Chile, a misztikus Húsvét-sziget - Argentína - Paraguay - Brazília - Uruguay-i látogatással

19 napos körutazás Dél-Amerikában

19 napos körutazásra hívjuk Dél-Amerikába! A rejtelmes Húsvét-sziget és Dél-Amerika lenyűgöző városai, ámulatba ejtő természeti szépségei. Tartson velünk és tekintse meg a sok látnivaló közül Chíle fővárosát, Santiago de Chile-t, vagy a híres, több ezer éves szobrokkal tarkított Húsvét-szigetet, Uruguay-t vagy Buenos Aires-t.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

BBP utasbiztosítást, közlekedést külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket üzemanyagfelárral, belépők és a program szerinti étkezéseket (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak), sztornó biztosítást, fakultatív programok költségeit, borravalókat.

Hossz: 
19 nap
Létszám: 
minimum 15 fő (10-12 fő közötti felár: 500 USD / 13-14 fő közötti felár: 250 USD)

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállásokkal Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Santiago de Chile (Chile) – városnézés
Érkezést követően transzferrel egybekötött informális városnézés Santiago de Chilében. Napközben a szállás elfoglalása, majd folytatjuk városnézésünket: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

3. nap: Vińa del Mar – Valparaiso
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Vińa del Mar, „a kertek városa”. Továbbutazás Valparaisoba a Casablanca völgyön keresztül, mely szőlősföldjeiről híres. Érkezést követően megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma emlékmúzeumként működik. Napközben ebéd. A nap további részében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. Szállás Santiago de Chilében.

4-7. nap: Santiago de Chile
Reggeli, majd 4 nap szabad program, pihenés Santiago de Chilében vagy fakultatív programként kirándulás a Húsvét-szigetre.

Fakultatív programlehetőség:
A program ára: 449.000 Ft.(Egyágyas elhelyezés esetében +85.000 Ft/fő egyágyas felár)
Fakultatív program: minimum 8 főtől

4. nap: Santiago de Chile – Húsvét-sziget
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés a Chiléhez tartozó Húsvét-szigetre. A sziget Tahiti és Chile között fekszik, nevét onnan kapta, hogy egy holland hajós húsvét napján fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a több száz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobrok, amelyek mindegyike egyetlen kőből lett kifaragva. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás a Húsvét-szigeten.

5. nap: Húsvét-sziget
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a szigeten. Először megtekintjük az Anakena parton található hatalmas kőszobrokat, majd továbbutazunk a Rano Raraku vulkánhoz, ahol az egykori kőbányában közel 400 befejezetlen kőszobrot találtak, a látvány egyszerűen lenyűgöző. Piknik-ebéd a vulkán kráterénél, majd szabad program az Anakena-öböl fehérhomokos tengerpartján. Szállás az előző napi szálláshelyen.

6. nap: Húsvét-sziget
Reggeli után félnapos kirándulás a sziget legdélebbi részére, a Rano Kau vulkánhoz. A kráter szélén fekszik Orongo városa, amely a Rapa Nui Nemzeti Park részeként a Világörökséghez tartozik. Ez a hely volt a madárember-kultusz központja. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.

7. nap: Húsvét-sziget – Santiago de Chile
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és visszarepülés Santiago de Chilébe. Transzfer a szállodába. Szállás Santiago de Chilében.

8. nap: Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Puerto Monttba, majd busszal utazunk tovább Puerto Varasba, egy bájos tóparti városba, ahonnan kedvező időjárás esetén az Osorno vulkánra nyílik gyönyörű kilátás. Szállás Puerto Varasban.

9. nap: Puerto Varas – Andok hegység – Petrohue vízesés – San Carlos de Bariloche (Argentína)
Reggeli, majd egy csodálatos egésznapos útra indulunk az Andok hegységen keresztül, amely során hajóval kelünk át tavakon, busszal folytatva utunkat a tavak között. Útközben lenyűgöző tájakon haladunk át, az Osorno és a Cabulco vulkánok szépségében gyönyörködhetünk, valamint megtekintjük a Petrohue vízesést is a Vicente Perez Nemzeti Parkban. A határt Puerto Frias-nál szeljük át. Késő estére (kb. 9 órakor) érkezünk San Carlos de Barilochébe, Argentínába. Szállás Barilochében.

10. nap: San Carlos de Bariloche – Buenos Aires
Reggeli után informális városnézés az Andok lábánál fekvő gyönyörű városban, San Carlos de Barilochéban, mely város egész évben vonzza a turistákat izgalmas légkörével, sí-központjaival. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Buenos Airesben.

11. nap: Buenos Aires – városnézés – Tigre-delta
Reggeli után városnézés Argentína fővárosában: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada - Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, stb. Délután utazás a Paraná-folyó deltájához. A deltánál katamaránba ülünk és folytatjuk utunkat Tigrébe. A féltrópusi környezetben betekintést nyerhetünk az argentin jómódúak életébe (nyaralóházak, jacht-klubok és evezős-klubok). Visszatérés Buenos Airesbe. Vacsorát követően rövid tangóbemutatót láthatunk. Szállás Buenos Airesben.

12. nap: Buenos Aires - Montevideo (Uruguay)
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. (A program ára: 64.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

13. nap: Buenos Aires – Asunción (Paraguay)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Asunciónba, Paraguayba. Paraguay nevét legnagyobb folyójáról kapta. Az indián eredetű név jelentése: „papagájok vize”. Az egykori spanyol gyarmat 1811-ben nyerte el függetlenségét. Bolívia mellett a kontinens másik, tengerparttal nem rendelkező országa. Érkezést követően a város megtekintése, mely Dél-Amerika egyik legrégibb városa, a „Városok Anyja” néven is ismert, ugyanis kiindulópontja volt azoknak a gyarmatosító expedícióknak, melyek számos más város, köztük Buenos Aires megalapításához is vezettek. Vacsora. Szállás Asunciónban.

14. nap: Asunción - San Ignacio Guazú – Trinidad
Reggeli után a missziók világában merülhetünk el. Első megállónk San Ignacio Guazú, majd továbbindulunk Trinidad városába. Trinidad, az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült misszió méretéből is képet kaphatunk az Újvilág jezsuita mozgalmának hatalmasságáról. Látogatásunk során számos aprólékosan faragott építményt csodálhatunk meg. Vacsora. Szállás Trinidadban.

15. nap: Trinidad – Posadas – San Ignacio Miní (Argentína)– Iguazu (Brazil oldal)
Reggeli, majd utazunk Encarnación-ba, mely várost a Paraná-folyó Argentínához tartozó déli partján alapítottak a jezsuiták, és 1621-ben átköltöztettek jelenlegi helyére, az északi partra. Folytatjuk utunkat Argentína Misiones szubtrópusi tartományának fővárosába, Posadasba, a missziók és jezsuita romok világába, majd napjaink legnagyobb jezsuita missziós romjaihoz, San Ignacio Miní-hez, ehhez az igen népszerű vallási birodalomhoz. Ezt követően folytatjuk utazásunkat busszal az Iguazu vízesés brazil oldalához. Vacsora. Szállás az Iguazunál.

16. nap: Iguazu (Brazil oldal) – Iguazu (Argentin oldal)
Reggeli, majd az Iguazu vízesés megtekintése, mely a világ legbővizűbb vízesése, melyhez mind növény-és mind állatvilágban igen változatos nemzeti park tartozik. A szubtrópusi környezetben fekvő vízesésrendszer, amelyet 275 apróbb vízesés alkot, Brazília, Paraguay és Argentína határán található. A lezúduló víz mennydörgést idéző hangja néha 25 km-es távolságra is elhallatszik. Séta a brazil oldalon a vízesések mellett és alatt, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Látogatásunkat a vízesés argentin oldalán folytatjuk. Megtekintjük az Ördög torkának nevezett részt (Gargante del Diablo), amely a legnevezetesebb a folyó 300 zuhataga közül. (Lehetőség van előre jelzés alapján arra, hogy ezt a programot kihagyja, és reggel átrepüljön, aki szeretne közvetlenül Rio de Janeiroba, így egy nappal meghosszabbítva a pihenést a Copacabanán.) Vacsora. Szállás az Iguazunál.

17. nap: Iguazu – Rio de Janeiro (Brazília) - Corcovado
Reggeli. Transzfer a repülőtérre és menetrendtől függően elrepülés Rio de Janeiroba. (Repüléstől függően a 17. és 18. nap programját is ezen a napon teljesítjük, majd a 18. napon a hazaindulás előtt pihenés). Érkezést követően a világ legszebb fekvésű városában megkezdjük városnézésünket: felmegyünk fogaskerekűvel a Megváltó szobrához, amely a Corcovado hegy tetején magasodik, és ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Vacsora. Szállás a Copacabanán.

18. nap: Rio de Janeiro – Cukorsüveghegy …
Reggeli, majd városnézésünk keretében a Rio jelképének számító Cukorsüveghegy meglátogatása. Ez Rio egyetlen része, ahonnan a Copacabana tengerpartja teljes egészében belátható. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre . Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

19. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            San Ignacio Miní Jezsuita Missziója

-            Iguazu Nemzeti Park

-            La Santísima Trinidad de Paraná Jezsuita Missziója és Jesús de Tavarangue

-            Rapa Nui Nemzeti Park

-            Valparaiso történelmi negyede

-            A riói táj

Dél-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív programlehetőség. A 4-7 napi fakultatív program egyben igényelhető, a program ára: 449.000 Ft/fő (Egyágyas elhelyezés esetében +85.000 Ft/fő egyágyas felár)​
4. nap: Santiago de Chile – Húsvét-sziget
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés a Chiléhez tartozó Húsvét-szigetre. A sziget Tahiti és Chile között fekszik, nevét onnan kapta, hogy egy holland hajós húsvét napján fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a több száz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobrok, amelyek mindegyike egyetlen kőből lett kifaragva. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás a Húsvét-szigeten.

5. nap: Húsvét-sziget
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a szigeten. Először megtekintjük az Anakena parton található hatalmas kőszobrokat, majd továbbutazunk a Rano Raraku vulkánhoz, ahol az egykori kőbányában közel 400 befejezetlen kőszobrot találtak, a látvány egyszerűen lenyűgöző. Piknik-ebéd a vulkán kráterénél, majd szabad program az Anakena-öböl fehérhomokos tengerpartján. Szállás az előző napi szálláshelyen.

6. nap: Húsvét-sziget
Reggeli után félnapos kirándulás a sziget legdélebbi részére, a Rano Kau vulkánhoz. A kráter szélén fekszik Orongo városa, amely a Rapa Nui Nemzeti Park részeként a Világörökséghez tartozik. Ez a hely volt a madárember-kultusz központja. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.

7. nap: Húsvét-sziget – Santiago de Chile
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és visszarepülés Santiago de Chilébe. Transzfer a szállodába. Szállás Santiago de Chilében.

12 napi fakultatív programlehetőség. A program ára: 64.000 Ft/fő
utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

BBP utasbiztosítást, közlekedést külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket üzemanyagfelárral, belépők és a program szerinti étkezéseket (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak), sztornó biztosítást, fakultatív programok költségeit, borravalókat.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek.
Repülőtéri illeték, üzemanyagfelár.
Útlemondási biztosítás.
 

Helyszíni költségek leírása: 

A 550 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).
Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés menetrendszerinti járatokkal Budapestről egy átszállással Santiago de Chilébe.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Minden egyéb étkezés fakultatív, amelyet a helyszínen kell fizetni.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!