Bordeaux és a világ leghíresebb borai

Az út kiemelkedő értékei: Egy régi kastély falai között gasztronómiai fogások teszik felejthetetlenné az estét. Franciaország világhírű borvidékeinek megismerése: Margaux, Sait Émilion, Sauternes, Cognac. Látogatás a konyak hazájában, a Rémy Martin birtokon. Arcachonban a homokdűnék tetejéről csodálhatjuk az Atlanti-óceánt (Dune de Pyla).

Alapár tartalmazza

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivel, látogatás a Chateau Pressac pincészetben 3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Guiraud  pincészetben (Sauternes) 2 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben  3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Haut Médoc) 3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux) Gourmet vacsorával, és 3 féle borral. Helyi autóbusz közlekedés a program szerint, magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Wizzair repülőjegy Bp-Bordeaux-Bp útvonalon illetékkel, kézitáskával, fíx ülőhellyel. Útlemondási biztosítás 1,5 %. Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő). Egyéb költségek: Elsőbbségi beszállás+egy kézipoggyász: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), BBP biztosítás. Belépők, Sétahajózás gasztronómiai vacsorával (4. nap). Kirándulás Saintes-Cognac, Cognac kóstolással (4. nap).

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivel

Program: 

1. nap Budapest – Bordeaux
Elutazás Budapestről a Wizzair közvetlen járatával 06:15 h-kor. Érkezés Bordeauxba 08:55 h-kor, majd a világ egyik legdrágább édes bor vidékére, Sauternes-ba utazunk. A Chateau Giraud pincészetbe látogatunk, ahol megkezdjük ismerkedésünket a Bordeaux-i borokkal. A Giraud pincészet egész történelme során saját útját járva teremtette meg egyedülálló szőlőfajtáit, mellyel elnyerték a Premier Grand Cru Classé minősítést. A látogatást követően a birtok 3 kiváló édes borát kóstoljuk meg.
Ezt követően visszautazunk Bordeauxba, szállás elfoglalása.

Délután gyalogos városnézésre indulunk Franciaország „borfővárosában”.
A Garonne folyó partján fekvő Bordeaux régi városrésze és a kikötő (Porte de la Lune) az Unesco világörökségének része.  A hangulatos város közel ötezer gótikus és barokk épülettel büszkélkedhet, melyek többsége a 17. századba repít minket vissza. Főbb látnivalók: Szent András katedrális (Cathédrale Saint-André); a Palais Rohan (érsekségi palota és városháza egy helyen); a beépítetlenül hagyott központi tér, a Place des Quinconces a Monument aux Girondins-nal (emlékmű a girondista köztársasági terrorról); a Börzepalota (Place de Bourse), melyet még XV. Lajos építetett; a Grand Théatre és a környező árkádos házak, Le Miroir d’Eau (Víztükör attrakció). A régi házak között közlekedő ultamodern, vezeték nélküli villamos színesíti a városképet.

A belvárosban található az 1,2 km hosszú bevásárló utca (Rue Sainte Catherine) márkás üzletekkel, sörözőkkel, kávézókkal. Itt található a híres Lafayette áruház is, melynek belső része egy királyi palotához hasonlít.

A városnézés után szabadidő, melynek keretében, fakultatív programként a Bor és Kereskedelmi Múzeumba látogathatunk. A XV. Lajos korabeli épületben a bortermelés és kereskedés 3 évszázados történetével ismerkedhetünk meg. A vezetett múzeumlátogatást egy borkóstolás zárja 2 féle borral.
És aki még többet szeretne megtudni a borokról a La Cité du Vin ultramodern épületében, egy interaktív kiállítás keretében, audio guide-ok segítségével ismerkedhet tovább egyénileg a borkészítés tudományával.

Szállás Bordeaux belvárosában (4 éj), a vacsora fakultatív.

2.nap Saint Émilion – Sauternes – Bordeaux (80 km)
Reggeli uán Saint Émilionba utazunk. Séta aközépkori műemlékvárosban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát.
Ebéd a hangulatos városka egyik éttermében.

Ezt követően a közeli Chateau Pressacban ismerkedünk tovább a borok világával. A középkori kastély birtokára az 1700-as évek elején telepítették az első szőlőültetvényeket. A borok minőségének folyamatos javítása során, 2012-ben elérték a Grand Cru Classé minősítést. Boraikat báj és elegancia jellemzi . A vezetett látogatást 3 féle bor kóstolása zárja.

A nap végét egy világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története 1665-ig nyúlik vissza, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját.
A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk meg a legjobbakból: 1 fehér és 1 vörös Premier Grand Cru Classé bort, majd egy „fiatal” vörösbort.

A pincelátogatások után a kora esti órákban érkezünk vissza Bordeauxba. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3.nap: Arcachon - Pauillac - Margaux  - Bordeaux (210 km)
Reggeli utánaz Atlanti-óceán partján található Arcachonba utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta kora délutánig, majd Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild).

Először a Chateau Pichon Baron birtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux környéki történelmi szőlőültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű. A borkóstolás alatt a 2000-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt.

Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található, 1885-ben alapított, talán leghíresebb Grand Cru Classé minősítésű, Chateau Kirwan pincészetbe. A bájos családi birtokon 8 generáció óta foglalkoznak a Bordeaux-i borok termelésével.  A pincelátogatás után egy 4 fogásos gasztronómiai vacsorán veszünk részt. Az előétel mellé egy 2015-ös Signatures Blanc-t kóstolunk. A főételhez egy 1999-as Chateau Kirwant, míg a sajttálhoz és a desszerthez egy 1979-es Chateau Kirwant kóstolunk meg.

Késő este érkezünk vissza a szállodába (a részvételi díj tartalmazza a borokkal kísért gasztronómia vacsora árát is).

4.nap Bordeaux – szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás: Saintes – Cognac (270 km)
Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik szeretik az igazi konyakot. Cognac városába utazunk, itt található a világhírű Rémy Martin birtok. A program keretében látogatást teszünk a Rémy Martin központban. Először megtekintjük a birtokot, a történelmi házat, majd egy több száz éves pincét. Ezután a konyak készítés rejtelmeibe engednek betekintést. A program után gasztronómiai falatkák kiséretében 2 különleges Rémy Martin konyakot kóstolunk meg, ami igazi élményt jelent a híres nedű kedvelőinek.

Kirándulásunk következő állomása a Charente megyében található Saintes városa. Rövid séta az óvárosban. A városnézés keretében megtekintjük a Római Amphiteátrumot, a Saint Pallais templomot, a Saint Eutrope Bazilikát, és végül Germanicus diadalívet.

Délután indulunk vissza a Bordeauxba.

Este fakultatív programként gasztronómiai vacsorával egybekötött sétahajózást ajánlunk a Garonne folyón úszó étterem hajón. A finom vacsora közben megcsodálhatjuk a kivilágított várost.

5. nap Bordeaux - Budapest
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Bordeauxból 09:25 h-kor, érkezés Budapestre 11:55 h-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2019. október. 21
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2019. július. 18
» Tour de France - Czinke István, 2019. június. 24
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2019. január. 19
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2018. augusztus. 04
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

Fakultatív programok

1.nap:Bormúzeum-Bordeaux borkóstolással: 8000 Ft (min 10 fő esetén)

4. nap: Saintes– Cognac a program szerinti kóstolással: 32.000 Ft/fő (min. 10 fő esetén)

4. nap: Sétahajózás a Garron folyón, gasztronómiai vacsorával: 26.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivel, látogatás a Chateau Pressac pincészetben 3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Guiraud  pincészetben (Sauternes) 2 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben  3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Haut Médoc) 3 fajta borkóstolóval, látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux) Gourmet vacsorával, és 3 féle borral. Helyi autóbusz közlekedés a program szerint, magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Wizzair repülőjegy Bp-Bordeaux-Bp útvonalon illetékkel, kézitáskával, fíx ülőhellyel. Útlemondási biztosítás 1,5 %. Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő). Egyéb költségek: Elsőbbségi beszállás+egy kézipoggyász: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), BBP biztosítás. Belépők, Sétahajózás gasztronómiai vacsorával (4. nap). Kirándulás Saintes-Cognac, Cognac kóstolással (4. nap).

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, BBP biztosítás, Útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend (változhat)

Budapest - Bordeaux: 06:15 -08:55 
Bordeaux - Budapest: 09:25 - 11:55

Utazás Wizz Air járattal

Szállás: 

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivel

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!