Az ezer arcú Balkán

7 napos körutazás Montenegróban

A fekete hegyek országa a Balkán-félsziget, a déli Adria gyöngyszeme. A kis ország télen és nyáron egyaránt felejthetetlen kikapcsolódást nyújt . Az Adriai-tenger partvidéke a nyaralóknak, strandolóknak, a hegyvidék a síelőknek, vadvízi evezőknek kedvez. Épített emlékein nyomot hagyott Kelet és Nyugat találkozása, az iszlám, olasz osztrák és szlovén kultúrák hatása. Montenegrón, Bosznia-Hercegovián és Horvátországon keresztül visz az utunk.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 6 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő! BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Szarajevó
Elutazás a kora reggeli órákban. Délután városnézés Szarajevóban. Bosznia-Hercegovina fővárosa rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsetét, a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás „bazárvilág” a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Szállásunkat az esti órákban foglaljuk el.

2. nap: Mostar-Blagaj-Pocitelj-Medjugorje
Reggeli után utazás Mostar festői városába. A Neretva felett átívelő híres Öreg-híd, a bazár és a Koski Mehmed pasa dzsámi megtekintése után rövid szabadidő. Folytatjuk utunkat Blagaj városába, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. A tekkihez kapcsolódó türbében (muzulmán sírhely) a legenda szerint Szari-Szatluk és Acsik-pasa földi maradványai találhatók. Következő megállónk Pocitelj városában lesz. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Medjugorje városában. Vacsora után esti séta a városközpontban.

3. nap: Medjugorje-Dubrovnik
Reggeli után városnézés Medjugorjeban, séta Mária megjelenésének helyéhez, majd szabadidő vagy fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Dél körül továbbutazás Dalmácia egyik legszebb városába. Dubrovnik, az Adria gyöngye, a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Hatalmas falakkal körülvett festői óvárosa, gyönyörű házacskái és kristálytiszta, mélykék tengere garantáltan rabul ejti az ide érkezőket. Városnéző séta a sokak szerint a világ legszebb utcájaként is emlegetett Stradun érintésével, és a legfontosabb látnivalók (Városfal, Pile kapu, Katedrális, Onofrio kút, Szent Balázs templom) megtekintésével. Késő délután folytatjuk az utunkat Montenegróba. Esti érkezés tivati szállásra.

4. nap: Perast-Kotor-Budva
Ezen a napon megismerkedünk Boka Kotorskával, azaz a Kotori-öböllel, bejárva minden szegletét és szigetét. Tivat városában hajóra szállunk és először a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Jelenleg katolikus zarándokhely, temploma és múzeuma egyedülálló kincsek tárháza melyet a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. Ezután Perast festői kisvárosába látogatunk (Hajójegy: 25 EUR/fő). Városnézésünk után rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat hajónkkal. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotor-i öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Városnézésünk után ellátogatunk Montenegró tengerpartjának fővárosába. Budva, az Adria egyik legrégebbi települése, falakkal körülvett hangulatos óvárosával vár bennünket. Belvárosi séta, majd visszautazunk a szállásra. 

5. nap: Lovćen-Njegusi-Cetinje-Sveti Stefan
Reggel kirándulásra indulunk a környék történelmi és kulturális örökségének felkutatására Petar Petrović Njegos nyomában. A Lovćen hegyről gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban a Kotor-i öbölre, majd Njegusiban megtekintjük II. Petar Petrovic Njegos szülőházát. Látogatásunk után ízletes helyi specialitásokat (sonka, sajt, mézbor) kóstolhatunk a néhai uralkodó szülőfalujában Njegusiban, majd folytatjuk utunkat a régi fővárosba. Látogatás Cetinje városában, ahol Nikola király rezidenciája, és a Szent Péter kolostor lesznek a legfontosabb látnivalók. A késő délutáni órákban rövid fotószünetet tartva megcsodáljuk Sveti Stefant, majd visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: Ostrog-Tara kanyon
Reggeli után Montenegró egyik legfontosabb zarándokhelye, a Niksic mellett, egy kősziklába épült Ostrog monostor vár ránk, mely lenyűgöző látványt nyújt. A kolostort a XVII. században Vasilije építette, itt is van eltemetve. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak.  Továbbutazás a Durmitor nemzeti parkon Zabljakon keresztül. Útközben megálló a festői Tara folyó völgyében, mely a világon a második legmélyebb kanyon. A Tara folyó a róla elnevezett kanyonban mintegy százötven kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is.  Fotószünet a Djurdjevica Tara  lenyűgöző hídjánál, majd továbbutazás a Cacak közeli szálláshelyre.

7. nap: Belgrád-Budapest
Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk, mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid városnézés után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Montenegro legszebb strandjai - Sveti Stefan - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2017. július. 25
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. január. 23
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 6 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő! BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegebforgalmi adó, belépőjegyek, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Szarajevó, dzsámi: 2 EUR
Szarajeveó, szerb templom 2 EUR
Mostar 2,5 EUR
Blagaj, kolostor 1 EUR
Pocitelj 2,5 EUR
Dubrovnik - ferences kolostor: 4 EUR
Kotor - belépők 7 EUR
Kotori-öböl, hajójegy: 25 EUR
Lovcen mauzóleum: 3 EUR
Lovcen Nemzeti Park 2 EUR
II. Petar Petrovic Njegos szülőháza 2,5 EUR
Njegusi – sonka kóstoló 7 EUR
Tara kanyon 3 EUR
Ostrog monostor 3 EUR
Cetinje: 12 EUR
Helyi idegenvezetés: 2-5 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Szállás: 

3*-os szállodákban 2 ágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a félpanziós ellátást tartalmazza.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Székelyudvarhely
4.8
Érdekes és tanulságos utazásban volt részünk. Nem csak a szép tájat, hanem a kulturális örökséget is megismerhettük. Jó volt a túravezető, akitől sok mindent megtudtunk, úgy a közös programban, mint a kérdésekre adott válaszokban. S ami még a túravezető számlájára irható, nagyon profi módon vezette a csoportot úgy, hogy a végére már egy jó csapat vált a különböző korú és érdekeltségű személyből.
Komárom
4.8
Tisztelt Utazási Iroda!

Két napja befejeződött utazás felejthetetlen élményt jelentett számomra.
A szervezés, programok, a Medjugorjei szállás kivételével, ami hagy némi kívánnivalót maga után, a szállás is tökéletes volt.

Szántó Mária volt az idegenvezetőnk, akit nagyon kedves, felkészült, segítőkész embernek ismertünk meg. Rengeteg tudnivalóval, információval gazdagította, többnyire hiányos tudásunkat. Ezúton is köszönet érte.
Köszönet a sofőröknek is a biztonságos vezetésükért, hazaérkezésért.

A Balkáni utam volt a második az Önök utazási irodájával és bízom benne, hogy lesz még alkalmam igénybe venni színvonalas útjaikat.

Üdvözlettel:

Szakolczai Ági
Budapest, XVIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Madrid
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!