Ciprus, Aphrodité istennő szigete

Ciprus, Aphrodité istennő szigete

7 napos körutazás Cipruson

Vallástörténelem, régészet, mitológia és tengerparti pihenés csodálatos kombinációja 7 napos csillagtúra szerű körutazásunkban.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a szállást 6 éjszakára, a megjelölt ellátást, két teljes és egy félnapos kirándulást Cipruson, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket ( összege és a pótdíjak mértéke a deviza forintárfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1%), foglalási díjat: 1 000 Ft/fő, belépődíjakat: összege 15 Euro/fő (érkezést követően idegenvezetőnknek kötelezően fizetendő, tartalmazza: Ciprus Múzeum, Szent János Katedrális, Kourion, Paphos archeológiai park).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimális utaslétszám: 14 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Larnaca
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Larnacára. Érkezést követően találkozás idegenvezetőnkkel, majd transzfer Ayia Napára. Szállodai szobák elfoglalása.

2. nap: Trodosz-hegység és a Kykkos Monostor
Reggeli a szállodában. Napi programunk a sziget legnagyobb hegyvonulatára, a Trodosz hegységre és a legnagyobb, s legfontosabb kolostorára a fókuszál. A Trodosz hegység lankáit Nicosia mellett elhaladva a demarkációs vonal mentén közelítjük meg. Első megállónk egy bájos hegyi faluban, Kakopetriában (sokan a „művészek falvaként” ismerik), ahol a világörökség részeként nyilvánított Ayios Nikolaos templom XI. századi freskóit tekintjük meg. Legfontosabb állomásunk a Kykkos monostor, a görög ortodox egyház leggazdagabb kolostora mely híres aranymozaikos falfreskóiról. Visszaúton rövid megálló Presterona hangulatos hegyi faluban, visszaérkezés Ayia Napára a késő délutáni órákban. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán.

3. nap: Pihenés
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram, pihenés és fürdőzés. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán.

4. nap: Nicosia – a kettéosztott város
Reggeli a szállodában majd délelőtt szabadprogram. Koradélutáni program a sziget fővárosában, a kettéosztott városban. Látogatás a Ciprus Múzeumba, a velencei falrendszer mentén buszos városnézés. A Szent János katedrális megtekintése, rövid séta a belváros hangulatos sikátoraiban. Kb. 2 órás szabadidő étkezésre, vásárlásra és a város egyéni felfedezésére. Fakultatív lehetőség a ”Zöldvonal”-ként emlegetett ENSZ zónán átkelni (gyalogosan)a főváros északi, törökök által lakott részére ahol érdemes megtekinteni az Agia Sofia mecsetté átalakított gótikus katedrálist és a karavánszerájt. Visszaérkezés Ayia Napára a késő délutáni órákban. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán.

5. nap: Limasszol – Kurion – Aphrodité szikla – Paphos
Reggeli a szállodában. Az első megállónk Limassol ahol egy rövid sétát teszünk a történelmi városrészben. Ezt követően továbbutazunk a festői helyen levő Kurionba, az ókori romvárosba, ahol megtekintjük a még ma is működő görög-római színházat és Evsztoliosz házát, amely egy római villából átalakított ókori közfürdő volt. Rövid utazás után megérkeztünk Aphrodité sziklájához, ahol mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője kikelt a habokból. Itt kis pihenőt teszünk. Utolsó állomásunk Paphos városa. Szabadidő a festői kikötőben, ahol ebédelésre is van lehetőség, majd ellátogatunk a világörökség részeként nyilvánított archeológiai parkban és itt megtekintjük a Dionüsszosz villában található padlómozaikokat és a Szent Pál oszlopát. Visszaérkezés Ayia Napára a koraesti órákban. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán. program végén transzfer vissza a szállodába.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív program Észak-Ciprusra
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram, pihenés és fürdőzés. Fakultatív programlehetőség ciprus északi részére. Első megállónk a mesebeli Szt. Hilarion lovagkori fellegvárhoz megyünk ahonnan pazar a kilátás, amely még Walt Disney-t is megihlette. Az erőd megmászása után Bellapais kicsiny falujába vesszük az irányt, itt megtekintjük a 13. századi Bellapais apátságot. Ezt követőn elutazunk elutazunk Kyreniába mely a földközi tenger gyöngyszeme, ahol szabadidőt biztosítunk a festői KYRENIAI kikötőben (vásárlásra, étkezésre), követően megtekintjük az erődben a világ legrégebbi teherszállító hajóját. Programunk utolsó állomása Famaguszta. A nagyrészt török megszállás alatt lévő megyében találhatók a sziget legszebb strandjai és számos történelmileg értékes látványosság. Sajnos a város nagy része a háború óta katonailag lezárt település. Itt megtekintjük a velencei falrendszert, az Othello tornyot és a Szent Miklós katedrális majd hazautazás a megdöbbentő és a sziget legszomorúbb nevezetessége a ’Holt város” mentén. Program részvételi díja 24 000 Ft/fő (kb. 75 euró/fő). Visszaérkezés Ayia Napára a késő délutáni órákban. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán.

7. nap: Larnaca - Budapest
Reggeli a szállodában majd szabadprogram. Késő délután transzfer a larnakai repülőtérre majd hazautazás Budapestre a Wizzair menetrendszerinti járatán.

Kapcsolódó cikkek

» Larnaca és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 12
» St. Raphael Beach, Ciprus - Kovács Attila, 2017. szeptember. 16
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív program: Észak-Ciprus
Reggeli a szállodában. Egésznapos szabadprogram, pihenés és fürdőzés. Fakultatív programlehetőség ciprus északi részére. Első megállónk a mesebeli Szt. Hilarion lovagkori fellegvárhoz megyünk ahonnan pazar a kilátás, amely még Walt Disney-t is megihlette. Az erőd megmászása után Bellapais kicsiny falujába vesszük az irányt, itt megtekintjük a 13. századi Bellapais apátságot. Ezt követőn elutazunk elutazunk Kyreniába mely a földközi tenger gyöngyszeme, ahol szabadidőt biztosítunk a festői KYRENIAI kikötőben (vásárlásra, étkezésre), követően megtekintjük az erődben a világ legrégebbi teherszállító hajóját. Programunk utolsó állomása Famaguszta. A nagyrészt török megszállás alatt lévő megyében találhatók a sziget legszebb strandjai és számos történelmileg értékes látványosság. Sajnos a város nagy része a háború óta katonailag lezárt település. Itt megtekintjük a velencei falrendszert, az Othello tornyot és a Szent Miklós katedrális majd hazautazás a megdöbbentő és a sziget legszomorúbb nevezetessége a ’Holt város” mentén. Visszaérkezés Ayia Napára a késő délutáni órákban. Este vacsora a szállodában, éjszakai szórakozási lehetőség Ayia Napán.

Figyelem: az észak-ciprusi prog­ramhoz érvényes út­le­vél vagy új típusú személyi iga­zol­vány szük­séges.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a szállást 6 éjszakára, a megjelölt ellátást, két teljes és egy félnapos kirándulást Cipruson, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket ( összege és a pótdíjak mértéke a deviza forintárfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1%), foglalási díjat: 1 000 Ft/fő, belépődíjakat: összege 15 Euro/fő (érkezést követően idegenvezetőnknek kötelezően fizetendő, tartalmazza: Ciprus Múzeum, Szent János Katedrális, Kourion, Paphos archeológiai park).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Útlemonádi biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak: 15 Euro/fő, személyes kiadások, további étkezések.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen Wizzair repülőjárattal Larnacára és vissza. Cipruson légkondicionált autóbusszal. A részvételi díj Wizzair járatokon szobafoglalásonként 1 db maximum 32 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (mérete: 42x32x25cm) vihető a fedélzetre. Extra csomagfeladás külön térítés ellenében (ára kb. 30 000 Ft-tól/db).

Szállás: 

6 éjszaka Ayia Napa üdülőhelyen, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os szállodában. (Piere Anne Beach Hotel vagy hasonló). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz, büfé jellegű reggelivel és vacsorával.
A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete ki­vá­ló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó köz­biz­tonság és nagyon kelle­mes ég­hajlat. A szep­tem­beri és októberi nappali csúcs­hőmér­sék­le­tek 25-30 Celsius fok körül várhatóak, a ten­gervíz hő­mérsék­lete pedig még október­ben is általában eléri a 24 Celsius fokot. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) talál­kozá­sánál fek­vő sziget ókori és középkori emlékeinek szo­kat­lan gaz­dagsága, az elbű­völő hegyi fal­vak a kulturális kör­uta­zások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szol­gálnak. Az idegen­for­galom fellen­dülése elle­nére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.
Időjárás: 
Szeptemberben a nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga még 30 °C felett van valamivel, októberben pedig 25 és 30 °C között. Az esőnek kicsi az esélye. A tenger vize általában még októberben is 24 °C körül van. Áprilisban a nappali csúcshőmérsékletek 20-25 °C körüliek. Eső esetleg előfordulhat, de áprilisban már nem nagy az esélye. A parkok, a kertek, a mezők a téli esős évszak után sokkal szebbek, mint nyáron. A tenger vizének hőmérséklete áprilisban nagy eséllyel már 20 °C felett van.
Vízum: 
Új típusú személyigazolvány vagy érvényes útlevél szükséges a kiutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!