Belgrád és királyai

3 Napos Buszos Körutazás Szerbiában

kisvárosba látogatunk, mely olyan mintha megállt volna egy pillanatra az időben. Zombor megőrizte a múlt varázsát, és a különböző korszakok jellegzetességeit, melyek visszaköszönnek a város utcáin, ahol régen a határőrök és a katonaság helye volt. Romantikus hangulatú, békés kisváros, egy „miniatűr Firenze”, mely lenyűgöző építészettel, 120 kilométer hosszú fasorokkal és rusztikus hangulattal lepi meg a látogatókat. A Czobor család rakta le valaha a XIV. században a város alapjait, fénykorát a XIX. században élte a település, amikor Bács-Bodrog vármegye központja lett. A vármegye háza, a városháza, eklektikus és szecessziós paloták nagy múltról, érdekes emberekről mesélnek, régi monarchiás hangulatot árasztanak.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Hossz: 
3 nap

Szállás

3*-os szállodákban.

Program: 

1. nap: Budapest-Zombor-Pétervárad-Belgrád
A kora reggeli órákban Budapesten, a Déli Pályaudvarnál találkozunk, és innen indulunk el izgalmas kirándulásunkra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, a szerbiai Zombor városába, mely a trianoni békeszerződésig Bács-Bodrog vármegye Zombori járásának központja volt. A hármas-határ (magyar-szerb-horvát) közelében fekvő mesebeli kisvárosba látogatunk, mely olyan mintha megállt volna egy pillanatra az időben. Zombor megőrizte a múlt varázsát, és a különböző korszakok jellegzetességeit, melyek visszaköszönnek a város utcáin, ahol régen a határőrök és a katonaság helye volt. Romantikus hangulatú, békés kisváros, egy „miniatűr Firenze”, mely lenyűgöző építészettel, 120 kilométer hosszú fasorokkal és rusztikus hangulattal lepi meg a látogatókat. A Czobor család rakta le valaha a XIV. században a város alapjait, fénykorát a XIX. században élte a település, amikor Bács-Bodrog vármegye központja lett.  A vármegye háza, a városháza, eklektikus és szecessziós paloták nagy múltról, érdekes emberekről mesélnek, régi monarchiás hangulatot árasztanak. Városnézésünk alkalmával azt is megtudjuk, miért szól a városban a harang éppen minden este 6-kor, mi az a „szállás”, mi a híres „somborski sir” és milyen szálak fűzik a lagúnák városához, Velencéhez? Következő programunk Pétervárad erődjének megtekintése lesz. Az erődrendszer ma is kitűnő állapotban van és a helyi vezető kalauzolásával eljuthatunk a legsötétebb és legrejtettebb belső földalatti zugaiba is. A várlátogatáskor nem csak a több évszázados nagyság romjait csodálhatjuk, hanem híres vajdasági művészeknek (festők, grafikusok, fotósok) műteremsorát is láthatjuk, majd sétálhatunk a rendezett várudvaron, és akár egy kávét is elfogyaszthatunk a teraszon. Továbbutazás a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba. Este a szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap : Szendrő-Koporin kolostor-Topola-Oplenac, a Karađorđevićek otthona
Reggeli után Szerbia egykori fővárosába, Szendrőre utazunk. A Duna menti várak egyik legépebb tagjával ismerkedünk meg, ráadásul sík területen épült, mint ilyen, Európa legnagyobbja. A várat Brankovics György, szerb fejedelem építtette a szegény szerb falvak népével. 1460-ban itt a közelben esett török fogságba és hurcolták el Szilágyi Mihályt Konstantinápolyba. A vár ostroma közben itt hunyt el Kinizsi Pál, 1494-ben. Közös séta a várban, majd folytatjuk utunkat Manastir Koporin felé. A kolostort 1402-ben alapította a szerbek legendás uralkodója, Stefan Lazarevic despota, akinek ereklyéjét is itt őrzik. Koporin egy csoda-zarándokhely, a gyermekáldásért imádkozó nők legfontosabb kolostora az ortodox világban. Mellette gyógyforrás fakad, és pár éve elkészült az Ambelos nevű borospince és borkóstoló a zarándokok, turisták számára. A hazai autohton szőlőfajták borai közül leghíresebb a Prokupac. Délután a szerb királyi család, a Karađorđević dinasztia városába, Topolára utazunk. Elsőként a dinasztiaalapító Petar Karađorđe palotáját tekintjük meg tárlatvezetéssel, majd fogadalmi kápolnáját.  Az Oplenac-i Szent György-templom, más néven Oplenac, a szerbiai és jugoszláv Karađorđević királyi ház mauzóleuma, amely a szerbiai Topola városában, az Oplenac-hegy tetején található. A hatalmas templomban nyugvó családtagok lélegzetelállító ragyogásban alusszák örök álmukat, hiszen a templombelső minden darabkája szenteket ábrázoló, aranyos mozaikoktól csillog. Ismerkedés a városka nevezetességeivel, majd visszautazás a belgrádi szállodába, vacsora.

3. nap: Belgrád-Budapest
Reggeli a szállodában, majd autóbuszos és gyalogos városnézés Nándorfehérvár helyszínén, ahol Hunyadi János és Szilágyi Mihály megvédték a keresztény világot a törökök áradatától. Történelme során a város, a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa, római alapjaival, ill. neolitikus régészeti emlékeivel. Városnézés a különleges hangulatú fővárosban, mely lüktet, pezseg, elvarázsol. Lépten-nyomon a Karađorđević és az Obrenović királyok emlékei köszönnek vissza - akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt, és itt még egy kis szabadidőre is lehetőségünk lesz mielőtt megkezdenénk hazautazásunkat. Esti érkezés Budapestre.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés - Hudanik Zsolt, 2012. május. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!