Bulgáriai körutazás - fürdőzéssel 2021

8 napos autóbuszos körutazás Bulgáriában

Bulgária valódi történelmi emlékhelyeit, csodálatos építészeti remekeit, világörökségi helyszíneit. Szófia, rilai kolostor, Plovdid, Kazanlak csak néhány helyszín, melyet alaposabban is megismerünk idegenvezetőnk segítségével. Utazásukat egy tengerparti fürdőzéssel is megfűszerezhetjük.

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást megadott ellátással, idegenvezetést a útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Adó - Vevő, Egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 8.000 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő.

Szállás

7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában

Program: 

1. nap: Budapest – Kecskemét – Szeged – Nis – Szófia (780 km)
Elutazás Budapestről a kora regge­li órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Ezt követően a Nisa­va-folyó völgyében haladunk, majd átlépünk Bulgáriába. Szállásunk Szófiában vagy környékén.

2. nap: Szófia, bojanai templom, rilai kolostor (180 km)
A reggelit követően gyalogos város­nézéssel kezdjük a napot Szófiában. Sétánk során megnézzük többek között a város szimbólumának szá­mító Alexandar Nevszki-székesegy­házat, a város névadó bazilikáját, a Szveta Szofiát, illetve egyéb neve­zetességeket is. Szabad idő keretén belül természetesen egyéni kezde­ményezésekre is nyílik lehetőség. Kora délután kirándulni indulunk. Első állomásunk a Vitosa-hegység lábánál fekvő, élettel teli freskóiról nevezetes bojanai templomnál lesz (világörökség), majd onnan tovább­megyünk a Rila-hegységbe, ahol látogatást teszünk a pravoszláv világ egyik legismertebb kolostorá­ban, a rilai kolostorban (világörök­ség). Megtekintjük a Rilai Szent Já­nos tiszteletére épített templomot, a múzeumot, valamint a kolostor látogatható részeit.

3. nap: Szófia – Plovdiv – Sipka – Kazanlak (260 km)
Elhagyjuk Szófiát, és Kelet-Rumélia fővárosába, Plovdivba utazunk. Itt időben visszacsöppenünk az ókor­ba, hiszen a város régészeti múze­umában páratlan szépségű trák le­leteket láthatunk, de lehetőségünk nyílik megtekinteni a mai napig látogatókat fogadó ókori színházat, illetve egy dzsámit is. Ezt követő­en sétára indulunk a jellegzetesen balkáni hangulatú óvárosba, ahol gyönyörűen festett, XIX. századi gazdag polgári házakat, valamint felfedezésre váró keresztény temp­lomokat láthatunk. Szabad időt követően utunkat észak felé folytat­juk. Hamarosan a rózsák völgyébe érkezünk, ahol Bulgária talán leghí­resebb exportcikkéhez, a rózsaolaj­hoz szükséges rózsát termesztik. Mai napunk végén a már messziről fénylő arany hagymakupolás, sipkai orosz templomot tekintjük meg. Szállásunk a Balkán-hegység lábá­nál elhelyezkedő Kazanlakban lesz.

4. nap: Kazanlak – Neszebár – Várna (320 km)
Napunkat a város északi negyedé­ben található Türbe-dombon lévő trák sírkamra (világörökség) má­solatának megtekintésével kezdjük. A kamra falát a Kr. e. IV. századból származó hellenisztikus freskók díszítik. Ezt követően a Fekete-ten­ger felé vesszük utunkat. Burgasz mellett elhaladva a Fekete-tenger gyöngyszeméhez, az ókori görö­gök által alapított Neszebárhoz (világörökség) érkezünk. A közép­korban hol Bizánchoz, hol Bulgá­riához, majd a Török Birodalomhoz tartozó földnyelvre lépve először a régészeti múzeumba látogatunk, ahol szemléletes képet kaphatunk a város antik és keresztény múlt­járól. Ezt követően közös, illetve egyéni sétára indulunk, amely­nek során csodaszép keresztény templomokat, zegzugos utcákat és jellegzetes, alsó részükön kőből, felső részükön fából épült házakat láthatunk. Szabadidőben lehetőség van bolgár ízekkel ismerkedni, vagy vásárolgatni az utcai árusoknál. Este érkezés Várnába, vagy a Várna közeli tengerpartra.

5. nap. Tengerparti fürdőzés és/vagy várnai városnézés
Egész nap pihenhet a bolgár ten­gerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk a Várna melletti Aladzsa-kolostorhoz, valamint Bul­gária legnagyobb kikötővárosába, Várna óvárosába idegenveze­tőnkkel. Kirándulásunkat a közeli Aladzsa-kolostorban kezdjük, ahol egy egyedülálló sziklakolostort fedezhetünk fel. Ezt követően Vár­nába utazunk, ahol ellátogatunk az 1444-es várnai csata emlékparkjá­ba, ott megnézzük Hunyadi János szobrát, a kicsiny múzeumot és I. Ulászló király szimbolikus sírját. Buszos városnézésünk a városi ka­tedrális érintésével a tengerparton ér véget, ahonnan szabad program veszi kezdetét. A várnai kirándulás természetesen nem akadálya a fürdőzésnek: délutáni visszaérke­zésünk után lehetőség nyílik a ki­rándulók számára is egy kis lubic­kolásra a Fekete-tengerben.

6. nap. Kőerdő – Madara – Sumen – Veliko Tarnovo (230 km)
Először a Várna szomszédságában található, egyedülálló természeti képződményekhez látogatunk, az ún. Kőerdőbe. Második állomásun­kon a bolgár-török kultúra egyik legjelentősebb emlékét, a szikla­falba faragott, vadregényes kör­nyezetben található ún. madarai lovast (világörökség) tekintjük meg. Továbbutazva Sumenbe, felkeres­sük azt a házat, amelyben Kossuth Lajos vendégeskedett emigráció­jának kezdetén. Kirándulásunk vé­gén Bulgária középkori fővárosába, Veliko Tarnovóba érkezünk, ahol ismerkedésünket egy kis sétával kezdjük a girbe-gurba Jantra-parti városnegyedben. Ezt követően a fellegvárba, a Carevecbe megyünk, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. A pátriárka palota dombtetőn álló temploma az 1980- as évek közepén modern belső díszítést kapott, ami a keresztény egyházművészetet új dimenzióba helyezi. Szállásunk Veliko Tarnovó­ban vagy környékén lesz.

7. nap: Veliko Tarnovo – Ivanovo – Rusze – Bukarest – Brassó (350 km)
Északi irányba indulunk. Először az ivanovoi sziklakolostor maradvá­nyait (világörökség) tekintjük meg a Ruszenszki Lom folyó partján. A kolostor valójában egy sziklafalba vájt kolostor-komplexum, amely­nek néhány terme látogatható. Ezt követően utunk Ruszéba, a „mini - Bécsbe” vezet, mely kis­városnak mintegy 200 gyönyörű neobarokk és neorokokó épülete elbűvöli az idelátogatót. Átlépve a romániai határt, utunkat Bukarest felé folytatjuk. A román fővárosban autóbuszos városnézés keretében megtekintjük a város közepén, mesterséges dombon felépült gigantikus Köztársasági Palotát, amely jelenleg az országgyűlésnek is helyet ad. Városnézésünk során elhaladunk az Egyetem tér és a Szabad Sajtó Háza mellett is. Késő estére Brassó környéki szálláshe­lyünkre érkezünk.

8. nap: Brassó – Nagyszeben – Arad – Szeged – Budapest (690 km)
A délelőtt folyamán a mesés Szász­földdel, azon belül elsősorban Brassóval és Nagyszebennel ismer­kedünk. Brassó belvárosát közösen járjuk be, majd kávészünetet kö­vetően továbbindulunk. A fogarasi vár érintésével érkezünk déltájban Nagyszebenbe, ahol szabad idő ke­retében ismerkedhetünk a várossal, illetve ebédelhetünk a számtalan hangulatos vendéglő egyikében. Nagyszeben mellett megnézzük a keresztényszigeti erődtemplomot, majd innen a Déva-Arad útvonalon indulunk haza. Nagylaki határátke­lést követően, a koraesti órákban érkezünk Szegedre, az esti órákban pedig Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2021. október. 22
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2021. október. 20
» Bringával a Wachau-völgyben - Kovács Attila, 2021. október. 20
» Árvízi helyzet Tát környékén a robotrepülőről - Kovács Attila, 2021. október. 18
» Az elsüllyedő Kékestető - Kovács Attila, 2021. október. 17
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2021. szeptember. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Aladzsa kolostor és Várna óvárosa: 6.500 Ft

A fakultatív programok minimum 15 fő jelentkezése esetén indulnak!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást megadott ellátással, idegenvezetést a útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Adó - Vevő, Egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
25-34 fő esetén: 8.000 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 115 BGN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség:
Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon.
A változtatás jogát fenntartjuk!

Az autóbuszok típusában és komfort fokozatában egyeznek az egyes programjainkon biztosított autóbuszokkal, azonban színben és kialakításban eltérőek lehetnek!
Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollégáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Transzfercsatlakozási lehetőségek vidéki nagyvárosokból:
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén a VIDÉKI INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges.

Az INGYENES TRANSZFER* szolgáltatás Budapesten belüli utas szállítás tekintetében nem vehető igénybe.
Az INGYENES TRANSZFER további részleteiről keresse kollégáinkat.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budakeszi
5.0
Az út nagyon jó volt. Az idegenvezető sok érdekeset mondott el a helyszíneken és a buszban is. Sajnos a sofőrök viselkedése kritikán aluli volt, és ez nagy mértékben akadályozta az idegenvezető munkáját. Ennek ellenére minden program megvolt,kivéve az erődtemplom megtekintése, mert nem lehetett kapcsolatot teremteni azzal az asszonnyal, akinél a kulcs van. Ezt az utat szívesen ajánlom bárkinek, aki érdeklődik Bulgária nevezetességei iránt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!