Barangolások Bilbaótól Portóig

11 napos körutazás Spanyolországban és Portugáliában

Észak-Spanyolország turisták által kevésbé ismert, vad tájai gyönyörű középkori falvakkal és városokkal, csipkézett partokkal és a dél vidékeitől merőben eltérő mentalitással és gasztronómiával várják, hogy felfedezzék őket.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Bilbao/ Portó – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 10 éjszakai szállást helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, a leírás szerinti programokat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket. 50 perces, fakultatív hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől (a program ára kb. 15 Euro/fő)

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

Észak-Spanyolország turisták által kevésbé ismert, vad tájai gyönyörű középkori falvakkal és városokkal, csipkézett partokkal és a dél vidékeitől merőben eltérő mentalitással és gasztronómiával várják, hogy felfedezzék őket. Baszkföld páratlan világa, a zöldellő hegyek között megbújó Bilbao, a gyönyörű fekvésű, tengerparti San Sebastian, mely idén Európa egyik kulturális fővárosa, Pamplona, melyet a júliusi San Fermín ünnep bikafuttatásai tettek nevezetessé, Asztúria és székhelye, a Vicky, Cristina, Barcelona című Woody Allen filmből is ismerős Oviedo, és Galícia zöldellő, szilaj, sziklás partvidékű tartománya külön-külön is megérne egy utazást. A körutazás egyik legkiemelkedőbb látványossága Santiago de Compostela középkori városa, mely a francia-spanyol határtól 900 km hosszan húzódó El Camino zarándokút végállomása.
A körutazás Észak-Spanyolország legszebb vidékei után Észak-Portugália nem kevésbé gyönyörű tájain barangol. Portó városának szépsége sokak szerint vetekszik Lisszabonéval. A környék napsütötte völgyeinek szőlői adják a világhírű portói bort és az üdítő „vinho verdét” – zöld bort. Az észak-portugál vidék tájait ódon várkastélyok, udvarházak, egyszerű, román stílusú templomok, és olyan városok gazdagítják, mint a Lima folyó torkolatánál fekvő, hangulatos Viana do Castelo, az egykori püspöki székhely, Braga, és a portugál nemzet bölcsője, Guimáres.

1. nap
Érkezés Bilbaóba menetrend szerinti repülőjárattal. A megérkezés függvényében látogatás Azpeitiában, Loyolai Szent Ignác szülővárosában. Továbbutazás a festői San Sebastianba. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása. Szállás San Sebastianban vagy környékén.

2. nap
Utazás Pamplonába. Navarra tartomány fővárosa elsősorban a minden évben, júliusban megrendezésre kerülő san fermini bikafuttató fesztiválról nevezetes, ahol amatőr bikafuttatók próbálhatják ki bátorságukat és szerencséjüket. A hangulatos kisvárosban az óváros, a XV. századi Catedral de Santa Maria la Real és a Citadella a legfőbb látnivalók. Kora délután visszautazás San Sebastianba. Városnézés a „mini Riónak” is nevezett, gyönyörű fekvésű városban, amely idén Európa egyik kulturális fővárosa. A „La Concha” öböl mentén fekvő város zöldellő hegyeivel kagyló alakú öblével, arany homokú strandjaival lenyűgözi a látogatót. Az óváros - a Parte, a Centro Romántic sétáló és bevásárló utca, a szecessziós homlokzatú lakóházak megtekintése. A belváros sétáló utcái a baszk konyhák világhírű helyszíneiként is ismertek. Szállás San Sebastianban vagy környékén.

3. nap
Reggeli után indulás Bilbaóba, Baszkföld legjelentősebb városába. Panoráma városnézés során a Szent Jakab-katedrális, az óváros erődítményének helyére épített San Antón templom, a barokk Szent Miklós templom, a Plaza Nueva, az Arriaga színház, a Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzeum különleges épületének megtekintése kívülről, séta az óvárosban. Továbbutazás Castro Urdináles tengerparti városkán keresztül Santanderbe. Rövid pihenő és ebédidő a tengerparti sétánynál. Utazás a hosszú, homokos strandok városába, Santanderbe, amely a világ egyik legerősebb bankrendszerét képviseli. Fotó szünet a tengerparton, ahonnan panoráma nyílik a híres Magdalena-félszigetre is. Szállás Santanderben.

4. nap
Reggeli, majd továbbutazás az egyik legősibb, középkori lovagvárosba, Santillana del Marba. A városka lenyűgöző román kori és gótikus épületeiről nevezetes. Ezt követően látogatás a 2 km-re lévő Altamirai Múzeumban, ahol a híres barlangrajzok „hasonmásai” láthatók. Koradélután továbbutazás Covadongába. Az út a Picos de Europán, Európa legrégebbi nemzeti parkján át vezet. Covadonga jelentős történelmi szereppel bír: a falucskában aratott győzelmet 722-ben a spanyolok első asztúriai királya, Don Pelayo a mórok felett. Érkezés után a Covadongai Szent Barlang megtekintése. A barlangban látható katolikus szentélyt a Covadongai Szűz (La Santina) tiszteletére szentelték fel. Ezt követően utazás Oviedo egyetemi városába, ahol szállás.

5. nap
Reggeli után utazás Asztúria legnépesebb, s egyben Spanyolország egyik legjobb kikötőjével rendelkező tengerparti városába, Gijonba. A Zöld part kiemelkedő városa szépen megőrzött óvárosával, több száz éves házaival, békés kertjeivel és partjaival különleges látnivaló. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum megtekintése, majd utazás jellegzetes, észak-spanyolországi városkákon – Luarca, Ribadeo – áthaladva. Az Eo folyó partján fekvő Ribadeo Galícia határán fekszik, itt kezdődnek a híres Rias Altas-ok, Galícia szárazföldbe benyúló öblökkel és sziklák közé szorított fjordokkal szabdalt, festői partszakaszai. Megérkezés Lugo városába, melynek legfőbb látnivalója a II-III. században a rómaiak által emelt több mint 2 km hosszú bástyasétány. Panorámás városnézés után a szállás elfoglalása, szállás.

6. nap
Reggeli után indulás a galíciai La Coruna kikötővárosba, a „becsületes galíciaiak városába”, melyet jellegzetes, üvegezett erkélyeiről kristályvárosnak is hívnak. A nyüzsgő város színes látnivalói közé tartozik a Herkules torony – egy 2000 éves világítótorony, az Endesa Termeic – Európa legmagasabb kéménye, a cirádás városháza. Panoráma városnézést követően szabad program, amely során alkalom nyílik a Hercules torony és az ahhoz tartozó modern interaktív múzeum megtekintésére. Délután fakultatív kirándulás a Rías Atlas festői vidékére a környék legszebben megőrzött történelmi városain, Pontedeume-n és Betanzoson, keresztül. Szállás La Corunában.

7. nap
Reggeli, majd utazás Santiago de Compostelába, Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma és oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. A délután szabad a város további, önálló felfedezésére. Szállás Santiago de Compostelában.

8. nap
Reggeli után indulás a Rias Bajas régiójába, melynek jelentése: alacsony folyók – alsó partszakaszok a szárazföldbe mélyen benyúló öblökkel. A négy folyótorkolatból álló együttes Galícia dél-nyugati partjainál található. Az úton lenyűgöző látvány nyílik Toja szigetére, az Arosa torkolatra és Pontevedra történelmi városára. Továbbutazás Vigóba, Galícia legnagyobb városába. Rövid megálló és séta a város híres halászkikötőjénél (Darsena,del Berbés), ahol a középkori hangulatú halásznegyed, a Barrio del Berbés is található. Ezt követően utazás az óceánparti kelta falucskába, Santa Teclába: 860 m magas fennsíkja csodás panorámát nyújt az óceánra. Átlépve a portugál határt, utazás a középkori Viana do Castelo városába. Panorámás városnézést követően a szállás elfoglalása. Szállás Viana do Castelóban.

9. nap
Indulás a híres zöldborok vidékére, Ponte de Limába, amely a Lima folyón átívelő középkori zarándok-hídról kapta a nevét. Továbbutazás Bragába, Portugália egyházi központjába, amely a római időkben Galícia központja volt. A Jó Jézus Búcsújáró hely megtekintése után séta a városban a katedrális megtekintésével. Továbbutazás Guimares-be, Portugália „bölcsőjébe”, ahol az ország első királya született. Középkori műemlék épületeinek köszönhetően 2001 óta az UNESCO világörökségének része. Gyalogos séta és szabadidő. Továbbutazás Portóba, ahol szállás.

10. nap
Porto Portugália második legnagyobb városa, történelme egészen a római korig nyúlik vissza. Városnézés, amely során a híres vasúti pályaudvar, a katedrális, a Santa Catarina sétálóutca, a Tőzsdepalota (kívülről), a színes Ribeira negyed és a folyó felett átívelő Eiffel híd megtekintése. Látogatás egy borospincében, ahol a világhírű portói bor kóstolására nyílik lehetőség. Délután az időjárás függvényében, helyszíni jelentkezéssel kb. 50 perces, fakultatív hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől (a program ára kb. 15 Euro/fő). Szállás Portóban.

11. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal,átszállással Budapestre.

 

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2018. január. 28
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2018. január. 02
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2017. május. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

50 perces, fakultatív hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől (a program ára kb. 15 Euro/fő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Bilbao/ Portó – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 10 éjszakai szállást helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, a leírás szerinti programokat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket. 50 perces, fakultatív hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől (a program ára kb. 15 Euro/fő)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

50 perces, fakultatív hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől (a program ára kb. 15 Euro/fő). További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Bilbao/ Portó – Budapest útvonalon, turista osztályon 

Szállás: 

10 éjszakai szállás 3* szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. Az országot Porto kikötővárosról, az egykori Portói grófság székvárosáról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek (2335 km²) és a Madeira-szigetek (797 km²). Sokáig portugál fennhatóság alá tartozott Makaó, ami 1999-ben került vissza Kínához. Már jóval ez előtt függetlenné váltak egykori afrikai gyarmatai. Spanyolország Dél-Európa nyugati felének egyik országa az Ibériai-félszigeten. Északról Franciaország és a két ország közötti Andorra, nyugatról Portugália határolja. Egy apró részen délről az Egyesült Királyság gyarmatával, Gibraltárral szomszédos, afrikai exklávéi Marokkóval határosak. Keleti és déli partjait a Földközi-tenger, északnyugatit pedig az Atlanti-óceán mossa.
Időjárás: 
Az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen; az évi 2500 mm csapadék nagyrészt télen hullik le. A Tejotól délre az évi csapadék már csak 500–700 mm, sőt a déli Algarve tartományban csak 450 mm. A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be schengeni területre, tehát Portugáliába is. 90 napig tartózkodhatnak mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!