Brüsszel kultúrális kincsei

4 napos utazás Belgiumba

Hangulatos, műemlékekben gazdag flamand városok, és az utánozhatatlan belga csokoládé. Ezt látni, és kóstolni kell...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

1 éjszaka Bruggeben 3*** szállodában reggelivel, 2 éjszaka Brüsszelben 3***szállodában reggelivel, Repülőjegy Budapest – Brüsszel – Budapest útvonalra, Autóbusz közlekedést a program szerint, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
min 15 fő

Szállás

1 éjszaka Bruggeben 3*** szállodában reggelivel
2 éjszaka Brüsszelben 3***szállodában reggelivel

Program: 

1 nap:  Budapest – Brüsszel – Brugge
Elutazás a Brussels Airlines menetrend szerinti járatával 06:30 kor. Érkezés 08:40 kor majd érkezés után autóbusszal utazunk tovább Brugge-be. A délelőtti érkezés után, városnézés Európa egyik legszebb történelmi óvárosában, mely annak köszönhető, hogy az óváros a középkor óta alig változott.
Brugge történelmi óvárosa 2000 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A várost sokszor „észak Velencéjének” is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok maradványai ezen csatornák mentén találhatóak. A városnézésünket a csodálatos Burg téren kezdjük. Megnézzük a Miasszonyunk templomot, melynek kőtornyait Európa legmagasabbjai között tartják számon. Megtekintjük a 47 harangból állóharangtornyot. A templomot főleg gótikus és barokk szobrok díszítik, főlátványossága Michelangelo „Madonna és a kisded Jézus” című alkotása. Ezután a Basilique du Saint-Sang-ot - Brugge ősi katolikus templomát (Szent vér templom)keressük fel. A neogót bazilika múzeumában őrzik az állítólagosan Krisztus vérét tartalmazó üvegcsét. Városnézésünket a központnak számító Markt piacterén zárjuk, amit eredeti középkori házak szegélyeznek. Itt található a 90 m magas, 15. századi Belfort torony is. Ezt követően szabad program, melynek keretében fakultatív programként megtekinthető a híres csokoládé múzeum, ahol megismerhetjük a csokoládé felfedezésének történetét, fogyasztási szokásait egészen a XXI.sz-ig, valamint Brugge leghíresebb családi sörfőzdéje,  az 1856-ban alapított De Halve Maan, ahol  a legfinomabb söröket lehet megkóstolni.  Késő délután a szállás elfoglalása, majd szabad program. Szállás Bruggeben.

2. nap: Brugge – Gent – Brüsszel
Reggeli után elhagyjuk ezt a csodálatos várost, és Gent-be utazunk, amely a középkorban Észak-Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb városa volt. A városnézést a híres Graslei rakpart megtekintésével kezdjük, mely a legszebb látványt nyújtja Gent óvárosában. A rakpartot gyönyörű középkori házak szegélyezik mindkét oldalról. A séta után Gent legszebb katedrálisát a St. Bavo-t fedezzük fel, itt látható a van Eyck testvérek híres, többszárnyú oltárképe.Ezt követően a város másik két jelentős középkori templomában is látogatást teszünk: St. Jacob és a St. Nicolas. Városnézésünket, egy hosszabb szabadidő követi az óvárosban. A késő délutáni órákban utazunk tovább Brüsszelbe. Érkezés után szabad program. Szállás Brüsszel belvárosában. (2 éjszaka)

3. nap: Brüsszel
Reggeli után félnapos gyalogos városnézés Brüsszelben. Sétánkat a híres Grand Place (Grote Mark) tér megtekintésével kezdjük, amely 1998-óta szerepel az Unesco világörökségi listáján. A tér látványa a városházával, a 97 m magas gótikus tornyával,és a céh házakkal lenyűgöző. A városháza mellett egymás mellett sorakoznak a szebbnél szebb céh házak (zsírkereskedők, bútorasztalosok, hajósok,ruhakereskedők ...), de talán a legszebb a tér nyugati oldalán található kenyérsütők háza. Említést érdemel még a keleti oldalon látható Brabanti hercegek palotája  A tértől csak pár percsétára található Brüsszel  jelképe a Mannekin Pis (pisilő kisfiú szobra), amely minden fotós kedvelt témája. Városnézésünk következő helyszíne a Szent Mihály és Szent Gudula székesegyház, amelyet a 13.században építettek román stílusban. Innen a Szt. Hubertus Királyi galéria felé vezet utunk, mely a sétáló utcák szerelmeseinek kedvenc helyszíne. A 200 méter hosszú,üvegtetős bevásárló árkádot 1847-ben nyitották meg Európában elsőként, a városi polgárság felső rétegét szolgálva.  Ez volt az első üvegezett "bevásárlóközpont" Európában, elegáns olasz,  neo-reneszánsz architektúrával. A városnézést követően szabad program következik. Este kellemes programot ígér, egy finom vacsora a Királyi galériát övező közel száz étterem egyikében,  megkóstolva a  helyi specialitásokat: Kriek (meggysör),  Moules á l'Anversoise (fehérborban főtt fekete kagyló), vagy a Carbonnade á la flamande (tokány), vagy a Vol-au-vent (tejszínes gombás csirke) ... Természetesen desszertként ne hagyja ki a Mousseau chocolat kesernyés, könnyű csokikrémét vagy a finomabbnál finomabb csokoládék valamelyikét sem!

4. nap: Brüsszel  - Budapest
Reggeli után, délelőtt szabad program. Fakultatív programként metróval utazunk az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás tiszteletére emelt híres emlékhez,az Atomium hoz, mely egy hatalmas fém molekula modellt jelenít meg. A 2 órás programon alatt a molekulák belsejében sétálhatunk, ahol  kiállítás keretében tekinthető meg az Atomium építése. A legmagasabban fekvő molekulából pedig csodálatos panoráma nyílik a városra. Ezután metróval visszautazunk  a városba. Ezt követően szabadprogram a repülőtéri transzfer indulásáig (18:00h).
Hazautazás a Budapestre a Brussels Airlines menetrend szerinti járatával 20:50-kor.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Brüsszel, Belgium - Kovács Attila, 2012. október. 29
» Bruges (Brugge), egy borongós délután - Kovács Attila, 2012. október. 18
» Gent, Belgium - Észak Firenzéje - Kovács Attila, 2012. október. 15
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2022. augusztus. 15
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2022. augusztus. 14
» Az elsüllyedő Kékestető - Kovács Attila, 2022. augusztus. 13
» Képek a tópartról... - Kovács Attila, 2022. augusztus. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

1 éjszaka Bruggeben 3*** szállodában reggelivel, 2 éjszaka Brüsszelben 3***szállodában reggelivel, Repülőjegy Budapest – Brüsszel – Budapest útvonalra, Autóbusz közlekedést a program szerint, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket, üdülőhelyi díjat, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (templomok,múzeumok, Atomium): kb 30 EUR/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 150,- EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben autóbusszal a reptértől a reptérig a kirándulásokkal együtt.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!