Banglades - Bhután - Szikkim - Darjeeling

14 napos körutazás Indiában

Egyre többen vágynak arra, hogy egy indiai út majd választ ad a kérdéseikre. Sokan eltöltenek akár egy hónapot is egy ashramban, a körülöttük levő országot azonban alig látják. Míg mások inkább a kulturális örökségekre kíváncsiak, ugyanakkor szívesen megmártóznának egy rövid időre a csend és a meditáció világában. Áprilisi utunk e két verzió egyesítése: klasszikus India körutazás, az út végén két nap pihenővel egy ashramban, Rishikesh szent városában, ráadásként mindezt egy jógában járatos, Indiát rendkívül jól ismerő idegenvezetővel! India a mesék országa volt és marad.

Alapár tartalmazza

Légkondicionált minibusz a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 3-4* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Félpanzió
Bhutánban teljes ellátás
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A programban feltüntetett árak 1Usd = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek + illetékek
Belső repülőjegyek + illetékek
Indiai vízum
Bangladesi vízum
Storno, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Borravaló, személyes kiadások

Hossz: 
14 nap / 13 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő.

Szállás

Dakka: Hotel Royal Park Residence ****

Punakha: Drubchhu Resort ****

Thimpu: Namselling Boutique Hotel ****

Paro: Tashi Namgay Resort ****

Darjeeling: Hotel Cedar Inn ***

Pelling: Hotel Norbu Ghang ***

Gangtok: Hotel Lemon Tree ****

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1.nap Budapest > Dakka
Indulás Budapestről a kora délutáni órákban, átszállás Isztambulban.

2.nap Dakka
Érkezés Dakka repülőterére a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. Kis pihenőt követően elindulunk felfedezni Dakkát, melynek legrégebbi részei arról mesélnek, hogy a város egykor a Délnyugati Selyemút legfontosabb állomása volt. Megtekintjük az Ahsan Manzilt, más néven Rózsaszín Palotát, mely a Buriganga folyó partján épült a 19. században. A palota jelenleg múzeum, termeiben történelmi emlékekkel és fotókkal. Ezután rövid hajókázás a folyón, majd riksán utazva ismerkedünk az óváros látványosságaival: Shakhari bazár, örmény templom, Csillag mecset. A 17. században épült Lalbagh erőd a következő állomásunk, mely a Nagymogulok dicsőségét hirdeti, ezután a Dhakeswary templom következik, mely Banglades legfontosabb hindu temploma. Megtekintjük Curzon Hallt, a brit gyarmati időkben épült Városházát, végül megállunk az ultramodern Parlamentnél, mely elnyerte 1989-ben Aga Khan Építészeti díjat.

Szállás: Dakka (3 éj)

3.nap Dakka > Sonargaon
Reggeli után a történelmi jelentőségű Sonargaon felfedezésére indulunk, mely a középkorban Bengália egyik fővárosa és Kelet-Bengália adminisztratív központja volt. Sonargaon, melynek jelentése Arany Falu, egykor fontos kikötő és kereskedelmi csomópont is volt, mely leginkább a finomszövésű muszlinkereskedelemnek köszönhette gazdagságát. A helyi kereskedők számtalan impozáns, indo-szaracén stílusú lakóházzal színesítették a várost. Látogatás a helyi Népművészeti Múzeumban, majd séta a „szellemvárosban”. Sonargaon részét képezi Panam Nagar, amelyet a 19. században építettek hindu gyapotkereskedők. 52 elhagyott ház áll egyetlen utcában, melyeket európai és bengáli építészeti stílusok jellemeznek.

Szállás: Dakka

4.nap Dakka > Manikganj
A mai nap folyamán Manikganjba látogatunk, ahol megtekintjük a Baliati palotakomplexumot. A 18. század derekán élt Baliati Zamindar gazdag sókereskedő volt, négy fia építtette a palotát reneszánsz stílusban, mely közel hat hektáros területen fekszik, és mintegy 200 szobával büszkélkedik. A palota után Dhamrai felé vesszük az irányt, mely messze földön ismert a kerámiából és sárgarézből készített kézműves termékeiről.

Szállás: Dakka

5.nap Dakka > Paro > Punakha
A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között. A gépünk Paroban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Punakha (1 éj)

6.nap Punakha > Thimpu
Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is.

Szállás: Thimpu (1éj)

7.nap Thimpu > Paro > Tigrisfészek-kolostor
Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük a VII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait. Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a „Tigrisfészekbe”, mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl.

Szállás: Paro (1 éj)

8.nap Paro > Bagdogra > Darjeeling
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Bagdográba, majd onnan busszal Darjeelingbe.

Tengerszint felett 2134 méterrel vagyunk, a Brit Birodalom időszakában a gyarmati tisztviselők –beleértve az alkirályt is- minden nyáron ide menekültek a szubkontinensen uralkodó hőség elől. Darjeeling ma leginkább a fekete teájáról nevezetes. Az ültetvényeket az 1830-as években kezdték el telepíteni az angolok.

Szállás: Darjeeling (1 éj)

9.nap Darjeeling > Pelling
Hajnali kirándulás a Tigris hegyre, ahonnan jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Mount Everestre és a Kancsendzöngára. Ezután ellátogatunk az 1875-ben épült Ghoom tibeti buddhista kolostorba, ahol az „eljövendő” Buddha szobrát tekintjük meg. Reggeli után folytatjuk a darjeelingi városnézésünket, többek között felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját is. Kőrösi Csoma Sándor, az első tibeti-angol szótár megalkotója 1842-ben Lhászába próbált eljutni, ám útközben maláriát kapott. Darjeelingbe érkezve állapota rosszabbra fordult és elhunyt. A darjeelingi temetőben helyezték végső nyugalomra a 20 nyelven beszélő nyelvészt, tudóst, tibetológust. Ezt követően kívülről megtekintjük a híres Tendzing Norgaj serpa házát, aki Edmund Hillaryval mászta meg elsőként a Mount Everestet, majd látogatást teszünk a Himalájai Hegymászó Intézetben, az állatkertben és a Tibeti Menedék Központban. Ezután Szikkimbe utazunk, és ott töltjük az éjszakát.

Szállás: Pelling ( 2 éj)

10.nap Pelling > Yuksom
Szikkim valaha a világ legmegközelíthetetlenebb országai közé tartozott, 1975-ig független fejedelemség volt a Himalája csúcsainak tövében, majd India annektálta, és tagállamává tette. Szikkim őslakosai a mongol eredetű lepcsák és a bhotiák voltak, majd egyre több nepáli hindu vándorolt be erre a területre. A 16. század közepén tibeti lámák honosították meg a buddhizmust. A tibeti lámák 1642-ben Phuntshog Namgyalt, a mai dinasztia alapítóját tették meg uralkodónak, azaz “chogyalnak”, aki egyszerre volt vallási és világi vezető, de a lámák hatalma továbbra is jelen volt a társadalom minden szegmentumában.A több évszázados tibeti függőséget 1890-ben a britek váltották fel, akik protektorátust kényszerítettek a maharadzsára. Alig vonultak ki az angolok ezekről a területekről, 1949-ben indiai csapatokat vetettek be egy népi megmozdulás leverésére, majd egy negyed évszázad múlva hivatalosan is Indiához csatolták a fejedelemséget. Reggelit követően Yuksomba utazunk, Szikkim első fővárosába, ahol egykor az első uralkodót megkoronázták. Útközben látni fogjuk Darap falut, és a buddhisták fontos zarándokhelyét, a Khecheopalri-tavat. Az esti órákban visszatérünk Pellingbe.

Szállás: Pelling

11.nap Pelling > Gangtok
Reggel elindulunk Gangtokba. Útközben megállunk a Buddha parkban, Ravanglában, melyet 2013-ban nyitottak meg, és egy 40 m magas Buddha-szobor a központi alakja. Maga a 14. Dalai Láma szentelte fel a szobrot, ezzel a park egyike lett a himalájai buddhista zarándokút egyik állomásának. Látogatásunk után folytatjuk utunkat Gangktokba, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Gangtok (2 éj)

12.nap Gangtok
Reggelit követően városnézésre indulunk és felfedezzünk Gangtok látnivalóit. Az egykor kicsiny falucska a 19. század végén jelentős csomópont lett Tibet és brit India között, hamarosan Thutob Namgyal szikkim király áthelyezte ide a fővárost. Megtekintjük a Rumtek és az Enchey kolostort, a Droul Chortent,a Tibeti Kutatóintézetet, majd lehetőségünk lesz helyi kézműves termékek vásárlására is.

Szállás: Gangtok

13.nap Gangtok > Bagdogra > Delhi
Reggeli után transzfer a bagdograi repülőtérre, utazás a délutáni órákban Delhibe. Az éjszakát egy reptér közeli szállodában töltjük, ahonnan rövid transzferünk lesz a repülőtérre a hazaindulásunkhoz.

Szállás: Delhi (1 éj)

Delhi > Budapest
Elutazás Budapestre, isztambuli átszállás után érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. október. 29
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. október. 22
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. október. 19
» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 31
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2019. július. 29
» Bonsai Burma - Kovács Attila, 2019. július. 04
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2019. június. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált minibusz a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 3-4* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Félpanzió
Bhutánban teljes ellátás
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A programban feltüntetett árak 1Usd = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek + illetékek
Belső repülőjegyek + illetékek
Indiai vízum
Bangladesi vízum
Storno, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (BBP)
Borravaló, személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.240.000 Ft
Belső repülőjegyek + illetékek  kb.180.000 Ft (Dakka-Paro ; Paro-Bagdogra ; Bagdogra-Delhi)
Indiai vízum 25.000 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Bangladesi vízum kb. 50 Euró (érkezéskor fizetendő)
Borravalók

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban, átszállás Isztambulban. Érkezés Dakka repülőterére a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába.

Szállás: 

Dakka: Hotel Royal Park Residence ****

Punakha: Drubchhu Resort ****

Thimpu: Namselling Boutique Hotel ****

Paro: Tashi Namgay Resort ****

Darjeeling: Hotel Cedar Inn ***

Pelling: Hotel Norbu Ghang ***

Gangtok: Hotel Lemon Tree ****

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akár el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Időjárás: 
Banglades szubtrópusi ország, ennek megfelelően könnyen alakulnak ki szélsőséges időjárási helyzetek, különösen a monszun-évszakban (általában júniustól szeptemberig). Ilyenkor a hatalmas esőzések (ciklonok) miatt gyakoriak az árvizek, amelyek az amúgy is szegényes infrastruktúrát napokig-hetekig tönkretehetik.

Bhután: Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva – és ereszkedve lefelé – az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző; az ország több csapadékot kap, mint a himalájai régió többi része. Egyes helyeken évente 5500 mm csapadék esik.
Vízum: 
Banglades
Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a vízum igénylésekor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Bangladesbe beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Általános szabályként az útlevélnek a vízum igénylésének időpontjában további 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Mindazonáltal turista célú beutazás esetén elfogadják a 3 hónapos érvényességű magyar útlevelet, többszöri beutazásra szóló, hosszú érvényességű vízumkérelem esetén pedig 5 évig kell az útlevélnek érvényesnek lennie.
A vízum felvételére az országba való megérkezéskor is van lehetőség, ha a tartózkodás célja turizmus, és időtartalma nem haladja meg a 30 napot.
Vízumkérelmet elektronikus formában is be lehet nyújtani. Erről és a vízumeljárás részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhatnak.
A vízumérvényességi idejének lejártakor az országot el kell hagyni, a túltartózkodást a bangladesi hatóságok szigorúan büntetik.
A belépésnél más állam által kiadott beléptető pecsét az útlevélben nem jelent problémát.

Bhután
Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a vízum igénylésekor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában, még egyénileg is csak államilag szervezett keretek között utazhatnak be a Bhutáni Királyságba. Az országba utazás napi 200 USD (fő szezonban 250 USD) turisztikai díj befizetése mellett lehetséges, mely magában foglalja a szállás, utazás, étkezés és helyi kísérő költségeit. Egyéni utazás is kizárólag helyi utazási irodával, állandó kísérettel lehetséges, melynek különdíja a turisztika díjhoz hozzáadódik (kb. napi 35-40 USD).
Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be. További információ és a regisztrált bhutáni utazási irodák listája megtalálható a Bhutáni Turisztikai Tanács honlapján (www.tourism.gov.bt).

A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Banglades

Pénznem
Taka (BDT). A nem USD-ban kiállított utazási csekkek beválthatatlanok. Az utazási csekket felmutatva USD-hoz jutni készpénzben problémás. A bankok a csekkeket a helyi pénzre váltják. Ajánlott a beutazáskor vám- és deviza nyilatkozatot kitölteni. Ennek a felmutatását ugyanis sok helyen megkövetelik a bankok és a pénzváltók, főleg nagyobb összeg beváltása esetén.

Beszélt nyelvek
Az országban a hivatalos nyelv a bengáli (vagy másképp a bánglá). Beszélt nyelv még az angol.

Elektromos áram
Banglades számos területén nincs elektromos vezeték, ahol kiépített ott is gyakran áramkimaradásra számíthat. A feszültség 220 V /50 Hz.

Időzóna
+6 óra

Egészségügy
Az egészségügyi ellátás szegényes. Súlyosabb esetben valószínű, hogy a beteg gyógykezelésére csak külföldön kerülhet sor. Tanácsos teljes körű egészségügyi és balesetbiztosítás kötése.

Magyar külképviselet
Bangladesben nincs magyar külképviselet. A kétoldalú kapcsolatokért, konzuli dolgokért az Új-Delhiben levő magyar nagykövetség a felelős. Banglades fővárosában, Dhakában van egy tiszteletbeli konzul: Azam J. Chowdhury

Címe: East Coast Goup of Companies, East Coast Centre, SW (G) 8, Bir Uttam Mir Shawkat Road Gulshan 1, Dhaka-1212 Bangladesh
Előhívó: (+88-02)
Telefon: (+88-02) 9884-312
Fax: 9883 783/84/85
E-mail: nawadir.ali@ecg.com.bd
Titkárság: Mr. Nawadir Ali Khan
Honlap: www.ecg.com.bd/hungary-consulate

Bhután

Pénznem
Bhutáni ngultrum (BTN), váltópénze a chhertum (1 ngultrum = 100 chhertum). 1 ngultrum = 4 forint (2018 július). Az aktuális árfolyam itt található.
Csak helyben váltható, leginkább dollár ellenében. Bankkártyát csak nagyon kevés helyen fogadnak el.
Beszélt nyelvek:
Az országban a hivatalos nyelv a dzonghka (bhutáni), amely a tibeti nyelvcsalád egyike. Főbb beszélt nyelvek még a tibeti és a nepáli.
A dzongkát elsősorban az ország nyugati felén beszélik, míg a nepálit a déli határvidéken.

Időzóna
+6 óra

Elektromos áram
Az elektromos áram hálózata 230 Volt, 50 Hz, az európai szabványnak megfelelően.

Egészségügy
Sárgaláznál kötelező az oltás, ha fertőzött országokból érkezik vagy országon utazik át valaki. Bhután déli határa menti alacsonyabb területeken nagy a malária fertőzés kockázata, az óvintézkedéseket meg kell tenni. Megfelelő óvatosságra van szükség a fertőző források víz, jég, nem főzött zöldségfélék elkerülése érdekében. Általában javasolt, hogy az utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek, különös tekintettel a megfelelő kiegészítő biztosításokra Bhutánba tervezett tevékenységre. A kötelező védőoltásokról érdeklődjön az Országos Epidemiológiai Intézet oldalán.

Magyar külképviselet
A legközelebbi magyar konzulátus az indiai Újdelhiben található, címe: 2/50-M Niti Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110-021., Telefon: 00-91-11/2688-1135.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!