Bortúra az Andok lábainál: Chile-Argentina

12 napos Körutazás Dél-Amerikában

Ilyet sem lehet minden nap látni: bortúra Dél-Amerikában! Mert igen, jó borok nem csak nálunk, vagy Európában vannak, szép számmal találunk olyanokat a Föld túloldalán is. Utunk során felfedezzük Chilét, egy csipetnyi Argentínával és ha nem lenne elég, akkor ehhez még jön egy leheletnyi Uruguay is. Jöjjön velünk erre az útra, mely valóban egy kuriózum.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

4 éjszaka Santiago de Chilében, 5*-os szállodában reggelivel, 3 éjszaka Mendozában, 5 *-os, belvárosi szállodában, reggelivel,3 éjszaka Buenos Airesben, 4*-os belvárosi szállodában, reggelivel, 3 ebéd, 2 vacsora, program szerinti kóstolók és pincelátogatások, transzferek, kirándulások autóbusszal, belépők, kompjegy Uruguay-ba, magyar csoportkísérő és helyi idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel, Borravalók, útlemondási biztosítás, egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, Egyágyas felár

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
Kis létszámú csoport, maximum 15 fő!

Szállás

4-5*-os szállodákban két ágyas, fürdöszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Santiago de Chile
Utazás Budapestről 06:00-kor az Air France repülőjáratával, párizsi átszállással. Érkezés Santiago de Chilébe 20:35-kor, majd transfer a hotelbe, és a szállás elfoglalása Chile fővárosában (4 éj) Hotel: Santiago Mariott Hotel 5* .

2.nap: Santiago de Chile
Reggeli után a város felfedezésére indulunk részben busszal, részben gyalogosan. Ennek keretében a város főterét , a városházát, a Parlament épületét, az Elnöki Palotát, a San Francisco templomot, a piacot és a modern városrészeket nézzük meg, majd (az időjárás és a szabad idő függvényében) siklóval felmegyünk a San Cristobal hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk a 6 milliós fővárosra. A program után a helyiek körében eléggé népszerű, kivételes elhelyezkedésű étteremben ebédelünk a Bicentenario Park-ban, ahol kóstoljuk tradicionális, helyi ételeket kóstolunk  újragondolva, remek borok kíséretében. Késő délután szabad program, pihenés a szállodában.

3.nap: Santiago de Chile – Matetic pincészet – Isla Negra
Reggeli után egy egész napos túra keretében a Curavaci és Casablanca völgyeken átvágtatva először a híres Matetic családi borászatba látogatunk el, ahol a különös odafigyeléssel gondozott, Csendes-Óceánhoz közeli ültetvényeken korlátozott mennyiségű szőlőt termesztenek. Minden apró részletre nagy hangsúlyt fektetnek, így kivételes minőségű borokat állítnak elő. Egy privát túra keretében 4 fajta ultra premium bort kóstolunk meg sajtválogatással, szárított gyümölcsökkel és olajos magvakkal. Ezt követően a pincészet éttermében elfogyasztjuk 3 fogásos, ízletes ebédünket, kiváló borokkal kísérve.

A program végeztével az egyedülálló Isla Negra óceánparti helyhez érkezünk, amely többek között annak köszönheti világhírnevét, hogy itt található Pablo Neruda, a Nobel-díjas író különleges hangulatú óceánparti háza. Ezt követően visszautazunk a szállodába.

4.nap: Emiliana borászat – Valparaiso – Vina del Mar
Ezen a napon először a világ legnagyobb organikus szőlőtermesztőjét, az Emiliana borászatot keressük fel, mely 2018-ban elnyerte „a világ legcsodásabb bora” címet (Drinks International’s 2018 Brand Report szerint). A vezetett túra keretén belül a pincészet 5 féle, kivételes minőségű borait ízleljük meg, köztük egy emblematikus, többszörösen is elismert bort, a Coyam-ot. Programunkat Valparaiso városának megtekintésével folytatjuk, mely az UNESCO világörökség része.  A kikötővárost körülölelő és az óceán partjáról felfutó meredek lejtőkön szinte egymáshoz tapadnak az élénk színekre festett házak. A kesze-kusza lépcsők, sikátorok és meredek gyalogösvények között csak a helyi lakosok ismerik ki magukat. A városnézést követően a kikötőhöz közeli éttermek egyikében fogyasztjuk el 3 fogásos ebédünket borokkal kísérve, gyönyörű kilátással az Óceánra.  Továbbutazunk Vina del Mar-ba, Chile híres óceánparti üdülőhelyére. Rendezett utak, parkok teszik hangulatossá és látványossá a települést. Ezt követően indulunk vissza a szállodába.

5.nap: Santiago de Chile – Andok hegycsúcsai - Mendoza
Korai reggeli után autóbusszal utazás az Andok látványos tájain át, a hegylánc legmagasabb pontjánál, a  gyönyörű Aconcagua/kecsua nyelv szerint a kőszem (6920 m) érintésével Argentínába. Útközben rövid pihenő Chile legszebb síparadicsomának központjánál, Portillonál, majd a határátlépést követően érkezés Argentína leghíresebb borvidékének központjába, Mendozába. Rövid, panorámás városnézés után a szállás elfoglalása, majd este egy borkóstolóval egybekötött vacsorára indulunk  Argentína első, megújuló energiát használó borászatába, a Bodega Renacer-be, mely a toszkán építészet jegyeit hordozó épületével és gyönyörű kertjével Mendoza egyik legszebb borászataként képviseli magát. A pincészet 3 borait egyébként a világ TOP 100 borába  választották (Wine Spectator magazin). Szállás Mendozában (3 éj). Hotel: Hotel Park Hyatt 5*

6.nap: Lujan de Cuyo borvidék
Ezen a napon Argentína első és egyben legnagyobb bortermő vidékére indulunk, Lujan de Cuyo területre, ahol az itt termő szőlőfajták között az egyik legjellemzőbb a malbec, de más kiváló fajtákat is termelnek e mellett: pl. Cabernet Sauvignont, Chardonnayt és a Torrontést. Itt két rangos pincészetet látogatunk meg. Először a Bodega Achaval Ferrert, ahol limitált mennyiségű, magas minőségű vörösbort készítenek, közel 1000 méterrel a tengerszint felett. Ezt követően a Domenio del Plata pincészetben fogunk 4 fajta bort kóstolni a vezetett pincetúra keretében. Ezt a pincészetet egy hölgy alapította, Susana Balbo, akit a világ egyik legbefolyásosabb női borászaként ismertek el.  A látogatások után visszaindulunk a szállodába, este pedig lehetőség nyílik részt venni egy fakultatív programon (előre fizetendő) a patinás Casa del Enemigo Étteremben, melyet a híres argentin borász, Alejandro Vigil vezet. Itt egy 6 fogásos gasztronómiai vacsora mellett válogatott borokat kóstolunk meg.

7.nap: Uco völgye borvidék
Reggeli után a híres francia sztárborász, Michel Rolland és a bordeauxi borász barátai által megalapított  pincészeteiből  kettőt nézünk meg: a Diamandes és a Monteviejo borászatokat, ahol szintén vezetett túra keretein belül kóstolunk csúcsminőségű borokat.Érdekesség, hogy a Rolland által megálmodott „Clos de los Siete” bort, az általuk irányított 7 szőlőtermő területről származó termésből termelik. Este részt vehetünk egy fakultatív (előre  fizetendő), különleges, 3 fogásos vacsorán Mendoza legpatinásabb éttermében, a TV által is ismert chef, Francis Malmann által megálmodott „1884” nevű helyen. Az itt elkészült ételek az Andok jellegzetes ízeire helyezik a hangsúlyt, e mellé nagy figyelmet fordítva a mendozai borokra.

8.nap: Mendoza – Buenos Aires
Reggeli után, a délelőtti órákban átrepülünk Buenos Airesbe, a tangó fővárosába. Rio del Plata folyó partján fekvő, ~15 milliós fővárost a Dél Párizsának is nevezik, mely Dél-Amerika egyik „legeurópaibb” városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai bevándorlók leszármazottjai. Érkezésünk után megnézzük az elegáns éttermekkel, kávézókkal és antik boltokkal tarkított Recoleta negyedet, melynek fő látnivalója a világ leghíresebb temetőkertje, ahol a nagy nemzeti ikon, Eva Perón (Evita) sírját is felkereshetjük. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat a belvárosban (3 éj), majd kis pihenés után pazar büfévacsorára indulunk a város Puerto Madero negyedébe, mely a régi dokk felújított része, kávézókkal és irodaépületekkel. A vacsora alatt többek között megkóstoljuk a legjobb argentin BBQ specialitásokat is, italokkal. Szállás: Broadway Hotel and Suites 4*

9.nap: Buenos Aires
Délelőtt a belvárosi szállodánkból részben gyalogos, részben buszos városnézésre indulunk. Felkeressük a Július 9. sugárutat több mint száz méteres, 22 sávos szélessége miatt a világ egyik legszélesebb sugárútjának tartanak, központjában  a város alapításának 400. évfordulójára emelt 70 méter magas Obeliszkkel, majd a kongresszus épületét, mely a maga 12 000 négyzetméteres területével a világ egyik legnagyobb parlamentje. Megtekintjük a Plaza de Mayo-t, a koloniális kori városházát, a mai városházát, a katedrálist és a Casa Rosada Elnöki Palotát, a Parque San Martínt a Malvinas-szigeteki hősök emlékművel, és belülről a híres Teatro Colón színházat is. Városnézésünk a hangulatos La Boca és San Telmo negyedeket is érinti. Este fakultatív programlehetőség keretén belül egy vacsorával egybekötött fergeteges tango show-nak lehetünk részesei. (Előre fizetendő).

10.nap: Buenos Aires - Colonia del Sacramento (Uruguay) – Buenos Aires
Reggel a kikötőbe indulunk, ahonnan a La Plata torkolatán átkelve (kb 1 óra) Uruguay hangulatos koloniális városába, az UNESCO védelme alatt álló Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legrégebbi alapítású városa, amelynek erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. Szabadidőnk keretében jellegzetes uruguayi ízekkel és borokkal is imserkedhetünk. A program végeztével visszahajózás Buenos Airesbe, transzfer a szállodába.

11-12.nap: Buenos Aires – Párizs – Budapest
Délelőtt egy kis szabadidő, majd kicsekkolás a szállodából és transzfer a repülőtérre. 14:30-kor indulás az Air France járatával, párizsi átszállással Budapestre. Érkezés másnap délután 15:30-kor a magyar fővárosba.

MINIMÁLISAN INDULÓ LÉTSZÁM: 12 FŐ!

UNESCO Világörökségi helyszínek
         Chile – Valparaiso történelmi városközpontja
         Uruguay - Colonia del Sacramento városának történelmi óvárosa

Kapcsolódó cikkek

» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2021. február. 16
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2021. november. 06
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2021. október. 25
» Gyönyörű tájak... - Kovács Attila, 2021. október. 06
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2021. augusztus. 31
» Utah lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2021. augusztus. 26
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2021. augusztus. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

6 fogásos fakultatív vacsora borválogatással a Casa del Enemigo Étteremben
65 000 Ft (min 10 fő esetén)

 

3 fogásos exkluzív vacsora borokkal Francis Malmann éttermében, az „1884”-ben
63 000 Ft (min 10 fő esetén)

 

Fergeteges argentín tango show vacsorával
37 000 Ft (min 10 fő esetén)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

4 éjszaka Santiago de Chilében, 5*-os szállodában reggelivel, 3 éjszaka Mendozában, 5 *-os, belvárosi szállodában, reggelivel,3 éjszaka Buenos Airesben, 4*-os belvárosi szállodában, reggelivel, 3 ebéd, 2 vacsora, program szerinti kóstolók és pincelátogatások, transzferek, kirándulások autóbusszal, belépők, kompjegy Uruguay-ba, magyar csoportkísérő és helyi idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel, Borravalók, útlemondási biztosítás, egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, Egyágyas felár

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

 Borravalók (helyszínen fizetendő) 80 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Air France menetrend szerinti járatával, átszállással.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást, 3 ebédet, 2 vacsorát és program szerinti kóstolókat/pincelátogatásokat tartalmaz.

A területről: 
Chilének 757 ezer négyzetkilométer a területe, tehát több mint nyolcszor nagyobb Magyarországnál. Az ország észak-déli irányban 4300 kilométer hosszú (ez Európában egy Lisszabon Szentpétervár közötti távolságnak felel meg). Keskeny országnak számít, hiszen átlagosan mindössze 175 km széles.
Argentína a világ 8. legnagyobb országa, a maga 2.8 millió négyzetkilométerével, ugyanakkor a világ egyik leggyérebben lakott országa is, hiszen a Magyarországnál több mint 30-szor nagyobb Argentínának mindössze kb. 40 milliós lakossága van. A népesség túlnyomó hányada a nagyvárosokban él. Közel 3 millióan laknak Buenos Airesben, a vonzáskörzetében pedig legalább 13 millióan. Az országnak rendkívül hosszú és keskeny alakja van- akárcsak Chilének. Az ország főbb vidékei: Buenos Aires és a delta, az északi és központi Andok régió, az észak-keleti Chaco és az argentin Mesopotamia, a pampák, a tavak vidéke, Cuyo (Mendozával), Patagónia és a Tűzföld.
Időjárás: 
Santiagóban és tágabb környékén klimatikus nehézségektől nem kell tartani. Ugyanakkor az északi sivatagos és a déli jeges területeken, az Andokban, valamint a Chiléhez tartozó csendes-óceáni Húsvét-szigeten a hazaitól lényegesen eltérő időjárási viszonyokra kell felkészülni. A főváros mikroklímáját erősen befolyásolja a rendkívül magas légszennyezettség. Általánosan érvényes az ország egészére, hogy az igen erős UV sugárzás miatt sötét napszemüveg és magas fényvédő faktorú krémek, valamint kalap használata még viszonylag hűvös, borús idő esetén is nagyon ajánlott.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!