Borneo - Labuán Körutazás

13 napos, 10 éjszakás körutazás Délkelet-Ázsiában

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

- BBP biztosítás
- közlekedés külön busszal, hajóval
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

- Nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral
- Belépők, nemzeti park belépők és program szerinti étkezések (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
- Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek
- Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, repülőjegyekre és illetékekre)

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 16 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3 - 4*-os) szállodákban, kétágyas szobában.

Program: 

1. nap: Budapest
Elrepülés Budapestről átszállással Kuala Lumpurba, Malajziába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Kuala Lumpur  (Malajzia)
Érkezés menetrendtől függően. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Kuala Lumpur – Labuán sziget
Reggelit követően Kuala Lumpurban a híres Petronas Ikertornyok meglátogatása, ahol a 41. és 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város belátható. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk: séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club - kívülről). Elrepülés Labuán szigetére. Vacsora. Szállás Labuánon.

4. nap: Labuán – Brunei Szultánság (Brunei Szultanátus)
Reggeli után ismerkedés a szigettel. Labuán szigete, a filmekből ismert, Sandokan rejtekhelye volt, ma pedig off-shore cégeiről híres/hírhedt. Ismerkedés a sziget szárazföldi és tengeri élővilágával. Napközben ebéd, majd délután áthajózás a Brunei szultánságba. Szállás Bruneiben.

5. nap: Brunei Szultánság
Reggeli, majd délelőtt városnézés, mely során megtekintjük a Királyi Koronaékszereket és az Omar Ali Saiffuddien Mecsetet, mely Brunei leghíresebb látványosságának számít aranykupolájával és itáliai márvány borításával. Ezután a Brunei folyón helyi „vízitaxival” egy cölöpökre épült házhoz csónakázunk, ahol helyi süteményeket és teát szolgálnak fel. Ezt követően megnézzük a Jame Asr Hassanil Bolkiah Mecsetet, melyet Hassanil Bolkiah szultán uralkodásának 25. évfordulójára emeltek 1994-ben, végül pedig fotóstop a Szultáni Palotánál (Istana Nurul Iman). Vacsora, szállás Bruneiben.

6. nap: Brunei – Miri Niah Nemzeti Park (Malajzia – Borneo)
Reggeli, majd utazás a Niah Nemzeti Parkhoz, ahol egy rövid hajókázás során átkelünk a folyón, és sétát teszünk a pallózott úton a Niah barlang bejáratához. A barlang arról a fecskefajtáról híres, melyből a világ egyik legdrágább ételét, a fecskefészek-levest készítik. A barlangban még kb. 40.000 éves kőkori falfestményeket is láthatunk. Ezt követően megtekintjük Délkelet-Ázsia legnagyobb taoista templomát. Vacsora. Szállás Miriben.

7. nap: Miri – Kuching
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Kuchingba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kuchingban.

8. nap: Semenggoh Orangután Központ – Sarawak Skanzen – Kuching
Reggeli, majd ellátogatunk a Semenggoh Orangután Központba, ahol az árván maradt vagy fogságból kiszabadított fiatal orangutánokat szoktatják vissza a vadonba. Etetési időben megfigyelhetjük a főemlősök viselkedését és jellemvonásaikat. A parkban más állatokat is láthatunk, pl. gibbonokat és maláj medvéket. Délután folytatjuk utunkat a Sarawak Skanzenbe, mely elnyerte az „ezt látni kell” jelzőt. A skanzenben épült 7 házban megismerhetjük Borneó szigetének többnemzetiségű kultúráját, történelmét, hagyományait és építészetét. Végül megnézünk egy különleges kulturális műsort. Vacsora. Szállás Kuchingban.

9. nap: Kuching
Reggelit követően városnézés Kuchingban, mely során megismerjük a maláj Sarawak állam fővárosát. Meglátogatjuk a kínai negyedet, a városról elnevezett Macska emlékművet (malájul a macskát „kuching”-nak hívják), a színes Tua Pek Kong szentélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd megnézzük a világhírű Sarawak Múzeumot. A folyó túloldalán ellátogatunk a különleges Macska Múzeumba, majd megtekintjük a varázslatos Állami Mecsetet és az Astanat, az egykori kormányzói rezidenciát. Ezután teszünk egy sétát az óvárosban, a piacon a fűszer- és textilárusok között. Elhaladunk a nemzeti örökség épületei mellett: látjuk a Pavilont, a Négyzetes tornyot, a postát, és a Charles Brooke Emlékművet. Vacsora. Szállás Kuchingban.

10. nap: Kuching – Szingapúr (Szingapúr városállam)
Reggeli, majd elrepülés Szingapúrba. Érkezést követően városnézés, mely során láthatjuk többek között a Merlion Parkot és a Merliont, mely nemzeti jelképük a helyieknek. Vacsora. Szállás Szingapúrban.

11. nap: Szingapúr – Melaka (Malajzia)
Reggeli, majd informális városnézést követően indulás Melakába. Malajzia legrégibb városába, mely fekvésének köszön­hetően a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik leg­fon­to­sabb keres­ke­delmi köz­pontja. Már az euró­paiak megje­le­nése előtt a kína­iak, majd az arabok gyarma­to­sí­tot­ták, az 1500-as évektől pedig előbb a por­tugál, aztán a holland, végül az angol gyarmat­bi­ro­dalom fontos városa volt. Mindegyik gyarma­to­sító rajta hagyta a nyomát a tele­pü­lésen, így szám­ta­lan szép épüle­ttel, tör­té­nel­mi emlékkel rendel­kező város, mely az UNESCO vi­lág­örök­ség része. Megtekintjük többek között a Szent Pál templomot (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), a Stadhuys épületet (az egykori holland kormányzósági épület) és a Christ Church-t (holland stílusban épült templom, ahol az Utolsó vacsora mása is megtalálható). Vacsora. Szállás Melakában.

12. nap: Melaka – Kuala Lumpur
Reggeli után folytatjuk városnézésünket. Megnézzük a Cheng Hoon Teng templomot (a legrégebbi kínai templom Melakában), a Jonker Street-et (antik bazár), elhaladunk a régi szultáni palota mellett, a Melaka folyón és a Jonker Street-en. Visszautazás Kuala Lumpurba. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

13. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Melaka történelmi városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- BBP biztosítás
- közlekedés külön busszal, hajóval
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

- Nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral
- Belépők, nemzeti park belépők és program szerinti étkezések (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
- Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek
- Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, repülőjegyekre és illetékekre)

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral, útlemondási biztosítás, baleset-betegség és poggyász biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 35 USD/fő (változó), helyszíni belépők, nemzeti park belépők és étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak), borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 35 USD/fő (változó), helyszíni belépők, nemzeti park belépők és étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Nemzetközi repülőjárattal Budapestről átszállással Kuala Lumpurba, Malajziába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3 - 4*-os) szállodákban, kétágyas szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Malajzia már fekvését tekintve is különös ország: egyik része a Thai-Maláj-félszigeten, másik része Borneó szigetének kb. 1/3-át teszi ki és ebbe a részbe ékelődik be a pici Brunei is. Az emberek szédítően sokfélék: malájok, kínaiak, hinduk, valamint a borneói őslakos sabah és sarawak törzsből valók. A félsziget a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza magán, itt található a minden tekintetben modern főváros, Kuala Lumpur. Míg maláj Borneón találjuk talán az ország legérdekesebb látnivalóit: dzsungelt, gránitcsúcsokat, és a borneói orangutánokat, melyek csak Borneó szigetén honosak. A történelmi hatások elkerülhetetlenül rányomták bélyegüket Georgetown (Penang) és Melaka építészetére. Malajziában egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20 és 30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os.
Időjárás: 
Egyenlítői éghajlaton fekszik, ahol az évi 2400 mm csapadék az átlagos. A statisztikák szerint mindössze két fok átlagos eltérést tapasztalhatunk a januári és a júliusi középhőmérséklet között. Az esős évszak novembertől januárig tart, amikor az európai embereknek sokszor meg kell küzdeniük a magas páratartalommal
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A baleset-betegség és poggyász biztosítást meg lehet kötni irodánknál.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!