 340 napsütéses nap, átlátszóan tiszta, lágyan simogató tenger, ami idecsábítja a turistákat. A sziget lakóinak vendégszeretete a garancia arra, hogy kellemes pihenés vár ránk ezen a szigeten!
Vízum: 
Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz, melynek a beutazástól számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!