Burmai körutazás

Burmai körutazás

11 napos körutazás Mianmaron - angol idegenvezetővel

Mianmar, korábbi nevén Burma egy teljesen misztikus, felfedezetlen világ mellyel találkozhatunk utazásuk során. Megtekintjük az Arany Sziklát, az 55 méter hosszú Shwethalyaung Fekvő Buddhát és a Shwemawdaw Pagodát, elrepülünk Mandalay-ba az egykori királyi fővárosba. Az utazás végén Yangon-ba utazunk, ahol ellátogatunk a Chaukhtatgyi fekvő Buddha szoborhoz.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a körutazást légkondicionált járművel (létszámtól függően autóbusz,  személygépkocsi), a körutazást helyi, angol nyelvű idegenvezetővel a programok során, a burmai belépőjegyeket, a szállást kétágyas szobában, a reggelit, valamint a repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást (1,5%), a burmai vízumot 19.000 Ft/fő, a borravalót, a kamerázási és fényképezési engedélyeket,betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 6 fő
Program: 

1. nap: Utazás Budapestről Burmába, átszállással.

2. nap: Délelőtt érkezés Yangon-ba, transzfer a szállodába, a csomagok elhelyezése. A szobákat 14.00 órától lehet elfoglalni. Délután pihenés, szabadprogram. Este a Shwedagon pagoda megtekintése. A közel 110 méter magas, arannyal és drágakővel borított pagoda szinte mindenhonnan látható a városban. Szállás Yangon-ban.

3. nap: Reggeli után utazás Kyaikhto-ba, az Arany Sziklához. A Kyaikhtiyo hegy és a rajta található pagoda egyike Burma legfontosabb buddhista zarándokhelyeinek. A hagyomány szerint a sziklaszirt tetején egyensúlyozó hatalmas, aranyra festett gránittömböt a pagodában őrzött Buddha egyik hajszála tartja egyensúlyban. Megközelítése nem egyszerű. A hegytetőre vezető út első részét nyitott teherautókkal tesszük meg, majd egy körülbelül 4 km-es gyaloglással érjük el a csodálatos Arany Sziklát és a pagodát. Szállás Kyaikhto-ban.

4. nap: Reggeli, majd délelőtt visszautazás Yangon-ba. Útközben rövid látogatás Bago-ba, a XV. századi királyság fővárosába. Megtekintjük az 55 méter hosszú Shwethalyaung Fekvő Buddhát és a Shwemawdaw Pagodát. Késő délután városnézés Yangon-ban, látogatás a 2500 éves Sule Pagodához, majd séta a Maha Bandoola Parkban. Szállás Yangon-ban.

5. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás belföldi repülőjárattal Bagan-ba.Bagan-t az ezer templomok vidékeként is emlegetik. A fennsíkon több mint 2000 pagoda, vallási épület található, melyek közül a jelentősebb szentélyeket meg is tekintjük a nap folyamán. Útközben látogatás a helyi piacon. Szállás Bagan-ban.

6. nap: Reggelit követően látogatás egy közeli faluba, ismerkedés a helyi lakossággal, betekintés a mindennapi életükbe. Délután kirándulás a környéken kerékpárral, a Gubyaukgyi templom megtekintése. Este hajókázás az Irawaddy folyón. Szállás Bagan-ban.

7. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás belföldi repülőjárattal Mandalay-ba. Az egykori királyi főváros ma az ország második legnépesebb városa. Délelőtt kirándulás Mandalay-tól 11 kilométerre található Amarapura-ba, látogatás a Mahagadayon kolostorba. Délután városnézés Mandalay-ban, mely során megtekintjük a fafaragásairól híres Shwenandaw kolostort, valamint a Kuthodaw pagodát. Az utóbbi helyen őrzik a világ legnagyobb „könyvét”, a 729 darab márványtáblába vésett buddhista szentírást. Később látogatás a Királyi Palotában. Este kirándulás a Mandalay Hill tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a környékre a naplementében. Szállás Mandalay-ban.

8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás belföldi repülőjárattal Heho-ba. Érkezést követően továbbutazás a Shan fennsíkon fekvő Inle-tóhoz. A helyi lakosság férfi tagjai főként halászattal, a nők pedig zöldség és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak úszó kertjeikben. A tavon megcsodálhatjuk munka közben a tradicionális inlei halászokat. A férfiak a csónak farában állva, egyik lábukat az evezőlapát köré csavarják és úgy eveznek, míg szabad kezeikkel a hatalmas tölcsér alakú hálóikat forgatják. Délután a Phaung Daw Oo Pagoda megtekintése. Szállás az Inle-tónál.

9. nap: Reggel látogatás a helyi piacon, majd csónakázás a tavon. Délután rövid látogatás egy helyiek által lakott faluba, ismerkedés az Intha lakosság életével, mindennapjaival. Szállás az Inle-tónál.

10. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, visszautazás Yangon-ba belföldi repülőjárattal. Érkezést követően transzfer a szállodába. Útközben megcsodálhatjuk a hatalmas Chaukhtatgyi fekvő Buddha szobort. Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség Bogyoke piacon. Szállás Yangon-ban. Késő este transzfer a repülőtérre.

11. nap: Hajnalban hazautazás, átszállással. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a körutazást légkondicionált járművel (létszámtól függően autóbusz,  személygépkocsi), a körutazást helyi, angol nyelvű idegenvezetővel a programok során, a burmai belépőjegyeket, a szállást kétágyas szobában, a reggelit, valamint a repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást (1,5%), a burmai vízumot 19.000 Ft/fő, a borravalót, a kamerázási és fényképezési engedélyeket,betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj
Útlemondási biztosítás

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

A körút alatt helyi 3 csillagos szállodákban (helyi besorolás). Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Burma alapvetően egész évben meleg ország, száraz és esős évszak váltakozik. A trópusi monszunövezethez tartozik. A kellemesebb száraz időszak decembertől márciusig tart, a monszun májustól októberig. Ezek között két forró átmeneti időszak van. Utunk során túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, napos időre számíthatunk. Különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata! A hegyekben az Inle-tónál és Kalawban este lehűl éjszaka 12-fokra és rövid eső előfordulhat.
Időjárás: 
A trópusi monszunövezet térségéhez tartozik. 3 évszakot különböztetünk meg: a hűvös, száraz tél novembertől februárig, a meleg nyár márciustól májusig és a nedves, párás monszun időszak májustól októberig tart.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00

Mianmar – korábbi nevén Burma – 676.000 km2 területével Délkelet-Ázsia második legnagyobb állama. Indiával, Bangladessel, Kínával, Laosszal, Thaifölddel és az Indiai-óceánnal határos. Területének számottevő része erdôkkel borított hegyes vidék, délen folyókkal szabdalt termékeny síkság található. Az országban a demokrácia pár éve kezdi bontogatni szárnyait. Az államvallás révén az országot Buddha szobrok és buddhista szentélyek sokasága díszíti. Legfontosabb látnivalók Yangon és Bagan templomai, Mandalay városa, valamint az Inle-tó.

Öltözködés: Célszerű a természetes alapanyagból készült ruházat viselése. Templomok, szent helyek látogatásakor a vállat és térdet takaró ruha az elvárt (nagyobb, vékony kendő is megoldást jelent). Néhány helyszínre csak mezítláb szabad belépni, ezért érdemes egy zoknit is tartani a kézitáskában. A vízpartokon, magasabb fekvő területeken, esténként pulóverre is szükség lehet.

Ételek-italok: A burmai éttermek többségében egyre gyakrabban kínálnak már kínai, japán ételeket a turistáknak. Ha ki szeretnénk próbálni az igazi helyi konyhát, akkor az utcai árusoknál könnyebben hozzájutunk a tradicionális ételekhez. Az étkezés alapja itt is a rizs. Az ételek különböző friss alapanyagokból, zöldségből, halból, szárnyas és sertéshúsból készülnek. Az ételek jellegzetes ízüket a fűszerezéssel érik el. Desszertként a helyiek trópusi gyümölcsöket fogyasztanak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Palackozott vizet sok helyen árusítanak. A helyiek sok teát fogyasztanak tejjel, továbbá népszerűek a helyi sörök, melyeket az úgynevezett „beer station”-ok árulnak. A tömény italok (helyi rum, whiskey) árai jóval a magyar árak alatt vannak. De ez elmondható összességében is az ételekre, italokra.

Valuta: Hivatalos pénzneme a kyat (MMK). Leggyakrabban használt kyat (K) címletek a következők: 1 K, 5 K, 10 K, 20 K, 50 K, 100 K, 200 K, 500 K. Érdemes készpénzben dollárt vinnünk magunkkal és a helyszínen átváltani a helyi fizetőeszközre (1 USD kb. 1250 MMK). Fontos, hogy a pénzváltók, szállodák nem fogadják el régebbi 100 dollárosokat, valamint az újabb, de CB sorszámmal kezdődő 100 dollárost. Törekedjünk a teljesen ép, tiszta, ropogós bankjegyekre, mert a szakadt, gyűrött, koszos, összeírt bankjegyeket általában nem fogadják el. A bankkártyás fizetés még nem annyira elterjedt, néhány helyen a legismertebb hitelkártyákat már elfogadják (Visa, Mastercard).

Vásárlás: A helyi bazárokban, piacokon az árusok széles választékkal várják a turistákat. Népszerűek a különböző fafaragások, festmények, papírernyők, ruhák, drágakövek, ékszerek és ajándéktárgyak.

Borravaló: Az idegenvezetőknek, sofőröknek, pincéreknek, csomaghordóknak szokás adni kisebb összeget, amennyiben meg vagyunk elégedve az általuk nyújtott szolgáltatással.

Lakosság: A populációt körülbelül 51-53 millióra becsülik. Főbb nemzetiségek: burmai (68%), shan (10%), karen (7%).

Vallás: Buddhizmus 90%, kis arányban kereszténység, hinduizmus és iszlám is.

Nyelv: Burmai. Az idegenforgalomban jól beszélik az angolt.

Időeltolódás: Télen +5,5 óra, nyáron +4,5 óra a magyarországi időhöz képest.

Biztonság: A turisták által látogatott területeken jó a közbiztonság. Értékeikre azonban ügyeljenek.

Hálózati feszültség: 220-230 V (50 Hz). A legtöbb helyen nincs szükség átalakítóra, a fali aljzatokba belemennek az európai csatlakozók. Ellenkező esetben általában a szállodák recepcióján kérhető átalakító.

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásnak megfelelően a szállodai szobák az érkezés napján 14.00 órától foglalhatók el. Utolsó napon 11.00 óráig kell elhagyni azokat. Egyes hotelekben lehetőség van korai bejelentkezésre és késői kijelentkezésre.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!