Barangolás a Bükkben

Ismerd meg hazádat túrasorozat.

Ezen az izgalmas kihívásokat is tartogató, különleges túrán Mályinka falucskából indulva kelünk át a Bükk hegység végtelen erdőségén, hogy megérkezzünk a festői Lillafüredre. Felkapaszkodunk 5 sziklacsúcsra, és felfedezünk 3 legendás barlangot, miközben friss forrásvízzel enyhíthetjük szomjunkat. A helyenként komolyabb kihívást jelentő csúszós, keskeny hegyi ösvények, az izgalmas patakátkelések, a megmászásra váró, útra dőlt, hatalmas mohos fák valódi kalandtúrává teszik ezt a nem mindennapi kirándulást. Készen álltok a kalandra, a Bükk vadregényes tájain, legendákkal átszőtt mesebeli természeti környezetben?
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

Közepes nehézségű középhegységi túra. Nehezebb szakaszok a Csondró-patak völgyében vannak, ahol kidőlt fák nehezítik az előrejutást és a gyakori patakátkelések miatt szükséges vízálló bakancs és a megfelelő lépésbiztonság. A szintemelkedések és a túra hossza miatt megfelelő állóképességgel rendelkező, rendszeres túrázóknak ajánljuk. Nem körtúra, visszafordulási lehetőség nincs!

Túráink során olyan túraútvonalakat választunk amit saját utazással nem tudnál megoldani, az útvonal hossza illetve induló és érkezőpontja miatt!
Törzsutas kedvezmény belföldi útjainknál nem vehető igénybe!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40fő
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1.nap: Budapest, Mályinka, Lillafüred

Korán reggel útnak indulunk, és a Bükk szépséges tájain keresztül érkezünk Mályinka falucskába, ahol búcsút veszünk buszunktól, amivel legközelebb Lillafüreden találkozunk majd. A Csondró-patak vadregényes völgyében haladunk egészen Odvas-kő hatalmas sziklatömbjéig, ahol fölkapaszkodunk Magyarország egyik utolsó ma is használatban lévő barlangi túristaszállásához (összesen 3 van az országban), majd a sziklacsúcs tetejéről megcsodálva a kilátást elindulunk Buzgó-kő irányába, amelyet elérve ismét a Bükk lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk. Visszatérve a Csondró-patak völgyébe Cakó-kő meredélye mellett elhaladva teszünk egy rövid kitérőt, hogy az ország egyik legkülönlegesebb „messzelátó” helyének hatalmas sziklatömbjére kapaszkodhassunk. A Látó-kövek méltóak elnevezésükre. Tiszta időben tökéletesen látni róluk a Magas-Tátra égbeszökő hegycsúcsait is. Miután beteltünk a látvánnyal, csendesen folytatjuk utunkat a végtelennek tűnő erőségen át Magos-kő meredélyéig, ahol ismét lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk. Az öt sziklacsúcsot követően a barlangok felé vesszük ismét az irányt és meg sem állunk a méltán legendás, nem túl nagy, ámde búvóhelynek ideális Vidróczky-barlangig, hogy aztán egy hatalmas léptékváltással felfedezzük a több mint 80 méter hosszú, monumentális belmagassággal bíró Szeleta-barlangot, amelyben több generáción keresztül éltek őseink, a Szeleta-kultúra képviselői a paleolitikumban. Túránkat Lillafüred festői üdülőhelyén fejezzük be, ahol lehetőségünk lesz sétálni egyet a Hámori-tó partján, gyönyörködni a 20 m magas vízesésben és az 1920-as évek második felében épült, méltán híres, neoreneszánsz Palotaszállóban. Késő délután indulunk vissza buszunkkal Budapestre.

Táv: 18 km 750m szintemelkedés  360m ereszkedés. Menetidő: 6,5 – 7 óra.

 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást

Előleg: 

A részvételi díj a jelentkezést követő 3 napon belül fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, személyes holmik.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani. 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót minnimum 1,5 litert!
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!