Bortúra Dél-Afrikában

12 napos körutazás a Dél-Afrikai Köztársaságban

Elsőként a város központját, a Company’s Gardent nézzük meg a Parlament épületével, majd Bo-Kaap, a Maláj-negyed következik, és ezután, (kedvező időjárási viszonyok esetén) felvonóval felmegyünk a város jelképére, az 1085 méter magas Tábla-hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka Fokvárosban 4* szállodákban két ágyas szobákban reggelivel
3 éjszaka borfarmon kétágyas szobákban reggelivel
nyolc alkalommal vacsorát, egy alkalommal ebédet
program szerinti kóstolókat a pincelátogatásokkal
transzfereket
kirándulásokat autóbusszal
a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Quatar repülőjegyet illetékkel
Idegenforgalmi adó
belépők
útlemondási biztosítás
Egyéb költségek: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 *-os szállodákban és borfarmokon.

Program: 

1 - 2. nap: Budapest – Fokváros
Utazás Budapestről 16:20-kor a Quatar Airways repülőjáratával, dohai átszállással.
Érkezés Fokvárosba másnap délben, ahol a helyi, magyar nyelvű idegenvezető várja a csoportot a repülőtéren. Miután felfrissítettük magunkat szállásunk elfoglalása után, megkezdjük a város felfedezését. Elsőként a város központját, a Company’s Gardent nézzük meg a Parlament épületével, majd Bo-Kaap, a maláj-negyed következik, ezután, -kedvező időjárási viszonyok esetén- felvonóval felmegyünk a város jelképére, az 1085 méter magas Tábla-hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Este vacsora és szállás Fokvárosban (4 éj).

3.nap: Fokváros
Ezen a napon egy egész napos túra keretében járjuk be a foki-félszigetet, egészen a Jóreménység-fokig, és útközben más látnivalókat is megtekintünk: elsőként a Muizenberg strandnál állunk meg egy kis óceánparti sétára, és nézzük meg az ikonikus színes tengerparti kabinokat, majd Kalk-öböl kikötőjét és halpiacát járjuk be, aztán megérkezünk a Tábla-hegység Nemzeti Parkba, a Jóreménység-fokhoz, amin belül elérjük Afrika leg- délnyugatibb pontját. A program végeztével –jó idő esetén-egy gyönyörű panoráma úton haladva térünk vissza Fokvárosba, ahol este elfogyasztjuk vacsoránkat kiváló dél-afrikai borokkal kísérve egy helyi étteremben.

4.nap: Fokváros és Robben Island, a börtön-sziget
Délelőtt komppal átutazunk a Fokvárostól nem messze lévő kb. 1 kilométer széles Robben (Fóka)-szigetre, mely korábban lepratelep is volt, majd később az apartheid rezsim börtönkomplexuma működött itt, ahol a Dél-Afrikát elnökként 1994-től irányító Nelson Mandela is raboskodott. Délután szabadprogram keretében felfedezhetjük a kikötői városrészt, a Waterfrontot, ahol hangulatos bárok, éttermek és kávézók, valamint múzeumok találhatók. Fakultatív programként megtekinthetjük a nemrég nyílt Kortárs Afrikai Művészeti Múzeumot (Zeitz MOCAA), mely igazi nemzetközi szenzáció. Este egy egyedülálló vacsoraélményben lesz részünk: 4 fogásos büfé vacsora (welcome drinkkel) keretén belül kóstolhatjuk meg a dél-afrikai, de leginkább a fokföldi maláj konyha legfinomabb jellegzetességeit, miközben egy fergeteges zenés show műsor „meséli el” Fokváros történetét. 

5.nap:Fokváros
Reggeli után bebarangoljuk a Tábla-hegy lábánál lévő 530 hektáros Kirstenbosch botanikus kert egy részét, ahol frissítő sétánk alatt többek között a Fokföldön honos növényeket csodálhatjuk meg, itt megtaláljuk a Dél-Afrikai Köztársaság jelképét, az óriás proteát is. Ezt követően az 1685-ben alapított Groot Constantia borbirtokra megyünk, mely Dél-Afrika egyik legrégibb borászata, és melynek kiváló minőségű, díjnyertes borait meg is kóstoljuk egy vezetett pincetúra keretében. Látogatást teszünk a különleges Steenberg borfarmon is, ahol egy Chardonnay MCC-t (pezsgő) és a pincészet 4 további elegáns borait ízleljük meg. Este vacsora egy helyi, afrikai étteremben, ahol az afrikai kontinens változatos ízvilága kerül asztalunkra pergő dobszó és tánc mellett.

6.nap: Sommerset West - Stoney Beach - Hermanus
Ezen a napon elindulunk felfedezni a borvidéket, melynek első állomása Sommerset West, mely a stellenboschi borvidékhez tartozik. A történelmi jelentőségű Vergelegen Borbirtokra látogatunk, ahol megkóstoljuk az itt termelt borfajtákat, majd  megtekintjük az udvarházat és bejárjuk a borfarm gyönyörű kertjét is, megcsodálva a park több, mint 300 éves kámforfáit. Ezután irány a Stoney Beach természetvédelmi terület, ahol egészen közelről figyelhetjük meg az afrikai pingvin kolóniát. Ezt követően érünk Hermanusba, a bálnákról nevezetes halászfaluba, ahol is szerencsével akár a szárazföldről is láthatunk bálnákat. Este szállás és vacsora Stellenboschban, egy borfarmon. (3 éj).

7.nap: Stellenbosch - Franschhoek
Reggeli után ellátogatunk a Thelema borfarmra, a Helshoogte-hágó tetején, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a völgyre. A Thelema és a Sutherland borfarmok összehasonlító borkóstolóját követően visszaereszkedünk Dél-Afrika második legrégebbi városába, Stellenboschba, amit körbejárunk. Ezt követően a Simonsig borászatban kóstoljuk meg a birtok díjnyertes habzóborát, a Kapsee Vonkelt és még 2 kiváló bort, majd este vacsora és szállás Stellenboschban.

8.nap: Franschhoek és a borvillamos
Reggeli után a Helshoogte-hágón átkelve Franschhoek-ba érkezünk, ahol a település francia történelmének megismerésével kezdjük a napot: megtekintjük a Hugenotta-emlékművet és múzeumot.  Ezt követően pedig egy ritka élménynek leszünk részesei: a franschhoek-i borászatok felfedezésére indulunk borvillamossal és busszal: a hop-on, hop-off (bármikor fel-le szállhatsz) elven működő nyitott villamos vagy busz segítségével annál a birtokon állhatunk meg éppen az útvonal kilenc borászata közül, melynél éppen kedvünk tartja.  Kifejezetten ajánljuk a La Motte Pincészet meglátogatását, ahol megkóstolhatjuk a díjnyertes Shiraz borát is, miközben Jacob Hendrik Pierneef tájképeinek egyedülálló kollekciójában gyönyörködhetünk! Miután egyénileg kiválasztva meglátogattunk pár gyönyörű birtokot. Kora este visszatérünk szállásunkra, és egy különleges braai (afrikansz nyelven: grillen sütött ) vacsorát fogyasztunk el.

9.nap: Stellenbosch – Paarl – Fokváros
Reggeli után, napunkat a Kanonkop Pincészetben lévő híres pinotage megízlelésével kezdjük. A borvidéken megtermő szőlőfajták közül a pinotage az egyetlen dél-afrikai fajta, ami a pinot noir és a hermitage (cinsault) fajták kereszteződéséből született, csak erre a régióra jellemző fajta. Ezután Paarlba utazunk tovább, ahol megnézzük az afrikaansz nyelv tiszteletére felállított Taal (nyelvi) Emlékművet, ahonnan egyúttal kiváló panoráma nyílik a vidékre, majd délután ellátogatunk egy gourmet farmra, ahol egyénileg kézműves  finomságokat kóstolhatunk, mint például a helyi sajtok, húsok, csokoládé, fagylalt, kávé vagy sör. Miután mindenki kedvére ízlelhetett,  visszatérünk Fokvárosba, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk. (2 éj)

10.nap: Fokváros –West Coast Nemzeti Park – Langebaan -Fokváros
A napot az Atlanti-óceán partvidékén töltjük, Fokvárostól északra. Első megállónk a Kwa ttu San Kulturális Központban lesz, ahol bepillantást nyerünk a san népek (más néven bushmanok vagy hottentották) életébe, és megkóstoljuk a messze földön híres gyógyteáikat. Ezt követően tovább utazunk Langebaan-ba, ami a Saldanha-öböl partján fekszik. Ez az öböl a nyugati partszakasz természetes kikötője. Itt egy igazi, helyi gasztronómiai élményben lesz részünk! Egy 10 fogásos, tengerparti hallakomának leszünk részesei (kedvező időjárási viszonyok esetén), melyet a napi fogásból a tűzön sütve, piknik szerűen, a szabad ég alatt fogyasztunk el, közben barangolhatunk a környező tengerparti szakaszon. Úton visszafelé keresztül utazunk a West Coast Nemzeti Parkon, ahol megfigyelhetjük a természetvédelmi terület ritka madárpopulációját, miközben gyönyörködünk a csodaszép lagúnában. Este a vacsora már fakultatív.

11-12.nap: Fokváros-Budapest
Délelőtt kicsekkolás a szállodából, majd szabad program. Délután transzfer a repülőtérre, majd 18:50-kor indulás a Quatar Airways járatával, dohai átszállással Budapestre. Érkezés másnap délben 12:10-kor a magyar fővárosba.

UNESCO Világörökségi helyszínek
Tábla-hegy és a Kirstenbosch Kotanikus Kert
Robben Island

Kapcsolódó cikkek

» Különös házasság Dél-Afrikában - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2020. szeptember. 29
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Kortárs Afrikai Művészeti Múzeum
Fakultatív vacsora

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka Fokvárosban 4* szállodákban két ágyas szobákban reggelivel
3 éjszaka borfarmon kétágyas szobákban reggelivel
nyolc alkalommal vacsorát, egy alkalommal ebédet
program szerinti kóstolókat a pincelátogatásokkal
transzfereket
kirándulásokat autóbusszal
a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Quatar repülőjegyet illetékkel
Idegenforgalmi adó
belépők
útlemondási biztosítás
Egyéb költségek: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend:

Légitársaság: Quatar Aiways

Budapest - Doha: 16:20 - 23:35 óra
Doha - Fokváros: 02:05 - 11:20 óra (másnap)

Fokváros - Doha: 18:50 - 06:00 óra  (másnap)
Doha - Budapest: 08:25 - 12:10 óra

Szállás: 

4 *-os szállodákban és borfarmokon.

Étkezés: 
A részvételi díj a félpanziós ellátást, plusz egy ebédet tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!