Barangolás Ladakh holdbéli tájain - kiscsoportos körutazás 2024. augusztus 1-11.

11 napos csoportos körutazás

Ladakh India legészakibb tartománya, a Himalája 5-7 ezer méter magas vonulatai között megbúvó terület, a tibeti kultúra fellegvára. Szokás a magas hágók földjének vagy Kis Tibetnek is nevezni, a kietlen, kopár magashegységi tájak és az itt még a mai napig élő tibeti buddhizmus hagyományai miatt. Csodás buddhista kolostorok, lenyűgöző hegyvidékek, kék-zöld színben játszó tavak várják felejthetetlen körutazásunkon! Ráadásként Delhi látnivalói és a csodás Taj Mahal sem maradnak ki a programból!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 9 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza

indiai e-vízum díja: 20 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
11 nap / 9 éj
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő

Szállás

3+, 4 és 4+ csillagos szállodákban.

Program: 

1-2. nap: Delhi vacsora
Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Delhibe, érkezés másnap délelőtt, transzfer a szállodába. Rövid pihenést követően a városnéző programot Ó-Delhi szűk utcáinak forgatagában kezdjük, ellátogatunk a Jama Masjid mecsethez, ami a legnagyobb Indiában, sétálunk a Chandni Chowk szűk sikátoraiban, kívülről láthatjuk az impozáns Vörös Erődöt, majd megtekintjük a Qutub Minar-t és a mogul stílusban épült Humayun császár síremlékét, amelynek alapján a világhírű Taj Mahal épült Agrában. További látnivalók: az India Kapu, az Elnöki Palota és a környező kormányzati épületek és a Connaught Place, ami Új-Delhi szíve. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Delhiben (1 éj).

3. nap: Leh reggeli, vacsora
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás egy belföldi repülőjárattal Leh városába, Ladakh adminisztratív központjába. Ez a világ egyik legfantasztikusabb repülőútja, tiszta idő esetén a gép egyik oldaláról a Himalája távoli csúcsai, a K2, a Nanga Parbat és a Gasherbrum láthatók, míg a másik oldalról  - olyan közel, hogy úgy érezzük, szinte megérinthetjük - a Nun Kun hegység vonulatai. Az érkezést követően transzfer a szállodába, pihenés, akklimatizálódás, hiszen Leh 3500 méteres magasságban fekszik. Vacsora és szállás Leh városában (3 éj).

4. nap: Leh és környéke reggeli, vacsora
A mai napon Leh és környékének látnivalóit, legfontosabb buddhista kolostorait fedezzük fel. Leh városában található a Sankar kolostor, a Gelukpa vagy sárga kalapos rend szerzeteseinek otthona, fő látványossága az  ezer fejű és ezer kezű Avalokiteshvara szobor. Leh környékén ellátogatunk a hegyoldalba épült Spituk és Phyang kolostorokba, láthatjuk a korábbi királyi palotát, a Leh palotát, vagy Lachen Palkart illetve a Namgyal Tsemo kolostort, ahol egy 3-emelet magas arany Maitreya Buddha szobrot csodálhatunk meg. Utolsó állomásunk a buddhizmus 2500 évének emléket állító Shanti sztúpa.

5. nap: Alchi, Lamayuru reggeli, vacsora
Egész napos kirándulásra indulunk, két fontos kolostorba látogatunk el illetve rövid fotószünet során láthatjuk az Indus és a Zanskar folyók összefolyását is. Az Alchi gompa egy tibeti buddhista kolostor, a 11. században alapították. Az épületek indiai stílusban épültek, ez Ladakh egyik legősibb kolostora, érdekessége, hogy ez az egyetlen, amelyet nem magaslatra építettek. A szintén tibeti buddhista Lamayuru kolostor ezzel szemben Ladakh leglátványosabb fekvésű kolostora, a furcsa szikla alakzatok közé, holdbéli tájhoz hasonlító környezetbe illeszkedő épületegyüttes látványa lenyűgöző.

6. nap: Nubra  reggeli, vacsora
Reggel a Nubra-völgy felé indulunk, utunk áthalad az 5602 méter magas Khardung La hágón, ez a világ legmagasabb , autóval is járható útja. A hágóról dél felé letekintve ráláthatunk az Indus völgyére és a Zanskar vonulat végtelennek tűnő hegycsúcsaira, észak felé pedig a Saser hegységre. Továbbutazunk, átkelünk a Shyok folyó felett átívelő Khalsar hídon, majd megérkezünk a Nubra völgybe. Ellátogatunk a híres, 515 éves Diskit kolostorba, a dombtetőn fekvő gompából csodás kilátás nyílik a völgyre. Majd a közeli homokdűnékhez látogatunk, ahol kétpúpú tevéket is láthatunk. Szállás a Nubra völgyben (1 éj).

7. nap: Pangong reggeli, vacsora
Reggel Panamik faluba látogatunk, a meleg vízű forrásairól ismert település festői környezetben, a Nubra folyó partján fekszik. A Pangong-tó felé utazunk tovább, ez Ázsia legnagyobb félsós tava, vizének sótartalma magasabb az édesvíznél, de alacsonyabb a tengervíznél. A 130 km hosszú tó nagyobb része Tibet területén található. Mivel a határ közelében leszünk, így Spangmik falu a legtávolabbi pont ameddig ellátogathatunk, de a tó látványa a hatalmas, kopár hegyek között innen is lélegzetelállító látvány lesz. Észak felé a Changchenmo hegyvonulatot és a tó kékes-zöldes vizében visszatükröződő képét láthatjuk, Spangmik fölött pedig a Pangong vonulat gleccsereit és hófedte hegycsúcsait. Szállás a Pangong-tó közelében (1 éj).

8. nap: Leh környéke reggeli, vacsora
Korai reggeli után az Indus völgyébe utazunk, első megállónk a Shey palota és kolostor lesz, a kis dombon magasodó, tibeti stílusban épült épületegyüttes egykor a királyi család rezidenciája volt. Fő látnivalója egy 7,5 méter magas aranyozott réz Buddha szobor. A következő megállónk az építészetileg legizgalmasabbnak tartott, látványos Thiksey kolostor, amelyet a hasonlóság miatt mini Potala palotának is neveznek. A Hemis gompa Ladakh leggazdagabb, legismertebb, kolostora, híres nyári fesztiváljáról. A nap utolsó látnivalója a Leh városában található Stok palota múzeum lesz. A királyi dinasztia egykori otthonában, a Stok Palotában található múzeum számos 16. századi királyi relikviát mutat be.  Szállás és vacsora Leh városában (1 éj).

9. nap: Agra reggeli, vacsora
A mai nap az utazásé. Délelőtt transzfer Leh repülőterére, visszautazás Delhibe. Az érkezést követően transzfer Agra városába. A Delhitől kb. 200 kilométerre fekvő Agra a Taj Mahal városa, 2 UNESCO Világörökségi helyszín otthona, minden indiai utazás kihagyhatatlan állomása. Szállás és vacsora Agrában (1 éj).

10. nap: Agra reggeli, vacsora
Kora reggel első utunk a Taj Mahal-hoz, a szerelem emlékművéhez vezet. A világ leghíresebb síremlékét 22 éven keresztül építették Shah Jahan császár kedvenc felesége számára. Délelőtt látogatás a delhi Vörös erőd mintájára épült, tekintélyt parancsoló agrai erődben, ahonnan Shah Jahan császár csodálhatta a Taj Mahal-ra nyíló kilátást élete utolsó éveiben. Megtekintjük a három mogul uralkodó által építtetett erőd palotáit, udvarait, teraszait és a folyóra nyíló kilátást. Délután visszautazás Delhibe, ahol bejelentkezünk a repülőtér közelében található szállodánkba, hogy pihenjünk egyet a hajnali repülőút előtt. Vacsora a hotelben.

11. nap: utazás Budapestre                                                                                     
A kora hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre dubaji átszállással, érkezés a kora délutáni órákban.

A programok sorrendje változhat.

x

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 9 éjszakára félpanzióval, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

indiai e-vízum díja: 20 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), fakultatív programok, utasbiztosítás.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Kötelező költségek: 

 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal.

Repülési idő: Kb. 9 óra

Étkezés: 

Félpanzió (reggeli és vacsora)

A területről: 
Indiai Köztársaság, dél-ázsiai független ország, földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa, fővárosa Újdelhi. A 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló ország partjait délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa. Tengerpartjának hossza így összesen 7517 kilométer. Nyugaton Pakisztán,[8] északkeleten Kína, Nepál és Bhután, keleten Banglades és Mianmar (Burma) határolja. Az ország a tengeren szomszédos Srí Lankával, a Maldív-szigetekkel és Indonéziával is.
Időjárás: 
India több éghajlati zónára osztható és éghajlatát elsősorban a szélességi fok, a domborzat és a monszun alakítja. Klímája melegebb, mint az a szélességi fekvésénél fogva megilletné, mert a Himalája hatalmas fala mint védőbástya állja útját az északról érkező hideg légtömegek beáramlásának. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől, s általában négy hónapon át tart. Ebben a négy hónapban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Mennyiségének területi eloszlása erősen változó. A monszunesők hatására a folyók megáradnak, a víztározók megtelnek, s ebből a vízmennyiségből gazdálkodik India a következő monszunig. November végén, december elején kezdődik a hűvös évszak. Az ország nagy részén a legszárazabb időszak november-decembertől április-májusig tart. A hőmérséklet általában december-januárban a legalacsonyabb és tavasszal a legmagasabb; a szárazföld belsejében a monszun beköszönte előtt elérheti az 50 fokot is.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!