Barangolás Kárpátalján (Beregszász, Munkács, Ungvár, Huszt, Bene)

Barangolás Kárpátalján (Beregszász, Munkács, Ungvár, Huszt, Bene)

5 napos buszos körutazás Ukrajnában

Égbenyúló bércek, kristálytavak és gyógyvizek, rengeteg erdők és csatamezők, Árpád-kori templomok, Huszt és Munkács vára, völgyekben alvó falucskák Kárpátalja legendás tájai, amelyekről nagyon keveset tudunk.

Alapár tartalmazza

Közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, félpanzió, borkóstoló, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető,

Alapár nem tartalmazza

Stornó biztosítás, útlemondási biztosítás, belépők: kb 500 Ft + 70 UAH, útlemondási biztosítás (alapár 1/5%)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap - Sopron, Bergszász
Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor Sopronból. Utazás Beregszászra, városnézés és a Beregvidéki Múzeum megtekintése. Vacsora és szállás Munkács szomszédságában. (4 éj). (kb. 600 km)

2. nap  - Munkács, Szolyva, Beregvár
Reggeli után rövid séta Munkácson (Fő tér, Rákóczi-kastély, Munkácsy-emléktábla, városháza), ezt követően a Latorca folyót követve érkezünk a Vereckei-hágóhoz. Leereszkedve a hágóról Vezérszálláson az Árpád-vonal bunkermaradványait tekintjük meg, majd Szolyván rövid megemlékezés a „malenykij robot“ áldozatairól. Útközben a polenai ásványvízforrás vizét kóstolhatjuk meg. Napunk zárásául Beregvárra látogatunk, ahol a XVIII. századi Schönborn-kastélyt tekintjük meg. Vacsora, szállás. (kb. 200 km)

3.nap  - Ungvár
Reggeli után a Zrínyi Ilona által híressé vált munkácsi várat tekintjük meg. Ezt követően utazás Ungvárra, városnézés. A Boszorkány-gödör helyén az ungvári skanzen házai és fatemploma tárul elénk, végül megnézzük a görög katolikus székesegyházat is. Vacsora, szállás. (kb. 100 km)

4. nap - Huszt, Nagyszőlős, Csetfalva
Reggeli, majd – helyi idegenvezető kíséretében – Huszt felé vesszük utunkat. A Máramarosi-medencében körültekintve, érzékelhetjük a vár stratégiai jelentőségét. Rövid megálló Iza községben, ahol hántolt fűzfavesszőből készült ajándéktárgyakat vásárolhatunk. Utunkat a Tisza mentén Técsőig folytatjuk, fakazettás református templomát keressük fel. Nagyszőlősön emléktábla jelzi Bartók itt-tartózkodását. A Perényi-kastély megtekintése után Tiszaújlakon a volt sóházat és a turulmadaras emlékművet nézzük meg.Csetfalván a fakazettás mennyezetű református templomot és harangtornyot, illetve a modern imaházat tekintjük meg. Bene község egy hangulatos pincéjében borkóstoló, vacsora, szállás. (kb. 200 km)

5. nap - Tiszacsoma, Tákos, Sopron
A Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban egy Árpád-kori település maradványait láthatjuk. Hazaútban Tákoson a „mezítlábas Notre Dame”-ként emlegetett templomot nézzük meg. Késő este érkezés Sopronba. (kb. 600 km)

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, félpanzió, borkóstoló, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető,

Alapár nem tartalmazza: 

Stornó biztosítás, útlemondási biztosítás, belépők: kb 500 Ft + 70 UAH, útlemondási biztosítás (alapár 1/5%)

Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 50-100 Euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal. Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor Sopronból. Utazás Beregszászra

Szállás: 

Szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban
Egyágyas felár: 23.000Ft./fő

Étkezés: 
félpanzió
A területről: 
Kárpátalja vagy Kárpát-Ukrajna, Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a II. világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. Az adott Egyezménynek megfelelően Magyarország polgárai vízum mentesen utazhatnak Ukrajna területére, amennyiben az ukrajnai tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot, úgyszintén Ukrajna területén tranzit vízum nélkül átutazhatnak. Igazolni kell a tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezetet. Az ukrán határ átlépésekor Magyarország polgárai migrációs kártyát töltenek ki, melyen feltüntetik az utazás célját és helyét. Ezért fontos tudni a szálloda vagy az ukrajnai ideiglenes tartózkodás pontos címét.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!