Champagne a pezsgő és kultúra hazája

Sétáljon a Champagne régió legszebb helyein, amelyek az UNESCO Világörökség listáján is szerepelnek: amerre lépünk, megelevenedik a történelem. Reims, amellett, hogy a pezsgő fővárosa, a francia királyok koronázási helyéül is szolgált. Gótikus katedrálisában mi is megemlékezünk róluk. Champagne a pezsgőgyártás központja, ezért utánajárunk vajon mi a különbség a habzó bor, a pezsgő és a champagne között. Az Avenue de Champagne a világ egyik leggazdagabb sugárútja: az épületek alatt húzódó 110 kilométernyi pincerendszerben több mint 200 millió pezsgős palackot őriznek. Champagne mellett Burgundia „arany kapuját”, Chablis-t is érintjük. A franciaországi Burgundiában a fehérborok közül a chablis emelkedik ki toronymagasan, amely 100% chardonnay szőlő felhasználásával készül.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladható poggyásszal
4 éj szállást 3*-os központi szállodákban
kétágyas szobában
4 alkalommal reggelit, 
1 alkalommal vacsorát
a megadott kóstolókat (pezsgő, sajt, bor)
a felsorolt programokat
a szükséges belépőket
a program szerinti
autóbuszos közlekedést 
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 8 EUR/fő
a borravalót kb. 15 EUR/fő

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív vacsora (4. napon)
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
5 nap

Szállás

4 éj 3*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1. nap: Budapest – Párizs - Reims
Találkozás a reggeli órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Párizsba. Érkezés után transzfer Reims városába.  

Reims pezsgő és fiatalokkal teli belvárosában sétálva a főtéren egy Jeanne D'Arc szobor és az érseki palota köszöntenek. Azonban nem ezek a látnivalók uralkodnak elsődlegesen a téren, hanem a gótikus építészet csodálatos remeke, a katedrális. 

A reimsi Notre Dame katedrálist az 1210-ben leégett korábbi épület helyén kezdték el építeni 1211-ben, Jean d'Orbais építész tervei alapján. Azonban csak 200 évvel később, a 15. századra érte el mai pompás formáját. A templom egyszerű formáiban a gótika minden szépsége tükröződik, és a homlokzaton lévő gyönyörű faragások még tovább fokozzák ezt a látványt. A katedrális a francia királyok koronázó temploma volt, melyek emlékét ma is őrzi. 

Reims magyar történelmünk szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. 1000-ben Gerbert reimsi püspököt, II. Szilveszter néven pápává választották, és ő volt az, aki némi habozás után, elküldte István királyunknak a magyar Szent Koronát.

A napot egy kellemes vacsorával zárjuk egy közeli étteremben. Szállás Reims belvárosában (2 éj).

Szállás: Ibis Styles Reims Centre Cathedrale 3* vagy hasonló

2. nap: Ay-Champagne - Épernay
A napot a pezsgő, azaz, ahogyan hivatalosan nevezik, a champagne közelebbi megismerésére szánjuk. Ehhez a legjobb kiindulópont a Pressoria nevezetű újonnan nyílt, interaktív látogatóközpont, ahol az 5 érzékünk segítségével érthetjük meg pezsgőkészítés folyamatát a talajon keresztül, a szőlő kiválasztásán és gondozásán át, az érlelésen keresztül. A látogatás végén 2 féle pezsgőt is kóstolunk. 

Továbbindulunk Épernay-be, Champagne fővárosába, mely a pezsgőkészítés szíve. Útközben hangulatos, szőlőültetvényekkel és erdőkkel szegélyezett tájon haladunk. Az Avenue de Champagne, a világ egyik leggazdagabb sugárútja: az épületek alatt húzódó 110 kilométernyi pincerendszerben több mint 200 millió pezsgős palackot őriznek. A vezető pezsgőmárkák mind megtalálhatók itt: Moet&Chandon, Boizel, Comtesse Lanfond, De Castellane, Esterlin, Perrier-Jouet, Pol Roger, De Venoge, Demoiselle, A. Bergere - hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Az 1858-ban alapított Mercier pezsgőpincészetben megismerkedünk a pezsgőkészítés titkaival és természetesen meg is kóstoljuk a méltán híres nedűt. A föld alatt lévő pincerendszer olyan hatalmas, hogy egy kisvonattal járhatjuk körbe. 

Este visszatérés a szállásra, vacsora egyénileg.

3. nap: Troyes – Charource – Tonnerre - Auxerre
A reggelit követően buszra szállunk és Troyes-be utazunk. A bájos városka egyike azon kevés településeknek, ahol a középkori építmények szinte teljes pompájukat megőrizték az utókornak, városmagja a kora reneszánsz és a gótikus stílust egyaránt őrzi. 

Charource faluból származik a tehéntejből készülő lágy sajt, a charource. A krémes, kissé omlós sajt jól passzol a környéken termelt fehér borokhoz és természetesen meg is kóstoljuk egy helyi sajtmanufaktúrában.

Rövid fotószünetet tartunk Tonnerre-ben, a város központjában található Fosse Dionne karsztforrásnál, majd Auxerre-ben elfoglaljuk a szállásunkat. Auxerre Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli, ahol Jeanne d'Arc is járt, amikor 1429 februárjában itt állt meg, hogy találkozzon VII. Károllyal. Vacsora egyénileg. Szállás Auxerre-ben (2 éj)

Szállás: Ibis Budget Auxerre Centre 3* vagy hasonló

4. nap: Chablis – Vézelay
Reggeli után a Chablis borvidékkel ismerkedünk meg, mely Burgundia kiemelkedő fehérbortermő vidéke. A nagyjából 5000 hektáron beültetett domboldalak tetejét általában erdő borítja, ezért a borvidék igen különleges, korong alakú szigethez hasonló látványt nyújt, amelyet középen kettészel a nyugodt folyású Serain. A terület egyetlen engedélyezett szőlőfajtája a chardonnay.  Ellátogatunk egy borászatba, ahol a borokkal is közelebbi ismeretséget kötünk.

A nap második felében Vézelay felé vesszük az irányt, mely a 12. század óta zarándokhely, ugyanis itt található Sainte Madeline sírja és a tiszteletére épített, román stílusú templom. Vézelay virágzása több évszázadon át tartott, amikor zarándokok, hercegek, királyok és császárok érkeztek, hogy tiszteletüket fejezzék ki a szent ereklyéinél, mielőtt elindultak a különféle keresztes hadjáratokra.

Visszautazás a szállodába, fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben.  

5. nap: Auxerre – Párizs - Budapest
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, a csomagjainkat bepakoljuk a buszba, és Auxerre látnivalóival ismerkedünk meg. A gótikus Saint-Étienne katedrális nagy része a 13. században épült, a különlegessége egy falfestmény, amely Krisztust lóháton ábrázolja, ami igen ritka ábrázolásmód, Franciaországban például nincs is több belőle. Rövid szabadidő, hogy még búcsúzóul magunkba szívhassuk a burgundiai borok ízét, majd transzfer Párizsba. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Vézelay dombja és bazilikája
  • Reims-ben a Notre-Dame katedrális, a Tau palota és a Saint-Rémi apátság maradványa
  • Champagne szőlődombjai és pincészetei
  • Burgundia speciális klímájú borvidékei

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív 3 fogásos vacsora (ital nélkül) egy hangulatos étteremben (4. napon): 20 000 Ft / fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladható poggyásszal
4 éj szállást 3*-os központi szállodákban
kétágyas szobában
4 alkalommal reggelit, 
1 alkalommal vacsorát
a megadott kóstolókat (pezsgő, sajt, bor)
a felsorolt programokat
a szükséges belépőket
a program szerinti
autóbuszos közlekedést 
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 8 EUR/fő
a borravalót kb. 15 EUR/fő

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív vacsora (4. napon)
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő) 8 EUR/fő
borravaló kb. 15 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Találkozás a reggeli órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Párizsba. Érkezés után transzfer Reims városába.  

Étkezés: 

A részvételi díj 4 alkalommal reggelit,1 alkalommal vacsorát és a megadott kóstolókat (pezsgő, sajt, bor) taralmazza.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!