Burma körutazás

12 napos körutazás idegenvezetéssel, tengerparti hosszabbítási lehetőséggel

Márciusi körutunk az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára egyaránt több időt szán. Továbbá a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve nyújtja. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapon hagyjuk hatni az élményt.
Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő minőségi válogatások.

A részvételi díj a közepes létszámú utazásra vonatkozik - 15 fő - ettől eltérő létszám esetén felár fizetendő (11 000 Ft/fő - 92 000 Ft/fő). A pontos árról érdeklődjön irodánkban.

Alapár tartalmazza

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, félpanziós ellátással, a programokat és belépőjegyeket, angol és magyar idegenvezetés díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: » Részletes program

1. nap Budapest – Dubai

2. nap Dubai – Bangkok

3. nap Bangkok – Mandalay

4. nap Mandalay – Mingun

5. nap Mandalay – Amarapura – Inwa

6. nap Mandalay – Popa-hegy – Bagan

7. nap Bagan – Ballonozás

8. nap Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó

9. nap Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó

10. nap Inle-tó – Heho – Yangon

11. nap Yangon

12. nap Yangon – Dubai – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1. nap Budapest – Dubai
Repülés Budapestről az Emirates járatával (14:40 – 23:05) Dubai-ba, ahol éjszakai átszállás.

2. nap Dubai – Bangkok
Továbbindulás Dubai-ból, utazás Bangkokba (03:05 – 12:05). Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Megérkezés Bangkokba dél körül, majd transzfer Bangkok központjába. Városnézés Bangkokban: a bangkoki Királyi Palota, majd a Smaragd Buddha templomának világát ismerjük meg. A szentélykörzetet őrző falak, valójában galériák, melyeken a Rattanakosin stílusú Rámajána eposz történeteit ábrázolták. A több mint 160 panel, a háromezer éves hindu eposz thai változatába enged betekintést. A „legszentebb” Smaragd Buddha templom és a reprezentációs palotaépületek után látogatás a Wat Pho templomkomplexumban. A hatalmas fekvő Buddha mellett a templom kertjében barangolunk, amely egyben a thai masszázs tanítóműhelye is. Valamikor itt működött Thaiföld első egyeteme is. A városnézés után vacsora Thaiföld legmagasabb épülete, a Bayoke Sky tetején lévő étteremben. Vacsora közben a Bangkokra néző kilátásban gyönyörködhetünk. Transzfer a szállodába, szállás Bangkokban: Ramada Plaza Menam Riverside 4* (1 éj).

3. nap Bangkok – Mandalay
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás a burmai Mandalay városába. Megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Délután a környék látnivalóinak felfedezésére indulunk: helyi dzsippekkel felrobogunk a Mandalay-hegyre. Szemlélődünk és gyönyörködünk a panorámában. Lábunk előtt a legendás Irrawaddy-folyam és a gazdag áradásos alföld, Burma angol hódítás előtti fővárosa. Naplementében legurulunk az északi oldalon és bepillantunk egy nyugodt mandalay-i kolostor hétköznapjába, a Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára. Vacsora és szállás Mandalay-ben: Hotel Shwe Pyi Thar 4* (3 éj)

4. nap Mandalay – Mingun
Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg, majd látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a kertet a központi sztúpának. Majd az erődtől északra található Kyauk Taw Gyi templomot keressük fel. Itt találjuk Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát. Később megismerkedünk az aranyfüst készítéssel. Délben Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Naplementés visszacsordogálás az Irrawaddyn. Vacsora a Little bit of Mandalay-ben, szállás.

5. nap Mandalay – Amarapura – Inwa
Reggeli után Mandalayből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel, de először megállunk Mandalay legértékesebb templománál, a Mahamuninál. A különleges stílusú épületekből álló komplexum a „nagy erejű” Buddha szobor mellett „sarokba lökött” páratlan angkori bronz szobrokat is őriz. Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonban a délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), aminek emlékei között lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung ősi tíkfakolostornál, ahol kis szerencsével az iskolás gyerekek hétköznapjaiba is bepillanthatunk, majd látogatást teszünk a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál. Amarapura a ragyogó burmai brokátselyem-szövők hagyományos központja, mi sem hagyjuk ki egy manufaktúra meglátogatását. Utolsó állomásunk U Bein ősi tíkfa hídja, amelyen a lemenő nap fényében sétálunk át. Visszautazás Mandalay-be, vacsora a Green Elephant étteremben, szállás.

6. nap Mandalay – Popa-hegy – Bagan
Reggeli után megismerkedünk az aranyfüst készítéssel és a város legjobb fafaragó műhelyébe is bepillantunk. Busszal a középkori burmai királyság fővároskörzetébe indulunk, de útban Bagan felé kis kerülővel kirándulunk a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Késő délután érünk Baganba, ahol a lenyűgöző Shwezigon aranysztúpáján visszaverődő lemenő nap fényét csodáljuk meg. Vacsora és szállás Baganban: Aye Yar River View Resort 4* (2 éj)

7. nap Bagan – Ballonozás
Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a terület déli „bástyája" a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi. A nap közepén szállásunk kertjében és medencéjében pihenünk. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora a Nandar Étteremben, szállás Baganban.

8. nap Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó
Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacát. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tónál: Myanmar Tresure Resort 4*+ (2 éj)

9. nap Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó
Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol a hívők folytonos aranylemez-adományától „aranygolyókká változott” Buddha szobrok és a hintát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás a tónál.

10. nap Inle-tó – Heho – Yangon
Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba (09.25-10.35). Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra, ahol pihenünk egy kicsit. A délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente órái nemcsak a fotósoknak jelentenek nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdődik majd a Green Elephant étteremben. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+ (1 éj)

11. nap Yangon
Reggeli után meglátogatjuk a gyarmati városrészt: utunk a zsinagógánál kezdjük, majd a Sule Pagoda irányában elérjük a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit. Később riksába ülünk és így folytatjuk utunk a belvárosban, ahol gyarmati épületek sora következik. Érintjük a patinás Strand hotelt, majd adélelőttöt az 1926-ban épült Scott Market (Bogyoke Aung San piac) árkádjai alatt zárjuk. Visszatérünk a szállásra, ahol délután szabadprogram, pihenés a medence partján a hosszú repülőút előtt. Este transzfer a repülőtérre, útban megállunk vacsorázni a Golden Duck étteremben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség.

12. nap Yangon – Dubai – Budapest
Éjszaka indulás Burmából, utazás Dubai-ba, éjszaka a repülőgép fedélzetén. (02:10 – 06:05) Reggel érkezés Dubai-ba, ahol átszállás. Dubai-ból repülés Budapestre (08:25 – 11:40). Megérkezés a délelőtti órákban.

Fakultatív programok

Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett 89 900 Ft/fő áron.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, félpanziós ellátással, a programokat és belépőjegyeket, angol és magyar idegenvezetés díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak
Borravaló 50 USD/fő
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
50 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

Bangkokban: Ramada Plaza Menam Riverside 4* 
Mandalayban: Hotel Shwe Pyi Thar 4*
Baganban: Ayeyar Riverview 4*+
Inle tó: Myanmar Treasure Resort 4*+
Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Feláras hosszabbítás esetén Ngapaliban: Amazing Ngapali 4* , reggelis ellátással

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Feláras hosszabbítás esetén reggelis ellátást.
A területről: 
Burma alapvetően egész évben meleg ország, száraz és esős évszak váltakozik. A trópusi monszunövezethez tartozik. A kellemesebb száraz időszak decembertől márciusig tart, a monszun májustól októberig. Ezek között két forró átmeneti időszak van. Utunk során túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, napos időre számíthatunk. Különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata! A hegyekben az Inle-tónál és Kalawban este lehűl éjszaka 12-fokra és rövid eső előfordulhat.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!