Bártfa, Szepes vára és Lőcse: a Felvidék UNESCO Világörökségi értékei

Egynapos városnéző utazás

Bárfa középkori főtere megbabonázza az ide utazókat, Szepes vára büszkén uralkodik a táj felett, Lőcse városát pedig ifjúkorunk regényeiből ismerhetjük. A Felvidék legszebben megmaradt látnivalói méltán viselik az UNESCO Világörökség kiemelt helyszínének járó címet.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, az utaskísérő idegenvezetőt valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utasbiztosítást valamint a belépőket.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
40 fő
Program: 

Indulás reggel 5 órakor Budapest Hősök teréről az Időkeréktől, az M3-as autópályán indulunk a Felvidék felé. Körülbelül négyórás utazás után állunk meg a csodálatosan megmaradt középkori hangulatú városka, Bártfa főterének közvetlen közelében. Az autóbuszon részletesen ismertetésre kerülnek a mai napon meglátogatott látnivalók.

Bártfa városát egy hosszabb utazás után érjük el. A programot egy városnéző sétával kedjük. Az egyik legfontosabb látnivaló a  régi Városháza épülete, ami 1505 és 1508 között épült gótikus stílusban. Gazdag kőcsipkéiről híres, reneszánsz lépcsőfeljárója és a meredeken emelkedő díszes tetőzete egyaránt nevezetes Innen a Szent Egyed-templom  14. században épült,  gótikus stílusú épületéhez sétálunk, mely 1878-ban leégett, és 1899-ben Steindl Imre tervei alapján állították helyre. A templom műkincsekben rendkívül gazdag, faragott gótikus oltárai, miseruhái, imaszékei, domborművei vannak. Megtekinthető a középkori városfal több része és a félkerek bástyatorony maradványai is. Innen buszra szállunk és Szepes vára felé indulunk. Szepes vára az UNESCO világörökség része. A meredek sziklacsúcsra épült hatalmas erőd impozáns formájával a fotósok kedvelt témája. Buszunkkal a vár alatti parkolóban állunk meg, majd bejárjuk a várat. Egy óra óra múlva találkozunk buszunknál, és kamaszkorunk regényeiből ismert Lőcse városa felé indulunk. Lőcse városába egy rövid buszozás után érkezünk meg. Szinte megelevenednek Jókai Mór regényének helyszínei. A város főterén parkolunk és bejárjuk a teret és a környező utcák látnivalóit. A főtér közepén emelkedik a  Szent Jakab-templom, az egykori Magyarország egyik legszebb temploma. 1245-ben román stílusban kezdték építeni. Belsejében található a 18,62 m magasságával a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltára. 
A főtér ékessége még a régi városháza, amely a 15. században épült gótikus stílusban, Lőcse jelképe, az összes lőcsei képeslapon szerepel jellegzetes árkádsora.
A tér épen megmaradt házai közül is kiemelkedik a Breuer-nyomda épülete, itt nyomtatták 1633-tól a híres Lőcsei Kalendáriumot. A városnézés után visszaindulunk buszunkhoz és megkezdjük a hazautazást. A késő esti óráákban érünk vissza Budapestre.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Zakopane és Bártfa - Dunajeci tutajozással - 2 nap
» 2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony - 2 nap
» Pozsony-Prága-Bécs - 3 nap
» Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane - 3 nap
» Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban - 3 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, az utaskísérő idegenvezetőt valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, és az utasbiztosítást valamint a belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők költsége kb. 15-20EUR/fő - nem kötelező minden műemlékbe bejönni! 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 15-20EUR/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 20EUR/fő
Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

A nap során számos lehetőség nyílik étel és ital vásárlására.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!