Chile - Bolívia - Patagónia Óriáskörút

19 napos Óriáskörút Dél-Amerikában

19 napos körutazásra hívjuk Dél-Amerikába! Tartson velünk és fedezze fel a lélegzetelállító sivatagi formációk, jégfödte csúcsok, gleccserek világát. Megtekintjük a Recoleta kolostort, az indián kultúra múzeumát, a katedrálist, a Casa de la Libertad-ot, valamint egy helyi piacot.

Alapár tartalmazza

BBP utasbiztosítást, közlekedést külön buszokkal, kisbuszokkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő degenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket üzemanyagfelárral, belépőket és a program szerinti étkezéseket (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak), sztornó biztosítást, egyéb személyes kiadásokat, borravalókat.

Hossz: 
19 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 16 fő (11-15 fő közötti felár: 45.000 Ft)
Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Santiago de Chile (Chile)

Érkezést követően városnézés Santiago de Chilében, Chile fővárosában és egyben Latin-Amerika egyik legnagyobb városában: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja oda a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota). Szállás Santiago de Chilében.

3. nap: Vińa del Mar – Valparaiso

Reggeli, majd egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Mar-ba, „a kertek városa”-ba. Idő és időjárás függvényében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

4. nap: Santiago de Chile – La Paz (Bolívia)

Reggeli után folytatjuk látogatásunkat Santiago de Chilében: Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba. Transzfer a szállodába. Szállás La Pazban.

5. nap: La Paz – Sucre

Reggeli, majd megkezdjük városnézésünket La Pazban: Calle Jaén, Plaza Murillo, Plaza San Francisco, el Prado, majd egy helyi piac megtekintése. Ezt követően meglátogatjuk a Hold-völgyét. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Sucre-be, Bolívia alkotmányos és igazságszolgáltatási fővárosába (az adminisztratív La Paz). Vacsora. Szállás Sucre-ben.

6. nap: Sucre

Reggeli után egésznapos városnézés. Sokak szerint innen indult Latin-Amerika Spanyolország elleni függetlenségi harca. Napunk folyamán megtekintjük a Recoleta kolostort, az indián kultúra múzeumát, a katedrálist, a Casa de la Libertad-ot, valamint egy helyi piacot. Vacsora. Szállás Sucre-ben.

7. nap: Sucre – Potosí – Uyuni

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Potosí felé, keresztül az Andok vonulatain. Potosí a világ egyik legmagasabban fekvő városa (kb. 4000 méter). A város a Cerro de Potosí „gazdag hegy” lábánál fekszik (ezürtérc). Érkezést követően megtekintjük a Casa de la Moneda-t, valamint a San Francisco kolostor tetejéről letekintve a magasból csodálhatjuk meg a látképet. Továbbutazás Uyuniba. Vacsora. Szállás Uyuniban.

8. nap: Uyuni – sósivatag – San Pedro de Quemes

Reggeli után a világ legnagyobb só-sivataga mellett haladva csodálhatjuk ezt a különleges, vakítóan fehér képződményt. Oszlopkaktuszos szigeteket és sókitermelő helyeket láthatunk, valamint a Tunupa vulkán látványában gyönyörködhetünk. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás San Pedro de Quemesben.

9. nap: San Pedro de Quemes – Ollagüe – Calama (Chile) – Atacama sivatag

Reggeli, majd utazás Calamába. Utunk az Ollagüe vulkán mellett és Salar de Chiguanán keresztül vezet egészen a bolív-chilei határig Ollagüébe, ahol járművet cserélünk és továbbutazunk Calama városáig, mely a világ egyik legszárazabb városa az Atacama sivatag területén. Vacsora. Szállás Calamában.

10. nap: Calama – San Pedro de Atacama

Reggeli után utazunk San Pedro de Atacamába, ahol megcsodálhatjuk a város melletti régészeti kincset, az inka romvárost. Ezután kirándulás az El-Tatio gejzírmezőhöz. Bejárjuk a sós agyagból kialakult fantasztikus domborzatú Hold-völgyet, és érintjük az El Nino években aktív folyómedreket, homokmezőket. Vacsora. Szállás San Pedro de Atacamában.

11. nap: Salar de Atacama – Santiago de Chile

Reggeli után megkezdjük a Salar de Atacama körutat. A hatalmas só-síksághoz indulunk, ahol a domborzat nyújtotta különleges látvány mellett, a flamingók szépségében is gyönyörködhetünk. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Santiago de Chilébe. Szállás Santiago de Chilében.

12. nap: Santiago de Chile – Punta Arenas – Torres del Paine Nemzeti Park – Puerto Natales

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a Torres del Paine Nemzeti Parkba, Patagónia dél-chilei részére. Vacsora. Szállás Puerto Natalesben.

13. nap: Torres del Paine Nemzeti Park

Reggeli után egésznapos kirándulás a Torres del Paine Nemzeti Parkban, ahol hófödte csúcsok, festői gleccserek és gyönyörűséges tavak, folyók szépségében gyönyörködhetünk. Vacsora. Szállás Puerto Natalesben.

14. nap: Puerto Natales – El Calafate (Argentína)

Reggeli, majd elutazunk El Calafate városáig. Utunkat látványos fotóstoppokkal színesítjük. Érkezés után meglátogatjuk a több ezer éve kihalt őslények barlangját, a Cuevas del Milodont. Vacsora. Szállás El Calafatében.

15. nap: Los Glaciares Nemzeti Park

Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: a Los Glaciares Nemzeti Parkba kirándulunk (UNESCO Világörökségek része). A park több mint 700 hektáron terül el, így Argentína második legnagyobb nemzeti parkja. Napunk során a lélegzetelállító Perito Moreno gleccser látványában gyönyörködhetünk, amely nevét Francisco Moreno úttörő és felfedező után kapta, aki a területet tanulmányozta a XIX. században. (A program ára: 42.000 Ft.) Vacsora. Szállás El Calafatében.

16. nap: El Calafate – Buenos Aires

Reggeli után informális városnézés El Calafatéban. Nevét a Patagóniában igen gyakori kis bokros, sárga, kék bogyós virágról kapta. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe. Érkezés után transzferrel egybekötött városnézés. Szállás Buenos Airesben.

17. nap: Buenos Aires – Montevideo (Uruguay)

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. (A program ára: 74.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

18. nap: Buenos Aires …

Reggeli után városnézés Argentína fővárosában: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk, stb. Délután transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

19. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintette UNESCO Világörökségek:

-          Valparaiso kikötővárosának történelmi negyede

-          Sucre történelmi óvárosa

-          Potosí történelmi város és ezüstbányák

-          Los Glaciares Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2016. március. 31
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2017. november. 26
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hangulatok- a Fitz Roy és a Cerro Torre - Kovács Attila, 2011. október. 31
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Rio de Janeiro egyedülálló szépsége - Kovács Attila, 2017. május. 29
Fakultatív programok

a 15. napi fakultatív program: 39.000 Ft (Perito Moreno gleccser, létszámtól függetlenül indul)
a 17. napi fakultatív program: 64.000 Ft (Montevideo - Uruguay)

Fakultatív programok minimum 8 főtől indulnak!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP utasbiztosítást, közlekedést külön buszokkal, kisbuszokkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő degenvezetőt indulástól érkezésig. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket üzemanyagfelárral, belépőket és a program szerinti étkezéseket (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak), sztornó biztosítást, egyéb személyes kiadásokat, borravalókat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Sztornó biztosítás.
 

Helyszíni költségek leírása: 

A 380 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről egy átszállással Santiago de Chilébe.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).
Vízum: 
Az útlevélnek a beutazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
A részvételi díj a BBP biztosítást tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!