8 napos körutazás a Benelux államokban

Benelux nagykörutazás (Brüsszel, Antwerpen, Hága, Amszterdam)

8 napos körutazás a Benelux államokban

Nagy Benelux körutazás három országon keresztül. Fapapucsok, szélmalmok, csatornák, virágok és csodaszép városok. Ezt mind látni kell!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 7 éj szállást, reggeli ellátást, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Hegyeshalom–Passau–Mannheim (970 km)
Elutazás a hajnali órákban Szegedről Budapest–Hegyeshalom–Bécs–Linz–Passau–Nürnberg útvonalon, rövid pihenőkkel és napközbeni fakultatív ebédelési lehetőséggel a németországi Mannheim környékére, ahol szállásunk lesz.

2. nap: Leuven és Brüsszel (430 km)
Reggeli után tovább utazás Hessen és Észak-Rajna-Vesztfália területén keresztül Belgiumba. Először Vallónia kulturális centrumával, Leuvennel ismerkedünk: a brabanti gótika jegyében emelt XV. századi díszes városháza, nagy piactér, Szent Péter templom, a híres Katolikus Egyetem, a könyvtár és a Collegium Hungaricum épülete. Elsétálunk az ország legősibb és legnagyobb kiterjedésű (több mint 100 házból álló) beginázsába is (UNESCO Világörökség). Innen a fővárosba, Brüsszelbe utazunk. Az 1958. évi világkiállítás helyszínén a város egyik szimbólumát, az Atomiumot nézzük meg. Gyalogos városnézésünk során ismerkedünk az emberiség közös örökségét képező nevezetességekkel: a Grand Place, a gótikus városháza, a hangulatos óváros, a híres Manneken Pis szobor, Szent Mihály székesegyház. Szállásunk 2 éjszakán át Brüsszelben vagy környékén lesz.

3. nap: Brüsszel és Waterloo (50 km) 
A nap nagy részét Brüsszelben töltjük. Reggeli után a XIX. század városa következik: Igazságügyi Palota, zsinagóga, királyi palota, Brüsszel Park, parlament, majd ellátogatunk az Európai Unió épületeit magába foglaló szupermodern városnegyedbe is. Bejárjuk a brüsszeli Mini Európa varázslatos makett parkját is. Szabadidőben belga csoki, sör és waffel kóstolási, valamint ajándék vásárlási lehetőség. Délután a fővároshoz közeli Waterloo városkába utazunk és tisztelgünk az 1815-ös híres csata emlékművénél (Oroszlán-domb, panoráma körkép, Napóleon-szobor). Estére visszatérünk brüsszeli szálláshelyünkre.

4. nap: Gent-Brugge-Antwerpen (200 km) 
Ezen a napon Gentbe és Brugge-be, Flandria e gyönyörű városaiba látogatunk. Gentben a történelmi belvárossal ismerkedünk, melynek belvárosát az UNESCO védi, világörökségi helyszín. A város tornyai messze meghatározzák a látképet, elegáns külsőt kölcsönözve ennek a messze földön híres egykori uralkodói székhelynek. Utunkat a meseszép Brugge felé folytatjuk. Városnézés az olaszországi Velencéhez hasonlóan csatornák által szabdalt városban: begina udvar, Szent Vér bazilika, harangtorony, középkori flamand síremlékek, séta a mindig nyüzsgő hangulatos óvárosi piactér kereskedőházai között. Tovább utazunk, szállás Antwerpen környékén.

5. nap: Antwerpen-Delft-Sloten szélmalmai (410 km)
A flamand kulturális és történelmi metropoliszba, Antwerpenbe látogatunk. Sétánk során láthatjuk belvárosát, a régió leghatalmasabb templomát, Rubens lakóházát és a Schelde-torkolatot a város egykori középkori védműveivel. Továbbutazunk csatornák mentén, mélyföldeken át a fajansz, a világhírű kék porcelán és Johannes Vermeer festő városába: Delft-be, mely a régi flamand uralkodók székvárosa és temetkezési helye. Slotenben látogatást teszünk egy XVIII.. századi történelmi holland szélmalomban, ahol a helyi molnár lesz az idegenvezetőnk. A még mindig működő malomban kiállítás idézi a holland régmúltat, a hatalmas lapátok alatti teraszról pedig kiváló kilátás nyílik a csatornák szabdalta holland mélyföldekre. Szállásunk 2 éjszakán át Amszterdamban vagy környékén lesz.   

6. nap: Keukenhof vagy tradicionális sajtfarm és Amszterdam (80 km)
Ezen a napon korán reggel útra kelünk. Márciusi és áprilisi csoportjainkkal (!) a 32 hektáron elterülő Keukenhofba, Európa legnagyobb virágoskertjébe látogatunk. A látogatókat minden évben elvarázsolja a közel 7 millió nárciszt, jácintot, tulipánt és egyéb szépséges virágot felvonultató farm meseszép világa. További időpontjainkban (!) egy holland hagyományos farmra látogatunk, ahol bepillanthatunk a világhírű edami és gouda sajtok készítésének folyamatába és meg is kóstolhatjuk a különféle sajtfinomságokat (vásárlási lehetőséggel). A farmon tanúi lehetünk a holland fapapucs faragók boszorkányos ügyességének, és fel is próbálhatjuk ezt a hagyományos lábbelit. Kitérünk az Északi-tengerhez, ahol fotószünetet tartunk, majd továbbutazva ”Észak Velencéjébe”, Amszterdam belvárosába érkezünk. Gyalogos városnézés: Rijksmuseum (részvételi szándékot kérjük előre jelezni), Dam tér, Kalverstraat. Meglátogatunk egy híres amszterdami gyémántcsiszoló üzemet is, bemutatóval.Fakultatív sétahajózás a csatornákon (UNESCO világörökség). Szabadidőben vásárlási lehetőség a belvárosban, vízi virágpiac (virághagymák). Estére visszatérünk Amszterdam környéki szálláshelyünkre.

7. nap: Amszterdam-Bastogne-Luxemburg-Mannheim  (620 km)
Reggeli után az Ardennek hegyein át jutunk el a II. világháború utolsó nagy csatájának helyszínére, Bastogne-ba. Megtekintjük az itt elesett amerikai katonák és a legendás Patton tábornok tiszteletére emelt Mardasson emlékművet és az ardenneki csatákat megidéző vadonatúj múzeumot, majd a különleges fekvése alapján "Észak Gibraltárja"-ként emlegetett Luxemburgba utazunk tovább. Sétánk során ismerkedünk a Nagyhercegi Palotával (kívülről) és a Dómmal, a város pompázatos épségben fennmaradt középkori fal- és kazamata rendszerével, az Európai Unió helyi intézményeivel, a városházával, a parlamenttel. Szabadidőben sétálhatunk az UNESCO világörökségének számított belváros ódon utcáin, az üzletekben pedig akár Luxemburg kiváló Moselle-völgyi boraiból is válogathatunk. Délután folytatjuk utunkat Németországba, ahol Mannheim környékén lesz szállásunk. 

8. nap: Mannheim–Passau–Hegyeshalom–Budapest–Szeged (970 km)
 Folyamatos utazás hazafelé rövid pihenőkkel, a Nürnberg–Passau–Linz–Bécs–Hegyeshalom–Budapest–Szeged útvonalon, napközben fakultatív ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre, majd Szegedre az éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2017. március. 14
» Amszterdami látnivalók - Etédi Alexa, 2013. április. 04
» Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Csatornaövezet - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Vörös lámpás negyed és az Erotika Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: Hasis és Marihuána Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Rijksmuseum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak.
Sétahajózás (helyszínen fizetendő).
Rijks múzeum (jelentkezéskor foglalni kell).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 7 éj szállást, reggeli ellátást, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Sétahajózás (helyszínen fizetendő) 15 Euro/fő
Rijks múzeum (jelentkezéskor foglalni kell) 17,50 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 100 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 Euro/fő

 

Előleg: 

 A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás (7 alkalommal vacsora) igényelhető 20 főtől.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
8 napos körutazás a Benelux államokban
Budapest, II. kerület
5.0
Köszönet és tisztelet a túravezetőnek Istvánnak. Köszönöm a kedvességét amelyet tanúsít idősnek és gyereknek egyaránt. Jól felkészült. További sok sikert !
Üdvözlet Jázmintól
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!