Bringatúra a Tátrában

4 napos kerékpáros körtúra a Tátrában

Káprázatos tátrai völgyekben vezet kerékpártúránk. Bájos falvak, hegyi kisvárosok, és a hamisítatlan tátrai táj látványa kíséri utunk. Csatlakozz kerékpáros kalandozásunkhoz saját túrakerékpároddal, vagy bérelj tőlünk és töltsd el aktívan ezt a hétvégét!
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Botos György - bringa
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Nehézség:

A napi távok 40-70 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 210 kilométer. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, és számítani kell néhány meredek emelkedőkre is. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobáikban töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

a szállásokat vendégházak  2 fős szobáiban; a kisbuszos utazást, a kerékpárok és a csomagok szállítását Budapesttől Budapestig; a kerékpáros túravezetést; az asszisztenciát adó kísérő autó költségét az út során; valamint a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; és a biztosításokat.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
8-18 fő

Szállás

Vendégházak, panziók  fős szobáiban töltjük  az éjszakákat.  Előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára. 
Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió egyágyas szobáiban tölteni az éjszakákat.
A részletekről érdeklődj irodánkban.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Liptószentmiklós, Ótátrafüred
2. nap: Ótátrafüred, Tátra Lomnic, Ždar, Zakopane
3. nap: Zakopane, Sucha Hóra, Oravice, Zuberec
4. nap: Zuberec, Liptószentmiklós, Budapest

További információ

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Liptószentmiklós, Ótátrafüred

Korán indulunk kerékpárszállító kisbuszunkkal Budapestről a Magas-Tátrába. Az egykori Liptó vármegye székhelye, Liptószentmiklós lesz kerékpártúránk találkozó- és kiindulópontja. Míg túravezetőink lepakolják és beállítják kerékpárjainkat, egy rövid sétát tehetünk a belvárosban. A délutáni napfény már a bringáink nyergében talál minket. Első megállónk Liptóújváron lesz, amely a Magas- és az Alacsony-Tátra között terpeszkedő völgyben fekszik. Folytatjuk bringatúránkat, utunk a Liptói Havasok és a Magas-Tátra lábánál kígyózik. Mesebeli fenyveserdőkben vezet, fantasztikus kilátással a tátrai völgyekre. Csórbató érintésével érkezünk meg a késő délutáni órákban Ótátrafüred településre, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: panzió. Táv kerékpárral: 68 km.

2. nap: Ótátrafüred, Tátra Lomnic, Ždar, Zakopane

Kezdetben a Magas-Tátra lábánál vezet az utunk, majd a Fehér-Tátra mellett kígyózik káprázatos természeti környezetben. Elhaladunk a Ždar síparadicsoma mellett, majd Lisa Polanánál lépjük át a szlovák-lengyel határt, útközben több alkalommal állunk meg pihenni, fotózni. A késő délutáni órákban érkezünk meg a Magas-Tátra északi oldalán fekvő településre, Zakopanéba. Elfoglaljuk szállásunk, majd a város felderítésére indulunk. Zakopane a legmagasabban fekvő lengyel város, központja - a Krupówki és a Kościuszko utca kereszteződése - a tengerszinttől számítva 838 méter magasan van. Idilli természeti fekvése és bájos faházai rabul ejtik az ide látogató utazót.
Szállás: vendégház. Táv kerékpárral: 55 km

3. nap: Zakopane, Sucha Hóra, Oravice, Zuberec

Ma nem szükséges nagyon korán indulnunk. Megreggelizünk, kicsit még kalandozunk a hangulatos kisvárosban, majd útra kelünk. A Magas-Tátra fantasztikus csúcsainak árnyékában vezet kerékpáros útvonalunk a lengyel-szlovák határ közelében. A friss hegyi levegőt szinte harapni lehet. A déli órákban megállunk ebédelni a határ szlovák oldalán Oravice kisváros közelében. Ha kedvünk tartja megmártózhatunk a helyi termálfürdőben. Folytatva kerékpártúránk a délután folyamán érjük el mai szállásunkat, Zuberec kisvárosban.
Szállás: vendégház. Táv kerékpárral: 56 km

4. nap: Zuberec, Liptószentmiklós, Budapest

Bringatúránk utolsó napja elé nézünk. Megreggelizünk, majd útnak indulunk, a Magas-Tátra nyugati részén bringázunk, egészen a Liptói-víztározóig. Itt megpihenünk, ebédelünk, majd folytatva utunkat érkezünk meg túránk kiindulópontjára, Liptószentmiklósra. Felpakoljuk kerékpárjainkat, majd Budapestre utazunk. Táv kerékpárral: 40 km

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a szállásokat vendégházak  2 fős szobáiban; a kisbuszos utazást, a kerékpárok és a csomagok szállítását Budapesttől Budapestig; a kerékpáros túravezetést; az asszisztenciát adó kísérő autó költségét az út során; valamint a szervezés költségét.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Üdülési adó: 9 euró/fő (megérkezést követően egyben fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
9 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
60-100 Euró
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 

Hátralék: 

Hátralék: A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre a biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. 

Szükséges felszerelés: Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra: ha van biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. 
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. Az utasainkat, a kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza.  A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.
 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk kisbuszaival. 
Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését. 

Étkezés: 

Önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.

Időjárás: 
Utunk során változékony őszi időjárásra kell számítani. Mivel a hegyekben bringázunk, a reggelek és az esték hűvösek lehetnek! Napközben 12-18 C fokra kell számítani, estefelé 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként számítani kell csapadékra. A nyílt szakaszokon erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 15 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az aktuális Covid szabályok betartásával tudunk beutazni a kerékpártúra által érintett országokba. Az aktuális szabályokat itt találod:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Vélemények, értékelések
4.8
19 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Budapest, VII. kerület
4.8
JÓL ÉREZTEM MAGAM
Budapest
5.0
Szeretném külön kiemelni, hogy a túravezetőink a vártnál is nagyobb odafigyeléssel és gondossággal vezették a programokat! Külön köszönet érte!
Budapest, XV. kerület
5.0
Gyönyörű táj, szuper szervezés, kényelmes szállások, hangalatos kocsmák. A terep egy kicsit nehezebb a szokásosnál, de aki rendszeresen teker, annak azért simán teljesíthető. Nagyon jól éreztük magunkat.
Budapest
4.8
Kifejezetten jó túra volt, gyönyörű tájakon. A biciklizés élményéhez hozzájárult még a tátrai friss levegő is. A terhelés kihívást jelentett, de teljesíthető volt. Csak ajánlani tudom!
Budapest, XIII. kerület
4.8
Gyönyörű túra, jó társaság, tökéletes szervezés.
Budapest, XI. kerület
4.8
Cini-t és Petya-t is dícsértük már sokat. Most csak annyit: a szokásos formájukat hozták. A túra nem könnyű, de gyönyörű.
Budapest, XVI. kerület
4.6
Ismét fantasztikus 4 nap, a szokásos tökéletes szervezésben.A fiúk folyamatosan figyelnek mindenkire, és minden egyéni igényre.Igazi családias hangulat.A Tátra pedig mint természeti csoda folyamatos gyönyörű hátteret ad egy tökéletes programhoz.Viszont cserébe e szépségért a kaptatókon kicsit küzdeni kell, de a kilátás mindenért kárpótolja az embert.Kicsit nehezebb terep, gyakorlott bringásoknak.De inkább beszéljenek a képek helyettem.A magam részéről nagyon köszönöm az élményt, a srácoknak!Budapest, XIII. kerület
4.8
A túravezetők mindenkire figyeltek és segítették az utasokat a nehézségek áthidalásában
Budapest
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, X. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Esztergom
4.6
<szöveg nélkül>
Budaörs
4.8
<szöveg nélkül>
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, X. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
2522 Dág
4.6
<szöveg nélkül>
Szigethalom
4.8
<szöveg nélkül>
Nyíregyháza
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, II. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!