Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

7 napos buszos utazás a Balkánon

A Balkán-félsziget kontinensünk egyik érdekes területe. A történelem során sokszor Európa puskaporos hordójának nevezték. Különleges városok, bővizű vízesések, formás hegyek, misztikus alakzatok teszik földrajzilag is egyedülállóvá.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi díjat.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen, Miskolc) – Budapest – Pécs – Udvar – Szarajevó (590 km)
Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késődélutáni órákban. Séta, városnézés: török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket monarchia-korabeli épületek és egy katolikus katedrális váltja. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2. nap: Szarajevó – Mostar – Medjugorje – tengerpart (210 km)
Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után továbbutazunk Neumba, a tengerparti városba, ahol szállás közvetlenül a tengerpartnál, a nagyonszépen felújított Hotel Neum **** szállodában (4 éj). Várhatóan a kora délutáni órákban foglaljuk el szállásunkat melyet követően lesz fürdési lehetőség az Adriai-tengerben.

3. nap: Pihenés
Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. nap: Dubrovnik (130 km)
Reggeli után fakultatív programlehetőség, mely során bemegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A város ma a világörökség része. Gyalogos séta, városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és Sponza palota. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel): 30 € (jelentkezés a helyszínen). Aki nem jön Dubrovnikba egész nap fürödhet, pihenhet.

5. nap: Hajókirándulás
Reggeli után fakultatív hajókirándulás, melynek időtartama kb. 2 óra. Jelentkezés a helyszínen. Aki nem akar jönni a kirándulásra azoknak egész nap, a többieknek du. szabadprogram, fürdőzés.

6. nap: Dalmácia – Zadar (370 km)
Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szt. Donát-körtemplom és a szintén román alapokra épült Szt. Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

7. nap: Plitvicei-tavak – Budapest (495 km)
Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás nézelődésünk után indulunk haza. Esti órákban hazaérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2017. október. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
Fakultatív programok

Dubrovnik kirándulás: 30,00 Euro/fő

Időtartam: kb. 8 óra (utazással, városnézéssel, szabadprogrammal)

Leírás: Egész napos kirándulást teszünk e hangulatos, középkori városba, amelyet helyi vezetővel alaposan megtekintünk és bőven marad szabadidő is. Reggelit követően indulunk Dubrovnikba, amit 50 perc buszozás után érünk el. Egy helyi idegenvezető fogad és mindvégig alapos magyarázattal lát el bennünket. Elsőként egy kilátót keresünk fel, ahonnan a panoráma egyszerűen lenyűgöző. Innen érzékelhetjük igazán, hogy a város egy földnyelvre épült és a szárazföld felől pedig egy hegy védi az időjárás viszontagságaitól. Ezután gyalogosan folytatjuk városnézésünket. Megállapíthatjuk, hogy egy hamisítatlan, középkori településen járunk, ahol minden ház, templom, palota a régi idők tanúbizonysága és ha figyelembe vesszük, hogy Dubrovnikot milyen bombatámadás sorozat érte, különösen értékeljük mindezt!

Végigjárjuk a legfontosabb látnivalókat: a Ferencesek kolostorával kezdünk, amelyben gazdag középkori anyagot tekinthetünk meg, majd a Dominikánus templommal és kolostorral folytatjuk - mind a templom és a kolostor szintén a középkori hangulatot idézi. De nagy élményt jelent a régi sugárúton és szűk utcákon egyaránt sétálni, majd látni a kikötőt, ami alapvető szerepet töltött be a város gazdasági fellendülésében. Végezetül a Katedrális egy Tiziano képpel és a főtéren lévő Roland kút következik.

A szabadidő során bóklászhatunk a zeg-zúgos utcákon, egy hangulatos teraszról szemlélhetjük a járókelőket, a középkori városfal tetején is járhatunk vagy felsiklózhatunk a szemben lévő hegy tetejére. Persze ebédelni is lesz lehetőség, különösen a halételek finomak Dubrovnikban. Eltelve élményekkel a délután folyamán érkezünk vissza szálásunkra és még marad idő Neumban fürdőzésre, pihenésre.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi díjat.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi díj 3.200.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Szállás: 

6 éjszaka ***-**** szálloda 2 - 3 ágyas tusolós/WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Székesfehérvár
4.8
Nagyon tetszett az út, a programok jól voltak megszervezve, jutott idő pihenésre és a fakultatív programok se terhelték túlzóan az embert. Az idegenvezető felkészültsége maximális, látszik a Balkán-félsziget iránti rajongása.
Talán Mostarban lehetett volna több szabad idő, a Medjugorjei kitérőt így utólag nézve szerintem kihagyhattuk volna. Ebben nyilván közrejátszik, hogy nem vagyok vallásos....
Egy éjszaka Mostarban, az óriási élményt jelentene, az Öreg-híd esti fényben félelmetes. Nyilván ez egyéni meglátás. A neumi szállás esetében a 200 lépcső a strandig kicsit fárasztó volt, gondolom az idősebbek se rajongtak érte, ettől függetlenül teljesen megfelelő volt a hotel.
Először utaztunk a Proko Travellel és nagyon meg voltunk elégedve.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!