Chamonix Mont Blanc

Chamonix: a Mont Blanc fővárosa

6 napos kirándulás Franciaország egyik legszebb hegyi vidékén

A Francia Alpok és Nyugat Európa legmagasabb csúcsa, a fenséges hópalásttal ragyogó Mont Blanc. Ennek a természeti csodának a közvetlen környékét látogatjuk meg családi túránkon. Könnyű kirándulásainkkal elzarándokolunk három gleccserhez, felvonóval feljutunk három magas sziklacsúcsra, hogy onnan élvezzük a kilátást az Arve völgyére és Chamonixra, a Mont Blanc fővárosára.

Alapár tartalmazza

a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, a transzfer utazást vonattal vagy busszal Genfből Chamonixba és vissza, a választott szállás árát, az étkezéseket és a belépőket, valamit a felvonók árát, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
8-20 fő

Nehézség:

A programunk mindenki számára teljesíthető túrákat és kirándulásokat tartalmaz. Ha szoktál mozogni, kirándulni, akkor nem lehet gond a túratávokkal. A napi programok igény szerint kihagyhatók, így ha csak pihenni szeretnél, és élvezni a hegyek és a tenger közelségét, akkor erre is van lehetőség.

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» A Chamonix-völgy legszebb túrái: Argentiere környékének látnivalói - Kovács Attila, 2012. április. 05
» A Chamonix-völgy legszebb túrái: a Lac Blanc - Kovács Attila, 2012. február. 27
» A Chamonix-völgy legszebb túrái: Séta a gleccserhez - Kovács Attila, 2011. szeptember. 27
» A Mont Blanc megmászása,-sztori és történelem - Kovács Attila, 2011. május. 27

Kapcsolódó cikkek

» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Hótalpas túra Pádison - 4 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Chamonix (Les Praz) Aguilles du Midi

Megérkezés Genfbe a kora délutáni géppel, transzfer Chamonix-ba, szállás elfoglalása.
Miután elfoglaltuk szobáinkat,  túrára indulunk a Midi csúcsára. Egy hatalmas felvonó repít majd minket a Európa legmagasabb kilátójába. A Mont Blanc szinte karnyújtásnyira van tőlünk. A 3800 méteres magasságből a lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé. Innen visszatérünk Chamonixba és kisvasúttal Argentierebe utazunk, ahonnan felvonóval majd egy látványos ösvényen közelítjük meg az Argentiere gleccsert. Innen egy kilátópontra utazhatunk tovább felvonóval, ahonnan nem csak Franciaország, hanem a közeli Svájc hegyei is megtekinthetők. Erről a pontról kétféleképpen is hazajuthatunk: vagy visszatérünk Chamonixba kisvasúttal, hogy elfogyasszunk a fondue-t vagy egy hat kilométeres délutáni túrával gyalogolunk vissza szálláshelyünkre.

2. nap: Les Praz, Montenvers, Mer de Glace

Délelőtt folyamán érkezünk az Alpok fővárosaként is gyakran emlegetett francia településre, ahol felállítjuk sátraink. Némi pihenő után elindulunk egy kisebb bemelegítő túrára. Les Prazból felvonózunk a La Flégere állomáshoz, 2396 méterre, hogy innen már gyalogosan túrázzunk tovább. Kezdetben széles úton haladunk, majd az ösvényünk fokozatosan kezd nehezedni ám a csodás panoráma a Chamonix-völgyre és a Mont Blancra feledteti velünk a kisebb kaptatók okozta fáradalmakat. Miután megérkezünk a  Lac Blanc tavacskáihoz elfogyasztjuk szendvicseinket és élvezzük a hely adta varázslatos panorámát. Visszafelé a már jól megismert úton haladunk. Kempingünkben az esti órákban érkezünk vissza.
(Menetidő: 3-4 óra, szint: 500méter fel/le.)

3. nap: Les Praz, La Flége, Lac Blanc

Ma a korán kelő bátrak életük egyik meghatározó élményét élhetik át. Fakultatív siklóernyőzésen vehetünk részt, tapasztalt tandempilóták irányításával. A szelek szárnyán a hófedte csúcsok között repülve felülről szemlélhetjük meg a csodálatos Chamonix-völgyet! A csapat többi tagja kora délelőtt csatlakozik a siklóernyősöhöz, közös túrára indulva a Brevant csúcsára. A mai terhelésünket megkönnyítve ma is igénybe vesszük a felvonó segítségét ezzel 750 méter szintet megspórolva. Túránk kiindulópontjáról pompásan látszik a Mont Blanc 4810 méteres hófödte csúcsa. Túraösvényünk fokozatosan emelkedik, közben pedig egyre jobban elvarázsol bennünket. A sziklásabb részeken kis szerencsével könnyen felfedezhetünk hegyi zergéket, miközben a szemközti hegyvonulatokban gyönyörködünk. A Lac Cornu hágót (2414m) elérése után megpillantjuk k az egyik legszebb alpesi hegyi tavat.A hágó felett emelkedő csúcson elidőzünk illetve elfogyasztjuk az ebédre hozott szendvicseinket. Visszafelé a már jól ismert útvonalon haladunk. Délután Chamonixban teszünk egy sétát a vasútállomásig, ahonnan fogaskerekű kisvonattal utazunk Montenversbe. Innen gyalogosan közelítjük meg a Mer de Glace jégfolyamot, ahová be is ereszkedünk: a gleccserben kialakított alagutakon át fedezzük fel a belsejét. Lélegzetelállító élményben lesz részünk! Innen térünk vissza szállásunkra. 
(Menetidő: 5-6 óra, szint: 600 méter fel/le.)

4. nap: Chamonix, Genf, Budapest

Reggeli géppel hazautazunk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a transzfer utazást vonattal vagy busszal Genfből Chamonixba és vissza, a választott szállás árát, az étkezéseket és a belépőket, valamit a felvonók árát, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 15-20 Euro.

Belépők (20114-es tájékoztató jellegű árak egy főre):
Chamonix, Multipass: 81 Euro/fő + 3 Euro/kártya depozit (három napra)
Chamonix, hegymászó múzeum belépő: 4,4–5,7 Euro/fő
Tandem siklóernyőzés: 120 Euro/repülés
Rafting: 18-40 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
63 Euro/fő + a választott szállás ára
Várható költőpénz szükséglet: 
200-250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kishátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, sebtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sporttérdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Kempinges szállás választása esetén célszerű kétrétegű iglu sátrat hozni, derékaljat, valamint hálózsákot. Ezen kívül műanyag evőeszköz, gázfőző edénnyel, pohár, étkészlet valamit némi tartós élelem szükséges.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Genf útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy és a transzfer vásárlást, de egyénileg is intézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: kb. 30 - 50.000 Ft/fő (a bruttó ár a jegyvásárlás időpontjától függ).

Szállás: 

Panzióban kétágyas, fürdőszobás szobákban: 5 éjszakára 49.900 Ft/fő.
Kempingben, saját sátroban: 5 éjszakára 24.900 Ft/fő.

Kempinges szállásunk nagyon kellemes környezetben fekszik. A kemping nagyon jól felszerelt, számtalan zuhanyzó, hajszárító, kisbolt, wifi.

Időjárás: 
A Mont Blanc környékén magashegyi időjárásra számíthatunk. Napközben kellemes az idő 20-25 Co, de éjszakára 5 Co közelébe is lehűlhet a levegő. Fontos, hogy bármikor lehet csapadék, így fontos a vízálló sátor, és az esőruházat is!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Svájcba és Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosításának megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!