Burma körutazás

12 napos körutazás idegenvezetéssel, tengerparti hosszabbítási lehetőséggel

Márciusi körutunk az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára egyaránt több időt szán. Továbbá a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve nyújtja. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapon hagyjuk hatni az élményt.
Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő minőségi válogatások.

-8%

kedvezmény egyes
időpontokban!

A részvételi díj a legkisebb létszámú utazásra vonatkozik. A pontos árról legyen szíves irodánkban érdeklődni.

Alapár tartalmazza

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, félpanziós ellátással, a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (50 USD, 2 db igazolványkép), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: » Részletes program

Márc. 18. Budapest – Dubai – Bangkok

Márc. 19. Yangon – Mandalay

Márc 20. Mandalay – Amarapura – Inwa – Sagaing

Márc. 21. Mandalay – Mingun

Márc. 22. Mandalay – Bagan

Márc. 23. Bagan

Márc. 24. Bagan – Popa-hegy

Márc. 25. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó

Márc. 26. Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó

Márc. 27. Inle-tó – Heho – Yangon

Márc. 28. Yangon *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. 

Márc. 29.  Yangon - Dubai – Budapest 

*Tengerparti hosszabbítás lehetőség felár ellenében:

Márc. 28. Yangon – Thandwe/Ngapali

Márc. 29. Ngapali

Márc. 30. Ngapali

Márc. 31. Ngapali – Yangon

Ápr. 1. Yangon – Dubai – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. július. 18
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2017. június. 06
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2017. május. 05
» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2017. április. 14
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2017. április. 04
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2017. március. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

Márc. 18 Budapest – Dubai – Yangon Indulás Budapestről délután (14.40). Érkezés az Arab Emirátusok nagyvárosába, Dubajba (23.05), átszállás a yangoni (02.50) gépre. Éjszaka a repülőgépen.

Márc. 19. Yangon – Mandalay Érkezés reggel Yangonba, vízumügyintézés (2 igazolványkép).(11.05) átszállás a mandalayi (13.50) gépre.  Transzfer a szállásra. Délután kóstoló Mandalayből: Felrobogás a Mandalay-hegyre. Szemlélődés és gyönyörködés a panorámában. Lábunk előtt a legendás Irrawaddy-folyam és a gazdag áradásos alföld, Burma angol hódítás előtti fővárosa. Naplementében legurulunk az északi oldalon és bepillantunk egy nyugodt mandalayi kolostor hétköznapjába, a Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára. Visszatérés szálásunkra. Vacsora és szállás: Sedona Mandalay 4*+

Márc. 20. Mandalay – Amarapura – Inwa – Sagaing Reggeli után Mandalayből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel. Mandalayból kifelé megállunk a Mahamuninál, mely Mandalay legértékesebb temploma: A komplexumban „nagy erejű” Buddha szobor, különleges stílusú épület és a sarokba „lökött”, páratlan angkori bronz szobrokat őriz. Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayon délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava): amin lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung tíkfakolostornál, a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál; Ava híres hídján átkelés az Irrawadyn. A Sagaingi királyváros emlékei közül a Buddha-ereklyét őrző Kaunghmudaw pagodát keressük fel, majd felrobogunk a Sagaing-hegyre a kilátás kedvéért; Utolsó állomásunk ismét Amarapura, hogy a lemenő nap fényében sétálhassunk U Bein tíkfa hídján. Vacsora a Little Bit of Mandalayben. Szállás Mandalayben.

Márc. 21. Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg, majd látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a kertet a központi sztúpának. Majd az erődtől északra található Kyauk Taw Gyi templomot keressük fel. Itt találjuk Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát. Később megismerkedünk az aranyfüst készítéssel. Délben Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Naplementés visszacsordogálás az Irrawaddyn. Vacsora a Green Elephantben. Szállás Mandalayben.

Márc. 22. Mandalay – Bagan Reggeli után a középkori burmai királyság fővároskörzetébe utazunk (4 óra, fotóstoppokkal). A Bagani alföldre érve két különleges freskókkal díszített templomokat keresünk fel: a Gubyaukgyit Wetkyiben, és a felszentelési csarnokot, az Upali Theint. Folyóparti szállásunk elfoglalása után pihenés, megvárjuk, hogy alábbhagyjon a déli nap melege. Késő délután könnyű bagani séta szállásunk közelében, a régi falakon belül: szemlélődés és tanulás: a Bupaya sztúpája, a különleges Mahabodi templom, a Pitaka Taik „könyvtár”, a Tharabar-kapu. Baganban, az „érdemek földjén” naplementekor érdemes választunk egy templomot, melyről más-más arcát mutatja majd ez a lenyűgöző táj. Első napunk a Shwegugyi teraszán zárjuk, ahonnan az óváros tornyai felett tekinthetünk körbe. Lábainknál a régi palota alapjai, a távolban pedig az Irrawaddy. Vacsora és szállás Baganban: Ayeyar Riverview 4*+

Márc. 23. Bagan – Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a keleti sík legérdekesebb templomai (a Payathonzu és a Tayok Pyi), a terület déli „bástyája, a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi. A nap közepén folyóparti szállásunk kertjében és medencéjében pihenünk. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukhgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába és királyi párjába, a Nagayonba. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora a Nandában. Szállás Baganban.

Márc. 24. Bagan – Popa-hegy Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után a lenyűgöző Shwezigont fedezzük fel, majd bepillantunk Nyaung U piacára. Később kirándulás a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Útközben megálló egy cukorpálma ültetvénynél. Késő délután visszaérünk. Vacsora a Sunset Gardenben. Szállás Baganban.

Márc. 25. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacát. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tavon: Myanmar Treasure 4*+

Márc. 26. Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol „aranygolyókká vált” Buddha szobrok és a hinthát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora után utazás (1 óra) a keleti hegygerincre, Taunggyi városába. A Sanok államát zömében thai ajkú népek lakják, így a szomszédos országok határterületei: az észak-thaiföldi (Lanna) vagy a délkelet-kínai (Szipszongpana) thaiokhoz hasonlóan megünneplik az esős évszak végét, az aratás kezdetét. A „novemberi telihold” előtt 6 nappal már megkezdődnek az ünnepségek, amelynek csúcsa éppen erre az estére esik. Hatalmas, hagyományos ballonok tucatjai emelkednek a magasba, mialatt tűzijátékkal is emelik az est hangulatát. Késő estig maradunk. Szállás a tavon.

Márc 27. Inle-tó – Heho – Yangon Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba délben. Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra. A késő délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente előtti órák nemcsak a fotósoknak jelent nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a  Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdjük. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+

Márc. 28. Yangon Reggeli után a főváros felderítése vár ránk: séta a gyarmati városrészben: utunk a zsinagógánál kezdjük, majd a Sule Pagoda irányában elérjük a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit. Később riksába ülünk és így folytatjuk utunk a belvárosban, ahol gyarmati épületek sora következik.Frissítő a patinás Strand Hotel bárjában. A délelőttöt az 1926-ban épült Scott Market (Bogyoke Aung San piac) árkádjai alatt zárjuk. Visszatérünk a szállásra, ahol délután szabadprogram. Kicsekkolás közben, után maradunk a medence partján. Transzfer a repülőtérre, útban megállunk: estebéd a Green Elephant-ben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. 

Márc. 29.  Yangon - Dubai – Budapest Repülés éjjel (01.50) Yangonból haza. Átszállás Dubajban (05.05-08.25) és repülés tovább haza. Érkezés délben (11.40).

Tengerparti hosszabbítás felár ellenében:

Márc. 28. Yangon – Thandwe/Ngapali Yagonból repülés (16.00-17.05) Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*

Márc. 29. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

Márc. 30. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

Márc. 31. Ngapali – Yangon Reggeli után pihenés a parton, majd délután (17.10-18.00) repülés a fővárosba. Átszállás. Repülés haza éjfél után.

Ápr. 1. Yangon – Dubai – Budapest Átszállás haza induló gépre. Repülés éjjel (01.50) Yangonból. Átszállás Dubajban (05.45-07.30). Érkezés délben (11.15).

Fakultatív programok

Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett 89 900 Ft/fő áron.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, félpanziós ellátással, a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (50 USD, 2 db igazolványkép), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.).
Tengerparti hosszabbítást, hosszabbítás esetén a félpanziós ellátást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek: 309 900 Ft/fő (Budapest – Dubai – Yangon – Mandalay , Yangon - Dubai – Budapest útvonalon
A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak 50 USD/fő
Borravaló 50 USD/fő
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (50 USD/fő)
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
100 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Mandalay-ba.

Szállás: 

Mandalayban: Sedona Mandalay 5*
Baganban: Ayeyar Riverview 4*+
Inle tó: Myanmar Treasure Resort 4*+
Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Feláras hosszabbítás esetén Ngapaliban: Amazing Ngapali 4* , reggelis ellátással

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Feláras hosszabbítás esetén reggelis ellátást.
A területről: 
Burma alapvetően egész évben meleg ország, száraz és esős évszak váltakozik. A trópusi monszunövezethez tartozik. A kellemesebb száraz időszak decembertől márciusig tart, a monszun májustól októberig. Ezek között két forró átmeneti időszak van. Utunk során túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, napos időre számíthatunk. Különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata! A hegyekben az Inle-tónál és Kalawban este lehűl éjszaka 12-fokra és rövid eső előfordulhat.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!