Baltikumi körutazás - Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia

10 napos buszos körutazás a Baltikum országaiban

Középkori városokkal, gyönyörű tájakkal, végtelen erdőségekkel a Balti-tenger homokos dűnéivel várja a látogatókat a magyarok által még nem igazán ismert vidék. Észtország, Lettország, Litvánia felfedezése egy kis Finnországi kitérővel.

Alapár tartalmazza

Utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 90 EUR/fő szükséges, ebből kb. 55-60 EUR/fő a hajójegy.

Alapár nem tartalmazza

Belépőket és a hajó díját, a baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást. (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

 

1. nap
Budapest – Parassapuszta (határállomás) – felvidéki bányavárosok:
Selmecbánya (a Leányvár, az Óvár, a Pestiskereszt, séta a középkori műemlék belvárosban), Körmöcbánya (séta a hajdanán ezüst- és aranypénz veréséről európai hírnévre szert tett városka ódon belvárosában) – Túrócszentmárton – Trsztena –  Chyzne (szlovák-lengyel határ) – Rabka – Nowy Sacz – Brzesko – szállásTarnów környékén.

2. nap
Rzeszów (pihenő útközben) – Lublin (óváros: a gótikus várkápolna, a városfal a Krakkói kapuval, Szent János székesegyház, stb.) – Bialystok (pihenő útközben) –  szállás Lomzában.

3. nap
Augustów – Suwalki – Balti köztársaságok, Litvánia: Siauliai (Keresztek hegye)– Bauska (Litvánia barokk gyöngyszeme, a Rundale kastély, melyet Rastelli a szentpétervári téli palota tervezője, építője tervezett) – Lettország: szállás Rigában.

4. nap
Riga (városnézés: séta a Daugava-folyó partján, az Óvár, az Arsenal barokk épületei, a Jakab templom, a dóm és a Lőportorony, stb.) – tovább a Rigai-öböl mentén (jó idő esetén fürdőzés a homokos tengerparton) – Észtország: Parnu (séta és fürdés a Rigai-öböl partján fekvő hírneves észt fürdőhelyen) –  szállás Tallinban.

5. nap
Tallin (egész napos városnézés: az Oliveste-templom, a Harju-domb sétány, a Kiek-in-de-Kök bástya 1470-ből, a Hosszú Hermann bástya, a Linda-domb, Várhegy: Kis Vár, Nagy Vár,  dóm, a XIV. századi  Konvent palota, az Alsóváros kapubástyái és középkori belvárosa, stb.) – szállás Tallinban.

6. nap
Egésznapos fakultatív hajókirándulás Finnországba, városnézés Helsinkiben(halpiac a Köztársasági Palotával, evangélikus székesegyház, II. Sándor cár szobra, Finnlandia Palota kívülről, Mannerheim szobor, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, stb.)  – szállás Tallinban

7. nap
Tallin – Parnu (Tájmúzeum, rövid fürdés a tengerparton) – Lettország: Rigai-öböl  – Césis (Hanza város: Long vár, Új Palota, Szent János templom) – esti városnézés, szállás Rigában .

8. nap
Riga – Litvánia: Vilnius (városnézés: az egyetem régi épülete, gótikus, reneszánsz, barokk templomok, Auschross-városkapu. stb.) – Trakai-tórendszer: Vytautas romantikus lovagvára – Lengyelország: szállás Lomzában.

9. nap
Augustów  – Varsó (kedvcsináló rövid séta az újjáépített várban) – Kielce – szállás Krakkóban.

10. nap
Krakkó – Tarnów (Bem József emléktáblája és sírja, városnézés a régi hangulatú lábasházakkal tűzdelt hajdani piactéren, a Ryneken) – Ószandec (magyar zarándokhely, Klarisszák Kolostora, IV. Béla lányának, Szent Kingának nyughelye) – Nedec (Niedzica, az egykori Ezeréves határ, ma lengyel-szlovák határállomás) – Szepesófalu (Spisská Stará Ves) – Késmárk – Poprád – Ördöglakodalma-hágó – Besztercebánya – Zólyom – Parassapuszta (határállomás) – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 02
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket és a hajó díját nem tartalmazza! Erre kb. 90 EUR/fő szükséges, ebből kb. 55-60 EUR/fő a hajójegy.

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket és a hajó díját, a baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást. (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a hajózás díja: kb. 90 Euro/fő (ebből kb. 55-60 Euro/fő a hajójegy.)

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
90 Euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.
Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felöli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

 
Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.
Csomagolás: 
A zsebpénzt euroban érdemes hozni. Ezen kívül célszerű, ha van egy kevés lengyel zloty is nálunk. A nyár a Baltikumban kellemesen meleg, általában sokat és a tenger miatt élesen süt a Nap, de nincs kánikula. Az útipoggyászban mindenképpen legyen nyári holmi, napszemüveg, fürdőruha, de meleg pulóver (hiszen az esti tengeren is fogunk hajózni) és esőkabát is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest
4.6
Érdekes, jól szervezett túra, jó idegenvezetővel, aki kordában tudott tartani egy 44 fős csoportot. Néha kicsit szűkszavú volt, de a fontos információkat mindig közölte. A szállás 1 helyen volt kifejezetten szinvonaltalan (Riga): apró kamraszoba az utcaszintre néző ablakkal, légkondi nélkül, de ez csak néhány szobára vonatkozott, a szobák nagy része megfelelő volt, amint ezt a visszaúton ugyanabban a hotelban mi is tapasztaltuk. Oda kéne figyelni a mindenkire vonatkozó! színvonalas ellátásra, ahogyan ez a többi szállödában működött is.
Budapest
4.3
Általában minden szálláshelyen jól főztek, a tallini szálloda lefelé kicsit kilógott a sorból, látszik, hogy volt munkásszálló. Az idegenvezetó profi
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!