Bledi-tó és Ljubljana

3 napos körutazás Szlovéniába

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júlia-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdőkkel körülvéve. Gleccserek formálták, morénák veszik körül. Glaciális és tektonikus eredetű. Népszerű idegenforgalmi célpont.

Alapár tartalmazza

Nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal, 2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában

Alapár nem tartalmazza

Ellátást (a program csak félpanziós ellátással foglalható), belépők és járulékos költségek, a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában

Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Ljubljana – Bled (Szlovénia)
Indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel.  Érkezés Közép - Európa egyik legfiatalabb fővárosába, Ljubljanába. Ismerkedünk a gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel, modern csodákkal. Egyik ilyen modern csoda a Fellegvárba felvivő üvegkocka sikló, mellyel felérkezünk a várhoz. A várban különböző tárlatok, virtuális kiállítások, gyógynövény galéria, kovácsműhely, borospince található. A második nevezetesség a Sárkányos-híd, mely az óvárosba vezet. Itt megtekintjük a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat és a barokk palotákat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a mélykék vizű, képeslap szépségű Bledi-tóhoz.Ezt a türkizkék tavat gleccser vájta, termálforrás táplálja. Séta a tó körül. Fakultatív program keretében pletnával áthajózhatunk a tó közepén álló Mária Mennybemenetele templomhoz. Szintén a szigeten van a legendás „kívánságot teljesítő harang”. Este szállás elfoglalása Bled környékén (2 éj), vacsora.

2. nap: Bohinji-tó – Savica-vízesés
Reggeli után elindulunk a Júliai-Alpok szívébe a csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között fekvő Bohinji-tóhoz. „Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek – Isten szláv nevéből (Boh) – Bohinjnak neveztek el.” Séta a tó körül. Itt láthatjuk a híres „Aranyszarv kecskebakot” és a Keresztelő Szent János templomot. A bátrabbakkal tovább indulunk a tó másik végén fekvő Ukancba. Innen közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka-folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogel-csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Este szállás elfoglalása, vacsora.

3. nap: Vintgár-szurdok – Trojane – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után egy mesés természeti környezetbe, aVintgar-szurdokhoz kirándulunk. Az igazán látványos, könnyen bejárható szurdok 1600 m hosszú és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog. A szurdok Szlovénia legnépszerűbb természeti jellegzetessége és Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Itt fából épített járdák és hidak segítenek a közlekedésben. Hazaindulás, útközben rövid pihenő Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a hely specialitását, a híres és ízes óriásfánkot. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Csodás szlovén kisváros - Radovljica - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Bringázás a föld alatt: bányatúra Szlovéniában - Kovács Attila, 2019. május. 23
» A csodálatos Bled - Kovács Attila, 2019. március. 07
» Bringával a föld alatt - Kalandok a Karavankákban - Czinke István, 2017. november. 18
» Kisfilm a csodálatos Bledről - Kovács Attila, 2017. november. 04
» Szlovénia gyönyörű tájai - benkovivien, 2015. november. 06
» Videó a Triglavról - Kovács Attila, 2015. október. 08
» A meseszép Szlovénia - a Bohinji-tó - Kovács Attila, 2015. március. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal, 2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában

Alapár nem tartalmazza: 

Ellátást (a program csak félpanziós ellátással foglalható), belépők és járulékos költségek, a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 100 euró/fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői.

Szállás: 

2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában

A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!