Burgenland magyar vonatkozásai

2 Napos buszos utazás Ausztriában

Most az Európa szívében található Burgenland napfényes vidékére kalauzoljuk el! Gyönyörű építészete és természeti csodái egyaránt lenyűgözik a látogatót, egy igazán harmonikus, közkedvelt kirándulási hellyé téve a közeli vidéket. Ismerkedjen meg Ön is Burgenland gazdag kulturális örökségével!

Fontos információ!

Foglaláskor kérjük a megjegyzés rovatban jelezze, hogy hol csatlakozna a programhoz a felkínált lehetőségeket figyelembe véve!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 1 éjszaka szállást a megadott ellátással, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
panzió
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő.

Szállás

1éjszaka panzió*** (2 ágyas tus/wc-s szobákban kellemes, népi tájházakban).

Program: 

1. nap: Szeged-Budapest-Nagycenk-Léka vára-Borostyánkő-Máriafalva (310 km)
Elutazás Szegedről kora reggel Budapesten, Győrön át a világörökség részét képező nagycenki Széchenyi István Kastély és Emlékmúzeumhoz. Szépen berendezett kiállítása a „legnagyobb magyar”, Gróf Széchenyi István emléke előtt állít emléket. Később az Ybl Miklós által tervezett Szent István Plébániatemplom előtt állunk meg egy rövid betekintésre, ahonnan Széchenyi István Mauzóleumához is elsétálunk. Továbbutazva Lékán, a kis tó mellett álló zord lovagvárban teszünk látogatást, mely kiállításokkal várja látogatóit. Utunkat folytatva Borostyánkő szerpentinkő látványbányája következik, ahol fény derül a féldrágakő bányászatának rejtelmeire. A festői helyen elterülő Bernstein (Borostyánkő) községet nem csak az Almásyak vára tette híressé, hanem a zölden csillogó féldrágakő, a nemesszerpentin is, amely a világon egyedül itt fordul elő. Szikla-múzeumában teszünk látogatást, amely egy eredeti bánya hű másolata.

Megismerjük az osztrák ásványritkaságokat és ismerkedünk a 40 millió éve sbalti borostyán történetével. A városka főteréről kis sétát teszünk „Az angol beteg” című filmből is ismert Almásy család grófi várkastélyához (kívülről tekintjük meg). Különlegessége, hogy napjainkban korhű bútorzattal berendezett szállodaként üzemel. Később Máriafalva gót-neogót templomát tekintjük meg. Tarcsafürdőn helyben készült pralinét kóstolunk a Spiegel Pralinémanufaktúrában. Velemre, szálláshelyünkre igyekszünk, ahol hangulatos a üdülőfalu színes kis házaiban lesz szálláshelyünk. Fakultatív ajánlatunk: vacsoraidő után egy autentikus borkóstolóval várjuk.

2. nap: Őrisziget - Vörösvár - Alsóőr - Felsőőr - Városszalónak - Németújvár - Inzenhof - Budapest-Szeged (380 km)
Reggeli után az Őrvidékkel ismerkedünk. Őrisziget (Siget am Wart) evangélikus és katolikus temploma, majd Vasvörösvár (Rotenturm) Erdődy-kastélya lesznek állomásaink. Az Ybl Miklós tanítványa, Weber Antal által tervezett, gyönyörűen renovált rotenturmi kastély után Alsóőr és Felsőőr felé vesszük az irányt. Előbbi katolikus templomát, tájmúzeumát, míg utóbbi Árkádos házát, református templomát látogatjuk meg. Alsóőr és Felsőőr az Árpád-kor óta lakott települések, határőr-feladatokkal felruházott, különleges kiváltságokkal bíró falvak voltak. Továbbutazunk az időben: Városszalónak lesz következő állomásunk, mely már a kőkorszakban, i.e. kb. 4000 körül lakott terület volt. Megtekintjük Stadtschlaining (magyarul: Városszalónak) várát, mely ma a Béke Egyetemnek ad otthont (kívülről) - majd egy rendhagyó olajütőbe látogatunk. Eredeti nyomó-préselési eljárással hidegen sajtolt olajakat állítanak elő a pöllaui Fandler üzemben, melyet még 1926-ban alapítottak.

Mintegy 20 féle olajat préselnek hagyományos és bio kivitelben. Megkóstoljuk a stájer aranyat, azaz a hidegen sajtolt tökmagolajat, melynek számos kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Makadámia olaj. Az olajok királynője… Mákolaj, szőlőmagolaj, mogyoróolaj, dióolaj. Városszalónak kilátója, a Weinblick kilátó igazi kuriózum, melynek meglátogatása után a németújvári várhoz igyekszünk. A Batthyány-család ősi fészkéhez lifttel jutunk fel. A hegyen a XII. sz. óta vár áll, 1524-ben adományozta II. Lajos a Batthyány-család számára. Az élménydús, történelmi atmoszférával átszőtt második napot a hányattatott sorsú inzenhofi Szent Imre templommal zárjuk, melyet II. János Pál pápa szentelt meg 1990-ben. Hazautazás Szombathely-Csorna-Győr-Budapest útvonalon (az odaút útvonala eltér a hazautazás útvonalától!). Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre, 2019. augusztus. 19
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András, 2019. augusztus. 16
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2019. augusztus. 16
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. augusztus. 15
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. augusztus. 11
» Hogyan készüljünk fel a síelésre? - , 2019. augusztus. 08
» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com, 2019. augusztus. 06
» Ausztria varázslatos tájain - Kovács Attila, 2019. július. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok (20 főtől) 
Velem borkóstoló 2.950 Ft 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 25.000 Ft 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 300 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 1 éjszaka szállást a megadott ellátással, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai:12.000 Ft 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 300 Ft 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség:  Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Kópháza (határ) útvonalon (oda- és visszaút eltér!)

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától.

Szállás: 

1éjszaka panzió*** (2 ágyas tus/wc-s szobákban kellemes, népi tájházakban).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!