Bor, mámor, Bénye: vasárnapi bringatúra

A Bor, mámor, Bénye fesztivál programja

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A valódi kikapcsolódást jelentő, színvonalas Bor, Mámor, Bénye fesztivál programjának szerves részeként kellemes kerékpártúrát szervezünk az Erdőbényét övező dombokon és erdőkben. A fesztivál programját a kiváló koncertek mellett fotós élménybeszámolónk is színesíti szombat este 20:00 órától a Romkocsmában. Fesztivál az erdőbényei kertekben Tokaji borok, zempléni ízek
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Kerékpártúránk erdei utakon és kis forgalmú közutakon halad. Több enyhe és néhány erősebb emelkedőre kell számítani a túra során, de többször megállunk majd pihenni, nézelődni.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-40 fő
Program: 

ÚJ! Dűlőtúra! Augusztus 18.-én délelőtt 9:30 kor találkozunk a Karádi és Berger borászat Romkocsmája előtt, majd kerékpárjainkkal(aki nem hozott, az se keseredjen el, lehet bérelni is a helyszínen) Innen 10:00 kor indulunk a Narancsi dűlőbe, Erdőbényéről Tolcsva felé kerekezünk. Az út vége már szőlőföldek között vezet, majd elérjük a napsütötte dűlőt a hegyoldalban. Itt egy difa árnyékában Berger Zsolt tart beszámolót és kóstolót: nem csak megszemlélhetjük a tőkéket, nektárjukat is megkóstolhatjuk. Innen visszagurulunk Erdőbényére, ahol a Romkocsmában 20:00 órától  portugál élménybeszámolót és vetítést hallhatunk.

Táv: 12 km

Augusztus 19.-én délelőtt 9:30 kor gyülekezünk a Magita Hotel( Mátyás király u. 49.) előtti parkolóban, majd 10:00 kor indulunk a kerékpártúrára(aki nem hozott, az se keseredjen el, lehet bérelni is a helyszínen). Áttekerünk Erdőbényén, majd egy kisebb domb tetején után egy csodálatos fás legelőn állunk meg pihenni,  majd az Aranyosi-völgy festői vidékére gurulunk egy kicsiny patak mellett. Az erdőben kiépített és aszfaltozott úton tekerünk, és árnyas fák között folytatjuk utunkat. Egy kilométeres emelkedő után elérjük Sima apró falucskáját, felfrissülünk a kútnál, majd tovább gurulnk a zsákfalu Baskó településére. Itt megpihenünk, iszunk egy frissítőt, majd visszagurulunk Erdőbényére, egy megállóval: a falu szélén friss és füstölt juh és kecskesajtot kóstolunk, és akár vásárolhatunk is. A hegyekben kanyargó túránk végül visszatér Erdőbényére.

Táv: 28 kilométer

Szintemelkedés: 320 méter

Számításaink szerint a túra megállókkal és pihenőkkel együtt 4 óra hosszú lesz, tehát egy késői ebédre visszaérünk Erdőbényére.

 

A túrán a sisak viselése kötelező. A táv nem nehéz, de váltóval rendelkező, túra vagy hegyi kerékpár szükséges a teljesítéséhez. A kerékpárod műszaki állapotát ellenőrizd a túra előtt, mert az út folyamán csak kisebb javításokat tudunk megoldani(defekt, stb.)

"Fesztivál az erdőbényei kertekben
Tokaji borok, zempléni ízek
"

A Bor, mámor, Bénye fesztivál többi programja...

Ott lesznek:

Hegyalja legjobb éttermei

Négyen az országos TOP 100-ból: Sárga Borház Fogadó, Ős Kaján Restaurant, Oroszlános Borvendéglő, Anyukám mondta
Továbbá: Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó,
Gasztrobloggerek: Grillbolygó, Ízbolygó

 

 

Facebook: Bor, mámor, Bénye...

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Helyszíni költségek leírása: 

nincsenek helyszíni költségek

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!