Thaiföldi kalandok - csoportos körutazás nyaralással, magyar idegenvezetővel 2023.02.15.-03.02.

16 napos csoportos utazás Távol-Keleten

Dzsungelek, tengerpartok és nagyvárosok - ez az utazás Thaiföld sokszínű világába repíti Önt. A "mosoly országának" felfedezését a mindig vibráló Bangkokban kezdjük, amely kétségkívül az egyik legtöbb izgalmat és érdekességet kínáló város egész Ázsiában. Megismerhetik az Angyalok városának nevezett főváros legszebb templomait, a Királyi Palotát, az ősi sziámi főváros, Ayutthaya történelmi parkjában magasló romtemplomokat. Felfedezzük a kellemes klímájú északi nagyváros, Chiang Mai sajátos hangulatát és látnivalóit, majd irány a tengerpart: elsőként a kevéssé ismert Khao Lak, majd a látványos tengerből kiemelkedő sziklafalairól ismert Krabi zárja az utazást.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Bangkok útvonalon oda-vissza, egy átszállással a Turkish Airlines menetrendszerinti járataival
Repülőjegy Bangkok-Chiang Mai útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Chiang Mai-Phuket útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Krabi-Bangkok útvonalon az AirAsia járatával
Egy db kézipoggyász (max. 7 kg) és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Különbusz a transzferek és a kirándulások során
Szállás Bangkokban három éjszakára a Mode Sathorn 4*-os  szállodában, kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Chiang Maiban három éjszakára a Ratilanna Riverside Spa Resort kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Khao Lakban három éjszakára a Moracea by Khao Lak Resort  kétágyas superior szobáiban
Szállás Krabin négy éjszakára az Amari Vogue Krabi Hotel  deluxe  kétágyas szobáiban
Bőséges büféreggeli a szállodákban
Két alkalommal ebéd
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések, kirándulások a szükséges belépőkkel

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj (Kambodzsa): 30 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimumlétszáma: 20 fő.
A Thaiföldre  való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia lemondási szabályzata szerinti 120 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel. 

Hossz: 
17 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

Szállás

Szállás Bangkokban három éjszakára a Mode Sathorn 4*-os  szállodában, kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Chiang Maiban három éjszakára a Ratilanna Riverside Spa Resort kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Khao Lakban három éjszakára a Moracea by Khao Lak Resort  kétágyas superior szobáiban
Szállás Krabin négy éjszakára az Amari Vogue Krabi Hotel  deluxe  kétágyas szobáiban

Program: 

február 15. szerda
Elutazás a Turkish Airlines járatával Bangkokba egy átszállással (Budapest-Isztambul 20:20-00:25, Isztambul-Bangkok 01:55-17:20).

február 16. csütörtök
Kora délután érkezünk Bangkokba. Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Transzfer a szállodába, szállás: Mode Sathorn Hotel 4*.

február 17. péntek
Reggeli után elindulunk felfedezni Bangkokot. A Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával. Szállás Bangkokban: Mode Sathorn Hotel 4*.

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 95 USD/fő. Belekóstolunk az igazi bangkoki életstílusba és belevetjük magunkat a nagyvárosi éjszakába. Felpattanunk a tuk-tukra majd a kínai negyed szívét, a Yaowarat utcát fedezzük fel, ahol a neonfények világítják meg a régi üzleteket, családi kifőzdéket Megkóstoljuk a legnépszerűbb helyi ételeket, majd a virágpiacot is meglátogatjuk. A nyüzsgés után jólesik a csend: a kivilágított sztúpák látványa végtelen nyugalmat sugároz, így fejezzük be a mozgalmas estét.

február 18. szombat
Sziám második fővárosát, Ayutthayát keressük fel. Elsőként a 17. században épült Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a korabeli kelet és nyugat építészeti stílusait vegyíti, kertje a Loire-menti kastélyok mintájára készült. Ezután a burmai hadsereg által a 18. században elpusztított város templomai és erődítményeinek romjai mesélnek nekünk a dicső múltról. Bangkokba hajóval térünk vissza, pihentető és látnivalókban gazdag lesz az útunk. Ebéd a hajón. Szállás Bangkokban: Mode Sathorn Hotel 4*.

február 19. vasárnap
Folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg. A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Transzfer a repülőtérre, délután elutazás Chiang Mai városába, Észak-Thaiföld központjába.  A vizesárokkal körülvett négyszögletű óváros reneszánszát éli: hangulatos, lampionos kis utcái, tradicionális üzletei, éttermei és szórakozóhelyei vonzzák a látogatókat. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás: Ratilanna Riverside  Spa Resort 5*.

február 20. hétfő
Délelőtt tuk-tukra pattanunk és felfedezzük az óvárost: a Lanna-dinasztia idejében épült csodálatos Phra Singh buddhista templomot, a Chiang Mai alapítóit ábrázoló Három király szoborcsoportot, majd belevetjük magunkat a Warorot piac forgatagába. Délután hegyes vidéken kalandozunk: felkeressük a a Doi Suthep templomot. A 14. századi építmény bejáratához 306 lépcsőfok vezet fel (felvonó igénybe vehető), a templom Buddhája pedig Chiang Mai szimbólumává vált. A komplexumban több szentély, aranyozott oszlopsorok, gongok és csengők sorakoznak. Gyönyörű kilátás nyílik innen a környező vidékre és az alattunk fekvő városra. Szállás Chiang Maiban: Ratilanna Riverside  Spa Resort 5*.

február 21. kedd
Egész nap szabadidő Chiang Maiban vagy fakultatív egész napos kirándulás a Doi Inthanon Nemzeti Parkba: 32 000  Ft/fő. A napot a természetben töltjük a csodálatos Doi Inthanon Nemzeti Parkban. Buja növényzet, vízesések, hegyi törzsek falvai, a hegyen termesztett kávé vár ránk Thaiföld legmagasabb hegyének lejtőin. A kirándulás közben hosszabb séta vár ránk lejtmenetben, ezért az átlagosnál jobb erőnlétű utasainknak ajánljuk a kirándulást. Szállás:  Ratilanna Riverside  Spa Resort 5*.

február 22. szerda
Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Phuketre. Kb. másfél órás transzfer a szárazföldre, Khao Lak üdülőhelyre. Khao Lak gyönyörű, 20 km-es hosszan elnyúló tengerpartjairól híres, a nyugalmat kedvelők ideális pihenőhelye. Az üdülőhely közelében számos természeti szépség vár felfedezésre, dzsungellel borított hegyek, nemzeti parkok. Szállás Khao Lak tengerpartján: Moracea by Khao Lak Resort 5*.

február 23. csütörtök
Egész nap pihenés a tengerparton.
Szállás Khao Lak tengerpartján: Moracea by Khao Lak Resort 5*.

február 24. péntek
Egész nap pihenés a tengerparton. Szállás Khao Lak tengerpartján: Moracea by Khao Lak Resort 5*.

Fakultatív egész napos kirándulás a Khao Sok nemzeti parkba: 52 000  Ft/fő. A nemzeti park igazi ősi dzsungel egzotikus formájú égbe törő mészkősziklákkal, ritka növényekkel és állatokkal és smaragdszínű tavakkal és izgalmas barlangokkal. Él itt elefánt,  különböző majomfajták, kancsil, tapír, kígyók. Hosszúfarkú csónakon hajózunk a Cheow Lan tavon, majd egy-két órás gyalogtúrára indulunk a dzsungelben, egy barlangot is megnézünk. Ebéd, majd szabadidő, fürödhetünk a krisztálytiszta tóban.

február 25. szombat
Elutazunk a szintén tengerparti Krabi üdülőhelyre, ami káprázatos naplementéiről és a különleges formájú mészkőszikláiról híres. Szállás Krabiban: Amari Vogue Krabi 5*.

február 26. vasárnap
Egész nap pihenés a paradicsomi környezetben. Szállás Krabiban: Amari Vogue Krabi 5*.

Egész napos fakultatív kirándulás Phi Phi szigetére ebéddel: 110 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Reggeli után gyorshajóval közelítjük meg a mészkőhegyekkel, barlangokkal, hosszú homokos partszakaszokkal tarkított szigetcsoportot. Phi Phire érve felkeressük  a Pileh- és a Naga barlangot és a Majmok partját. Ebéd után strandolási lehetőség a fehér homokos tengerparton, majd visszahajózás Krabira.

február 27. hétfő
Pihenés a tengerparton. Szállás Krabiban: Amari Vogue Krabi 5*.

Négy sziget túra - egész napos fakultatív kirándulás piknik ebéddel:  90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Első megállónk Tab, amely valójában két kisebb szigetből áll, és a köztük húzódó homokpad apálykor válik láthatóvá. Kai szigetén gyönyörű sziklaalakzatokra bukkanhatunk és gazdag tengeri élővilágban gyönyörködhetünk. Piknik ebédünket Poda szigetén költjük el, amely hófehér homokos strandjairól és kristálytiszta vizéről ismert, fantasztikus lehetőséget nyújtva az úszás és a sznorkeling szerelmeseinek. Délután felkeressük a Phranang barlangot és tengerpartot, majd visszahajózunk Krabira.

február 28. kedd
Pihenés a tengerparton. Szállás Krabiban: Amari Vogue Krabi 5*.

Egész napos kirándulás gyorshajóval a Phang Nga öbölbe: 130 USD/fő (helyszínen fizetendő). Reggel transzfer a kikötőbe, gyorshajóval utazunk a gyönyörű Phang Nga öbölbe. Első megállónk a látványos James Bond szikla, ahol felvették az Aranypisztolyos férfi film legendás jelenetét, Roger Moore főszereplésével. Kenuval közelíthetjük meg a Talu szigetet, felfedezhetjük a gyönyörű rejtett lagúnákat. A program végén kipihenhetjük az aktív nap fáradalmait: egy gyönyörű parton pihenhetünk, úszhatunk a kristálytiszta vízben. Visszaindulunk Krabiba, ahova a késő délutáni órákban érkezünk meg.

március 1.
Reggel elutazás repülővel Bangkokba. Bangkok kevéssé ismert, multikulturális arcát ismerhetjük meg ma. A Kudeejin negyed kínai, portugál és muszlim lakói egészen egyedi környezetben élnek itt. Buddhista templomok, kínai szentélyek, neoklasszikus portugál templom békében állnak itt egymás mellett. Ellátogatunk a Baan Kudichin múzeumba, ahonnan gyönyörű a kilátás a Chao Praya folyóra.
Este visszautazás Budapestre egy átszállással (Bangkok-Isztambul 23:50-06:30, Isztambul-Budapest 08:30-08:30).

március 2.
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

  • Látnivalókban  gazdag körutazás Thaiföldre, tengerparti kikapcsolódással - két tengerpartot is felfedezünk
  • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Utazás Ázsiába és vissza kedvező menetrenddel, egy európai átszállással
  • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 95 USD/fő.
fakultatív egész napos kirándulás a Doi Inthanon Nemzeti Parkba: 32 000  Ft/fő.
Fakultatív egész napos kirándulás a Khao Sok nemzeti parkba: 52 000  Ft/fő.
Egész napos fakultatív kirándulás Phi Phi szigetére ebéddel: 110 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Négy sziget túra - egész napos fakultatív kirándulás piknik ebéddel:  90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Egész napos kirándulás gyorshajóval a Phang Nga öbölbe: 130 USD/fő (helyszínen fizetendő). 

A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Bangkok útvonalon oda-vissza, egy átszállással a Turkish Airlines menetrendszerinti járataival
Repülőjegy Bangkok-Chiang Mai útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Chiang Mai-Phuket útvonalon az AirAsia járatával
Repülőjegy Krabi-Bangkok útvonalon az AirAsia járatával
Egy db kézipoggyász (max. 7 kg) és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Különbusz a transzferek és a kirándulások során
Szállás Bangkokban három éjszakára a Mode Sathorn 4*-os  szállodában, kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Chiang Maiban három éjszakára a Ratilanna Riverside Spa Resort kétágyas deluxe szobáiban
Szállás Khao Lakban három éjszakára a Moracea by Khao Lak Resort  kétágyas superior szobáiban
Szállás Krabin négy éjszakára az Amari Vogue Krabi Hotel  deluxe  kétágyas szobáiban
Bőséges büféreggeli a szállodákban
Két alkalommal ebéd
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések, kirándulások a szükséges belépőkkel

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj (Kambodzsa): 30 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimumlétszáma: 20 fő.
A Thaiföldre  való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia lemondási szabályzata szerinti 120 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel. 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Bangkok útvonalon, egy átszállással az Emirates járataival, turista osztályon

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!