Burma körutazás - békésen a fény ünnepére

12 napos körutazás idegenvezetéssel Burmában, tengerparti hosszabbítási lehetőséggel

Körutunk egy jelentős ünnepkört is felölel, ezért Bagan és a Shan-fennsík világára is több időt szán. Így a legértékesebb helyszíneket gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve fogadjuk be. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapokon hagyjuk hatni az élményt.

A részvételi díj a legkisebb létszámú utazásra vonatkozik. A pontos árról legyen szíves irodánkban érdeklődni.

Alapár tartalmazza

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, reggelis ellátással, a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, félpanziós ellátást a körút során (78 900 Ft/fő) vízumdíjakat (50 USD), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: » Részletes program

November 6. Budapest – Dubai – Yangon

November 7. Yangon – Mandalay

November 8. Mandalay – Amarapura – Inwa – Sagaing

November 9. Mandalay – Mingun

November 10. Mandalay – Bagan

November 11. Bagan – Ballonozás

November 12. Bagan – Popa-hegy

Nocvember 13. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó

November 14. Inle-tó – In Dein – Inle-tó

November 15. Inle-tó – Heho – Yangon

November 16. Yangon *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. 

November 17.  Yangon - Dubai – Budapest 

*Tengerparti hosszabbítás lehetőség felár ellenében:

November 16. Yangon – Ngapali

November 17. Ngapali

November 18. Ngapali

November 19. Ngapali – Yangon

November 20. Yangon – Dubai – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

November 6. Budapest – Dubai – Yangon Indulás Budapestről délután (14.40). Érkezés az Arab Emirátusok nagyvárosába, Dubajba (23.05), átszállás a yangoni (02.50) gépre. Éjszaka a repülőgépen.

November 7. Yangon – Mandalay Érkezés délelőtt Yangonba (11.05), vízumügyintézés (2 igazolványkép). átszállás a mandalayi (13.50) gépre.  Transzfer a szállásra. Délután kóstoló Mandalayből: felrobogás a Mandalay-hegyre. Szemlélődés és gyönyörködés a panorámában. Lábunk előtt a legendás Irrawaddy-folyam és a gazdag, áradásokkal táplált alföldön Burma angol hódítás előtti fővárosa. Naplementében legurulunk az északi oldalon, és bepillantunk egy nyugodt mandalayi kolostor hétköznapjába. A Shwe Kyin Min tíkfaszerkezetű, patinás épületébe ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára. Visszatérés szállásunkra. Vacsora és szállás: Sedona Mandalay 5*

November 8. Mandalay – Amarapura – Inwa – Sagaing Reggeli után, Mandalayből indulva, az ősi királyvárosokat fedezzük fel. Mandalayból kifelé megállunk a Mahamuninál, mely Mandalay legértékesebb temploma: a komplexumban „nagy erejű” Buddha-szobor, különleges stílusú épület és a sarokba „lökött”, páratlan angkori bronzszobrok fogadnak. Első királyvárosunk Amarapura lesz: ahol egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonhoz délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne-folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), amelyen lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung tíkfakolostornál, a Nanmyin őrtoronynál és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál; Ava híres hídján átkelés az Irrawaddyn. Sagaing királyvárosának emlékei közül, a Buddha-ereklyét őrző Kaunghmudaw pagodát keressük fel, majd felrobogunk a Sagaing-hegyre a kilátás kedvéért. Utolsó állomásunk ismét Amarapura, hogy a lemenő nap fényében sétálhassunk U Bein tíkfa hídján. Vacsora a Little Bit of Mandalayben. Szállás Mandalayben.

November 9. Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk, és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti tíkfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg, majd látogatás a világ legnehezebb "könyvlapjaival" büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a kertet a központi sztúpának. Ezt követően, az erődtől északra található Kyauk Taw Gyi templomot keressük fel. Itt találjuk Burma legnagyobb és talán legszebb, egyetlen márványtömbből kifaragott ülő Buddha-szobrát. Később megismerkedünk az aranyfüst készítéssel. Délben Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyét, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Naplementés visszacsordogálás az Irrawaddyn. Vacsora a Green Elephantben. Szállás Mandalayben.

November 10. Mandalay – Bagan Reggeli után a középkori burmai királyság fővároskörzetébe utazunk (4 óra, fotóstoppokkal). A Bagani alföldre érve két különleges freskókkal díszített templomot keresünk fel: a Gubyaukgyit Wetkyit és a felszentelési csarnokot, az Upali Theint. Folyóparti szállásunk elfoglalása után pihenés, megvárjuk, hogy alábbhagyjon a déli nap melege. Késő délután könnyű bagani séta szállásunk közelében, a régi falakon belül: szemlélődés és tanulás: a Bupaya sztúpája, a különleges Mahabódhi templom, a Pitaka Taik „könyvtár”, a Tharabar-kapu. Baganban, az „érdemek földjén” naplementekor érdemes választunk egy templomot, melyről más-más arcát mutatja majd ez a lenyűgöző táj. Első napunk a Shwegugyi teraszán zárjuk, ahonnan az óváros tornyai felett tekinthetünk körbe. Lábainknál a régi palota alapjai, a távolban pedig az Irrawaddy. Vacsora és szállás Baganban: Ayeyar Riverview 4*+

November 11. Bagan – Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a keleti sík legérdekesebb templomai (a Payathonzu és a Tayok Pyi), a terület déli „bástyája, a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva, a robusztus Dhammayangyi. A nap közepén folyóparti szállásunk kertjében és medencéjében pihenünk. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukhgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayánál, végül bepillantás a bódhisszatva-freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába és királyi párjába, a Nagayonba. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora a Nandában. Szállás Baganban.

November 12. Bagan – Popa-hegy Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után a lenyűgöző Shwezigont fedezzük fel, majd bepillantunk Nyaung U piacára. Később kirándulás a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Út közben megálló egy cukorpálma-ültetvénynél. Késő délután visszaérünk Baganba, ahol bejárjuk a legszentebb Ananda Pahtót, majd a méltánytalanul elkerült Ananda kolostort.  Vacsora a Sunset Gardenben. Szállás Baganban.

Nocvember 13. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd, ha tehetjük, betérünk a helyi múzeumba, melyet a Nyaung Shwe-i thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacán. Nyaung Shwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk, és betekintünk az inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben, látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszaérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tavon: Myanmar Treasure Resort 4*+

November 14. Inle-tó – In Dein – Inle-tó Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk a Phaungdaw U pagodánál, ahol „aranygolyókká vált” Buddha-szobrok és a hinthát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Vacsora és szállás a tavon.

November 15. Inle-tó – Heho – Yangon Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba délben. Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra. A késő délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente előtti órák nemcsak a fotósoknak jelentenek nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amelyek lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdjük. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+

November 16. Yangon Reggeli után a főváros felderítése vár ránk: séta a gyarmati városrészben: utunk a zsinagógánál kezdjük, majd a Sule Pagoda irányában elérjük a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit. Később riksába ülünk és így folytatjuk utunkat a belvárosban, ahol gyarmati épületek sora következik. Frissítő a patinás Strand Hotel bárjában. A délelőttöt az 1926-ban épült Scott Market (Bogyoke Aung San piac) árkádjai alatt zárjuk. Visszatérünk a szállásra, ahol délután szabad program következik. Kicsekkolás után maradunk a medence partján. Este transzfer a repülőtérre, útban megállunk: vacsorázni a Green Elephantben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. 

November 17.  Yangon - Dubai – Budapest Repülés éjjel (01.50) Yangonból haza. Átszállás Dubajban (05.05-08.25) és repülés tovább haza. Érkezés délben (11.40).

Tengerparti hosszabbítás felár ellenében:

November 16. Yangon – Ngapali Yagonból repülés (16.00-17.05) Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*

November 17. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

November 18. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

November 19. Ngapali – Yangon Reggeli után pihenés a parton, majd délután (14.10-16.00) repülés a fővárosba. Átszállás. Repülés haza éjfél után.

November 20. Yangon – Dubai – Budapest Átszállás haza induló gépre. Repülés éjjel (01.50) Yangonból. Átszállás Dubajban (05.05-08.25). Érkezés délben (11.40).

Fakultatív programok

Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett 89 900 Ft/fő áron.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, reggelis ellátással, a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, félpanziós ellátást a körút során (78 900 Ft/fő) vízumdíjakat (50 USD), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek: 279 900 Ft/fő (Budapest – Dubai – Yangon – Mandalay , Yangon - Dubai – Budapest útvonalon
A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak 50 USD/fő
Borravaló 50 USD/fő
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (50 USD/fő)
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
100 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Mandalay-ba.

Szállás: 

Mandalayban: Sedona Mandalay 5*
Baganban: Ayeyar Riverview 4*+
Inle tó: Myanmar Treasure Resort 4*+
Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Feláras hosszabbítás esetén Ngapaliban: Amazing Ngapali 4* , reggelis ellátással

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, félpanziós ellátásra felársó ellenében van lehetőség. Feláras hosszabbítás esetén reggelis ellátást.
A területről: 
Burma alapvetően egész évben meleg ország, száraz és esős évszak váltakozik. A trópusi monszunövezethez tartozik. A kellemesebb száraz időszak decembertől márciusig tart, a monszun májustól októberig. Ezek között két forró átmeneti időszak van. Utunk során túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, napos időre számíthatunk. Különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata! A hegyekben az Inle-tónál és Kalawban este lehűl éjszaka 12-fokra és rövid eső előfordulhat.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!