Baltikum és Szentpétervár

7 vagy 10 napos körutazás a Baltikumban Szentpétervári kitérővel

Európa egyik legdinamikusabban fejlődő területe a Baltikum. Mind a három balti országot és fővárosaikat érintjük utunk során. Gyönyörködünk az alig több mint 300 éves, csodálatosan felújított volt orosz főváros, Szentpétervár látványosságaiban is. Van repülőgépes csatlakozási lehetőség is.

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, a választottnak megfelelően az autóbuszos, vagy a repülős + buszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, vízum díjat, fakultatív programok és a további étkezések díját, repülős utazás esetén az illetéket és a transzfer díjakat.

Hossz: 
7 vagy 10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Szeged (Pécs, Debrecen) – Bp. – Parassapuszta – Szlovákia – Varsó (870 km)

Reggel indulás. Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban esti belvárosi séta és nézelődés. Barokk házak, főtér, dóm környéke… Szállás Varsóban. A késő esti érkezés miatt itt nincs vacsora.

2. nap:
Varsó – Trakai – Vilnius (460 km) Repülősöknek: Budapest - Vilnius

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, látjuk Vytautas várát is. A repülős utasok menetrend függvényében, átszállással utaznak Vilniusba és csatlakoznak a csoporthoz. A litván fővárosban városnézés; a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap:
Vilnius – Riga (300 km)

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekintjük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa időkben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. Ezt követően szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap:
Riga – Szentpétervár (575 km)

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. nap:
Szentpétervár – Carszkoe Szelo (45 km)

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) folytatódik programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Fakultatív program: Carszkoe Szelo megtekintése belépővel:15.000,-Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán fakultatív programot szervez, mely során akik szeretnék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függ. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

6. nap:
Szentpétervár – Petrodvorec (90 km)

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Fakultatív Petrodvorec kirándulás belépővel: 17.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap:
Szentpétervár – Tallinn (440 km)

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Tallinn felé indulunk. Szállás az észt fővárosban.

8. nap:
Tallinn – Lettország (710 km) Repülős utasoknak: Tallinn - Budapest

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Repülős utasoknak kora délután transzfer a reptérre és átszállással hazautaznak. (Számukra Budapestre érkezés a késő esti órákban.) Buszos utasainkkal Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket. A keresztek száma már több 100.000 db. Szállásunk Litvániában lesz.

9. nap:
Litvánia – Kaunas – Lengyelország (710 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Gyalogos sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas-házat, valamint a Vytautas-templomot. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Kielcébe, szállásunkra.

10. nap:
Kielce – Szlovákia – Magyarország (520 km)

Reggeli után rövid séta Kielce központjában: XII. sz-i katedrális, Püspöki palota, főutca... Ezt követően folyamatos hazautazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 02
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
Fakultatív programok

Carszkoe Szelo (belépővel): 17.000 Ft
Időtartam: kb. 4 óra
Nehézség: 4 (10-es skálán)
Általában az Ermitázs megtekintése után, délután látogatunk el a Szentpétervártól 25 km-re fekvő Carszkoje Szeloba, mai nevén Puskin városba. A birtokot Nagy Péter ajándékozta feleségének, I. Katalinnak, aki 1717-ben kis palotát építtetett és parkot, mesterséges tavat létesített a területen. Lányuk, I. Erzsébet építtette át, és anyja tiszteletére nevezte el Katalin palotának. Udvari építésze, Rastrelli, káprázatos művet hozott létre: a hatalmas, túláradóan dús barokk kastély kékben, fehérben, aranyban pompázik. A kilencszáz négyzetméteres nagyterem színtiszta arany, hatalmas ablakok és tükrök fokozzák a fényt és a pompát. Nagy Katalin a termek egy részét a kor divatjának megfelelően átépíttette, a palotakertbe pavilonokat, fürdőházat, sétautakat, a tó mellé kikötőt létesített. A palota egyik legnevezetesebb látványossága a II. Világháborúban a németek által elhurcolt, majd eltűnt, de Szentpétervár alapításának 300. évfordulójára újjáépített borostyánszoba.A palota meglátogatása után teszünk egy sétát a parkban, majd a szabadidőben lehetőség lesz ajándék vásárlására is.

Petrodvorec (belépővel): 15.000 Ft
Időtartam: kb. 4 óra
Nehézség: 4 (10-es skálán)
Reggeli után indulunk szálláshelyünkről a Szentpétervártól 30 km-re lévő palotához. Útközben helyi idegenvezetőink számos információval szolgálnak a városról, lakóinak mindennapjairól és természetesen a palota építésének okairól, történetéről.
Petrodvorec vagy Péterhof, az "orosz Versailles", kétszáz éven keresztül volt az orosz cárok nyári rezidenciája. Nagy Péter tervei szerint 1714-ben kezdték építeni a palotát és kialakítani a parkot különleges szökőkútjaival. Később lánya, I. Erzsébet utasítására Rastrelli tervei alapján készült el mai pompájában és Nagy Katalin idején vált még fényűzőbbé.
A palota teraszáról tárul elénk a grandiózus szökőkút együttes, a tengerre vezető csatorna és a Finn öböl. A vízellátó rendszer több mint 250 éve működik hibátlanul, minden gépezet és vízemelő nélkül, csupán a vízgyűjtő medencék és a szökőkutak szintkülönbségét kihasználva.
Látogatásunk során végignézzük a palota termeit, köztük Nagy Péter eredeti dolgozószobáját, és kb. egyórás sétát teszünk a hatalmas, száznegyven szökőkúttal, pavilonokkal, szobrokkal díszített parkban. A program végén ajándék és emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, a választottnak megfelelően az autóbuszos, vagy a repülős + buszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, vízum díjat, fakultatív programok és a további étkezések díját, repülős utazás esetén az illetéket és a transzfer díjakat.

Kötelező költségek: 

Repülős utazás esetén: Repülőtéri illeték, transzfer, vízum díj+ügyintézés.
Autóbuszos utazás esetén: Vízum díj +  ügyintézés.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára:

Ermitázs: 15 €
Trakai vára: 6 €
Riga katedrális: 3 €
Tallin Dóm: 2 €
Tallinn Szentlélek templom: 1,5 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház: 4 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó: 4 €
Szentpétervár - Szt. Péter és Pál székesegyház: 6 €

Összesen: kb. 41 € + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A választottaknak megfelelően: kényelmes, légkondicionált autóbusszal, vagy repülővel és autóbusszal.

Szállás: 

*** szállodákban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!